Makita Grasmaaier op Accu DLM431PT2 Review

Als de naam Makita in één adem wordt genoemd, denk je wellicht automatisch aan boormachines, schuurmachines of decoupeerzagen. Maar Makita heeft ook een heel palet van tuingereedschap zoals grasmaaiers bijvoorbeeld. Accu aangedreven, elektrisch of benzine. Vooral het programma met batterijen scoort hoge ogen bij de buitenwacht omdat alle accu’s van hetzelfde formaat op de meest uiteenlopende apparaten passen. Het grasmaaier type Makita DLM431PT2, dat op een accu werkt, is zo een tuingereedschap met multifunctionele eigenschappen.

Makita DLM431PT2 accu-grasmaaier

Toon prijs
Gebruikersvoordelen- Dubbel accu systeem: het gemak van 18 V, de kracht van 36 V.- Sterke accu-aangedreven grasmaaier voor middelgrote gazons.- Uitgerust met acculading waarschuwingssysteem: één voor elke accu.- Uitwisselbaar met en zonder sterbeveiligde accu's en met een combinatie van de twee.-...

De Makita DLM431PT2 voor je gazon

Voor elke tuinliefhebber is een zorgvuldig onderhouden gazon een eyecatcher. Die streling voor het oog kost uiteraard heel wat moeite en inspanning. Voor niets gaat de zon niet op. Dit houdt in dat je met de regelmaat van een klok de grassprieten moet kortwieken. Iedereen zal het wel volmondig beamen dat dit het beste wordt onderhouden met een grasmaaier. Maar welk tuingereedschap om gras te maaien is nu het beste. Je hebt verschillende mogelijkheden, afhankelijk van de grootte van je perceel. Eerst en vooral zal je een type grasmaaier moeten uitkiezen. Makita heeft volgende versies in pacht: oplaadbare grasmaaiers, benzine grasmaaiers en elektrische grasmaaiers.

De verschillende versies van Makita grasmaaiers

Onze keuze viel op het type Makita DLM431PT2. Dit is een accu aangedreven grasmaaier dat gebaseerd is op een dubbel accusysteem. Je profiteert van de gebruiksvriendelijkheid van 18 volt batterijen en teert op de kracht van een 36 volt accu. De maaibreedte van deze accumaaier schommelt tussen de 43 centimeter tot… 575 vierkante meter gazon. Wanneer de batterij langzaam maar zeker leeg geraakt, krijg je automatisch een melding. De maaihoogte stel je in op één van de negen keuzemogelijkheden. De hoogtes variëren tussen de 20 en 75 millimeter. De ruime opvangzak met een volume van 50 liter, bied je de gelegenheid om het gemaaide gras niet nog eens te moeten bij elkaar harken.

Heel stil dankzij de Lithium-ion accu

De grasmaaier is heel stil en milieuvriendelijk dankzij het gebruik van de Lithium-ion accu. Nadat je de grasklus hebt gedaan, vouw je de beugel om te duwen heel eenvoudig op en berg je de Makita plaatsbesparend op. Het grote voordeel van een grasmaaier met accu is dat het onderhoud heel beperkt blijft en tot het minimum wordt herleid. Olie verversen en brandstof tanken behoren immers tot de voltooid verleden tijd. Ook het verbruik van de batterijen valt uitstekend mee. Zonder de batterij te moeten laden, kan je 600 vierkante meter maaien.

Algemene conclusie en de speciale garantievoorwaarden

Deze Makita accu grasmaaier is de ideale bondgenoot om middelgrote grasoppervlaktes te maaien. Deze gazonmaaier is quasi geluidsarm en op een zondagmorgen geschikt voor het gras af te maaien zonder dat je geburen wakker worden van hinderlijk lawaai. Wanneer je het kotsbeu bent om in de knoop te geraken met de verlengsnoer van je grasmaaier, biedt deze accu grasmaaier de juiste alternatieve oplossing. Markant detail: wanneer je de Makita grasmaaier binnen 4 weken na aankoop registreert, ontvang je twee jaar extra garantievoorwaarden bovenop de standaard garanties. Maar dan moet je wel de kleine lettertjes even lezen.