Premium keuze
PowerPlus
Toon prijs
Beste prijs-kwaliteit
Makita
Toon prijs

De beste Grasmaaiers: onze top 3!

Heb je een tuin met een gazon dan is een grasmaaier onmisbaar voor het mooi houden van je gazon. Maar wat zijn nu de beste grasmaaiers? En wat is de goede maaimethode? Je kunt de maaimethode onderverdelen in 2 types; de cirkelmaaier waarbij de messen het gras er eigenlijk afslaat en de kooimaaier die het gras ook echt snijdt. Bij de cirkelmaaier zit het mes aan de onderkant waarbij het mes in een cirkel draait in de grasmaaier.

Bij een kooimaaier zitten de maaimessen aan de voorkant van de grasmaaier. Grasmaaiers zijn verkrijgbaar in drie aandrijf types; accu, elektrisch en benzine. Een benzinemaaier heeft als voordeel dat je een sterkere motor hebt en je hoeft geen elektriciteitskabel mee te slepen. Bij een accu machine (meestal met een Litium batterij) hoef je ook géén elektriciteitskabel mee te slepen maar ben je wel afhankelijk van een ‘opgeladen’ accu. Bij een benzinemaaier is het geluidsniveau veel hoger dan bij een elektrisch aangedreven maaier.

Hoe kies ik de beste grasmaaier?

Daarnaast kun je kiezen uit een wiel grasmaaier of een zweefgrasmaaier. Bij een zweefgrasmaaier kun je een vergelijk maken met een hovercraft. Door het draaien van de messen aan de onderkant wordt de maaimachine iets omhoog gedrukt. De zweefmaaier werkt minder goed op oneffen terrein maar is wel heel wendbaar en zeer handig als je schuine kanten moet maaien. Let erop dat je een zweefmaaier, wanneer deze niet in gebruik is, moet tillen naar de plaats waar je wilt maaien. Een wielmaaier kun je daar eenvoudig naar toe rijden.

Alle grasmaaiers hebben een instelbare maaihoogte. Tip; bij felle zon grasmaaien? Stel de hoogte van de machine dan wat hoger in zodat het gras niet kan verbranden! Wanneer je wat langer of kleiner bent let er dan op dat de duwstang van de grasmaaier verstelbaar is.

Je ziet dat het kiezen van de beste grasmaaier nogal wat vragen oproept. Daarom heeft ons testteam diverse grasmaaiers van de meest bekende merken getest. Uit deze test hebben zij een top 3 samengesteld.

Een overzicht met de beste grasmaaiers

1. Makita grasmaaier DLM431PT2 – De beste grasmaaier uit de test 2022

— is zeer makkelijk in gebruik!

Makita DLM431PT2 accu-grasmaaier

Toon prijs
Gebruikersvoordelen- Dubbel accu systeem: het gemak van 18 V, de kracht van 36 V.- Sterke accu-aangedreven grasmaaier voor middelgrote gazons.- Uitgerust met acculading waarschuwingssysteem: één voor elke accu.- Uitwisselbaar met en zonder sterbeveiligde accu's en met een combinatie van de twee.-...

Door het testteam werd de Makita DLM431PT2 geprezen om het gebruiksgemak en het prettige en lichte sturen. Zij gaven aan dat deze maaimachine ook heel goed gebruikt kan worden door dames. De Makita DLM431PT2 is dan ook een lichte (17,8 kg), geluidsarme (80 dB) accu grasmaaier. Door een maaidek van polypropyleen is het een zeer onderhoudsvriendelijke grasmaaier. Het grootste voordeel van de Makita DLM431PT2 is het feit dat je niet gebonden bent aan een elektriciteitskabel. Je krijgt bij de Makita DLM431PT2 standaard 2 accu’s geleverd.

De Makita DLM431PT2 heeft een maaistand die is voorzien van een eenvoudige centrale hoogteverstelling in 13 standen. De duwstang is verstelbaar in 2 hoogtes en opvouwbaar waardoor de maaimachine makkelijk op te bergen is. De gelagerde wielen lopen in lijn met het chassis. De Makita DLM431PT2 is zeer veilig omdat je moet opstarten met een contactsleutel en een dubbele veiligheidsschakelaar.

Zoals gezegd werkt de Makita DLM431PT2 op een Lithium ion accusysteem. Standaard worden bij deze maaimachine 2 lithium-ion accu’s van 18 Volt en een accu platform meegeleverd. De accu’s kun je ook gebruiken voor ander Makita gereedschap! De status van de batterij is direct afleesbaar. Door het gebruik van deze accu’s is de Makita DLM431PT2 stil en milieuvriendelijk in gebruik. Daarnaast is deze maaimachine onderhoudsvriendelijk. Je hebt vanwege het polypropyleen maaidek weinig onderhoud en de machine is snel schoon te maken. De Makita DLM431PT2 heeft een maaibreedte van 43 cm en kan met gemak gazons maaien tot een oppervlak van 575 m2.

Je kunt de maaihoogte van de Makita DLM431PT2 centraal instellen in 9 posities tussen de 20 en 75 mm. Je kunt de ergonomische duwbeugel van de Makita DLM431PT2 in 2 hoogtes zetten waardoor je altijd een prettige stand vindt. Het gemaaide gras wordt opgevangen in een 50 liter grote opvangzak. Wanneer je de Makita DLM431PT2 gaat opbergen kan de duwbeugel worden opgeklapt.

Bij deze lichte en geluidsarme accugrasmaaier worden standaard een dopsleutel, 2 accu’s BL 1850, 18V, 5,0 Ah en een duo lader DC18RD meegeleverd. Omdat bij de Makita DLM431PT2 de twee 18V batterijen in serie worden gebruikt is er een betere prestatie mogelijk met zwaardere toepassing. Zo kun je met de Makita DLM431PT2 makkelijk een gazon oppervlak tot 575 m2 maaien.

De machine is veilig in gebruik omdat voor het starten een contactsleutel omgedraaid moet worden en de dubbele veiligheidsschakelaar moet worden omgezet. De maaimachine is voorzien van gelagerde wielen die zorgen voor een langere levensduur. Al met al een prettige, lichte machine die doet wat hij moet doen.

Plus- en minpunten

 • De meegeleverde accu is compatibel met andere apparaten van Makita
 • Maaihoogte eenvoudig aanpasbaar
 • Opvangbak van 50l is meegeleverd
 • Geen mulching functie

 

2. Bosch Citymower 18-300

— klein maar fijn!

Bosch CityMower 18-300 - Grasmaaier - Inclusief 1x Power for All Li-Ion 18V 2.5 Ah accu

Toon prijs
De CityMower18 is een lichte accumaaier die is ontworpen voor gemakkelijk onderhoud van een stadstuin. Deze beschikt over een krachtige 18V-accu met een geavanceerd accumanagementsysteem voor langere looptijden, waardoor snoerloze vrijheid mogelijk wordt zonder aan vermogen of efficiëntie in te...

Het testteam geeft aan de Bosch Citymower 18-300 uitermate geschikt is voor het onderhouden van een kleinere (stads) tuin. Wat bij het testteam vooral opviel waren de ergonomische handvatten en de kinderbeveiliging. De Bosch Citymower 18-300 is een accu maaier voorzien van een 18V Li-Ion accu en wordt geleverd met één accu en één AL 1830 lader. De Bosch Citymower 18-300 is inderdaad ook bij uitstek geschikt voor het maaien van gazons tot een oppervlakte van maximaal 350 m2.

De maaistand van de Bosch Citymower 18-300 is in door middel van een schakelaar bij het wiel eenvoudig in 3 standen verstelbaar. Het maaihoogte bereik ligt tussen de 30 en 60 mm. Je kunt de duwstang bij het opbergen inklappen waardoor de Bosch Citymower 18-300 makkelijk is op te bergen.

De Bosch Citymower 18-300 is een accumaaier waardoor je niet gehinderd wordt tijdens het maaien door een elektriciteitssnoer. Je kunt met de accu van de Bosch Citymower 18-300 een gazon van 75 m2 wel 3x maaien voor je de accu weer moet opladen. De breedte van de grasmaaier is 34 cm en daarmee klein maar wel handig in gebruik. Omdat de breedte van het snijvlak nagenoeg hetzelfde is als de breedte van de grasmaaier zelf kun je goed bij de kanten.

Zo kun je bijvoorbeeld ook goed langs een hek of muur maaien. De ergoflex grepen aan de duwstang geven goede grip en zorgen voor de juiste houding achter de maaimachine. Omdat de duwstand opklapbaar is kun je de maaimachine makkelijk opbergen.

De Bosch Citymower 18-300 grasmaaier is voorzien van een universele 18V Bosch Power For All accu. Deze kun je dan ook gebruiken voor meer Bosch accu gereedschap zoals bijvoorbeeld op de Bosch bladblazer. De Bosch Citymower 18-300 weegt nog geen 10 kilo en heeft bij het voorwiel een schakelaar waarmee je de hoogte instelt.

De accu plaats je aan de voorkant onder de kap. Het afgemaaide gras wordt opgevangen in een 30 liter opvangbak en zo hoef je na het maaien het gras niet meer weg te harken. De Bosch Citymower 18-300 wordt geleverd met twee losse plastic sleuteltjes zodat de accumaaier wordt uitgezet. Hiermee wordt de accu uitgeschakeld zodat kinderen de grasmaaier niet per ongeluk kunnen aanzetten!

Plus- en minpunten

 • Perfect voor middelgrote tuinen
 • Accu is compatibel met andere Bosch apparaten
 • Gras wordt opgevangen in de opvangbak van 30l
 • Geen mulching functie

 

3. Powerplus POWXG 60245

— trekt zichzelf door het gras!

Powerplus POWXG60245

Toon prijs
Voor de grotere gazons maak je gebruik van krachtige grasmaaiers met een aanzienlijke maaibreedte. Hier komt de Powerplus POWXG60245 om de hoek kijken. Met een 3.460 watt 173cc viertakt motor en maaibreedte van 51 centimeter bewerk je met deze benzine grasmaaier je gazon. De maaihoogte stel je...

De Powerplus POWXG 60245 is een grasmaaier voor grotere gazons. Hij is voorzien van een 3460 Watt viertakt motor en heeft een maaibreedte van 51 cm. Het feit dat deze Powerplus POWXG 60245 zelftrekkend is wordt door het testteam als een groot voordeel gezien. Zeker omdat de Powerplus POWXG 60245 35,5 kg weegt en een maaibreedte heeft van 51 cm. Het testteam raadt dan ook de Powerplus POWXG 60245 vooral aan voor het maaien van grote gazons tot wel 800 m2. De grasmachine heeft een stalen behuizing met een voorbumper voor extra bescherming.

Zoals gezegd is de Powerplus POWXG 60245 een zelftrekkende maaimachine die zonder duwkracht zelf langzaam vooruit rijdt. Dit doet hij met ongeveer 3 km per uur. Dit is dus ideaal voor het maaien van grote oppervlaktes. De maaihoogte van de Powerplus POWXG 60245 is centraal instelbaar in 7 verschillende hoogtes tussen de 25 en 75 mm.

Je kunt met de Powerplus POWXG 60245 het gras maaien en opvangen in een opvangbak van 60 liter of je laat het gras uitwerpen en versnipperen en terug in het gazon blazen voor natuurlijke bemesting. Omdat de Powerplus POWXG 60245 is een benzine grasmaaier voorzien van een eco power motor. Dit zorgt ervoor dat het geluidsniveau 99 dB bereikt tijdens het maaien. Maar dit zorgt er ook voor dat je moeiteloos hele grote gazons kunt maaien.

Bij het maaien kun je kiezen of de grasmaaier het gemaaide gras langs de zijkant of achterkant uitwerpt. Wanneer je het gras laat uitwerpen wordt dit versnipperd. Je kunt er ook voor kiezen om het gemaaide gras op te vangen in de 62 liter grote opvangzak. Wanneer de zak vol is geeft het waarschuwingssysteem dit aan zodat je op tijd de zak kunt legen.

Natuurlijk heeft een benzine aangedreven grasmaaier onderhoud nodig. De Powerplus POWXG 60245 is voorzien van een duwstang met zachte handgrepen die in hoogte verstelbaar. De duwstang is inklapbaar.

Plus- en minpunten

 • Deze grasmaaier rijdt uit zichzelf vooruit
 • Heeft een mulching functie die het gras versnippert
 • Maaihoogte eenvoudig in te stellen
 • Beetje luide grasmaaier