Review: McCulloch ROB S600 Robotmaaier

Wanneer je geen zin hebt om wekelijks urenlang bezig te zijn om je gazon te maaien, dan is hiervoor een oplossing, namelijk een robotmaaier. Met een robotmaaier wordt een afgebakend gebied gemaaid en je hoeft zelf niet in actie te komen. Je moet alleen een goede robotmaaier kiezen die het meest geschikt is voor jouw gazon. De McCulloch ROB S600 bijvoorbeeld, een robotmaaier die geschikt is voor het maaien van grote gazons.

robotmaaier ROB S600 - voor gazons tot 600 m2 - hellingen tot 25%

Toon prijs
ROB is de held in uw tuin. Dag of nacht, regen of zonneschijn, ROB maait uw gazon rustig en efficiënt, zodat u het niet hoeft te doen. ROB is geschikt voor tuinen tot wel 600 m2 met hellingen tot 25%. ROB maait niet alleen het gazon,...

De installatie van de McCulloch robotmaaier

Zoals met iedere robotmaaier het geval is, moet je bij de ROB S600 een perimeterdraad aanleggen. Hiermee baken je het gazon af en weet de robotmaaier binnen welk gebied hij aan het werk moet. De ROB S600 kan een gebied aan van 600 m² en dat is dus voor grote gazons. Om dit te bereiken, wordt er 150 meter perimeterdraad meegeleverd. Dit moet voldoende zijn om een groot gazon af te bakenen, maar het is verstandig om meer draad bij te bestellen. Ook bloemenperken en bomen moeten met een perimeterdraad worden afgebakend. Het draad wordt vastgemaakt aan 200 meegeleverde haken die je aan de randen van je gazon in de grond steekt. Uiteindelijk wordt het uiteinde van de draad op het laadstation aangesloten.

Accuduur en oplaadtijd

De McCulloch robotmaaier kan met een volle accu zo’n 65 minuten maaien. Dit is niet erg lang voor een oppervlakte van 600 m². Raakt de accu tijdens het maaien leeg, dan zorgt de robotmaaier er zelf voor dat hij naar het basisstation terugrijdt en zich automatisch weer oplaadt. Het volledig opladen duurt 60 minuten. Dit is weer relatief snel. Als het programma is onderbroken omdat er geladen moest worden, dan rijdt de robot na het laden weer naar de plek waar hij gebleven was om het resterende deel van het gazon af te maken. De robotmaaier kan mede door de krachtige accu ook hogere hellingen tot 35% aan.

Maaien met de McCulloch ROB S600

Met deze robotmaaier wordt het gras naar wens afgekort van 20 tot 50 millimeter. De maaibreedte is 17 centimeter. Een optie die op veel robotmaaiers niet aanwezig is, is de mulching functie. Hierbij wordt het gemaaide gras ook nog eens heel fijn vermaalt en over het gras uitgestrooid. Hierdoor krijgt het gemaaide gras de functie om je gazon te beschermen. De mulch geeft je gazon de nodige voeding en voorkomt dat er onkruid in het gazon omhoog kan komen. De klassieke grasmaaiers willen nogal eens geluidsoverlast geven. Dit is bij de ROB S600 geenszins het geval. Met maar 58 dB kun je de robotmaaier ook inzetten in de late avonduren en zonder dat iemand zich hier aan zal storen.

McCulloch ROB S600Bestuur de ROB S600 met een app

Je kunt het maaischema voor de robotmaaier instellen via een app op je smartphone. Helaas kan dit enkel in je tuin, want dit gaat met een Bluetooth verbinding. Dit valt wel een beetje tegen, want het is natuurlijk handiger met een wifi verbinding, waardoor je ook op andere plekken je robotmaaier kunt bedienen. De app werkt wel heel handig, waarin er ook wordt aangegeven of er problemen zijn en hoe je die moet oplossen.

Conclusie

De ROB S600 van McCulloch is een goede robotmaaier voor tuinen tot 600 m². Enkel de maaitijd is wat kort, maar dit wordt goedgemaakt door de relatief korte oplaadtijd. Wel is deze robotmaaier één van de duurdere modellen uit het assortiment van McCulloch. Voor deze prijs zou je toch in ieder geval een fatsoenlijke wifi verbinding mogen verwachten.

Vind de beste deal van het moment voor de ROB S600