Beste steenboren op een rijtje: boor door harde materialen

Als je aan het klussen bent dan is het belangrijk dat je het juist gereedschap gebruikt voor de taak. Voor verschillende materialen heb je namelijk verschillende boren nodig. Ze hebben allemaal hun eigen unieke kenmerken wat ze geschikt maakt voor bepaalde werkzaamheden. Zo wil je voor het boren in steen een krachtige boor en een gepaste steenboor gebruiken. Wat zijn de beste steenboren?

Metabo

Metabo SDS plus hamerboor / betonboor met de afmeting 6,0 x 110 mm. Deze SDS boor kenmerkt zich door een hoogwaardige hardmetalen boorpunt. Grote S-spiraalkabel geometrie voor snelle afvoer van boorsel. Goede boorprestaties bij lange levensduur. Voor gebruik in beton, metselwerk en...

Makita

Makita B-52059 SDS-PLUS boor- en beitel set 17 delig in MBOX 1 Set bestaat uit: 4x Boor 5 / 5,5 / 6 / 7 x 100 mm 5x Boor 5,5 / 6 / 7 / 8 / 10 x 160 mm 2x Boor 8 / 10 x 210 mm 1x Boor 14 x 260 mm 2x Puntbeitel 140 / 250 mm 2x...

Silverline

Voor het verwijderen van de cement laag tussen metsel- en steenwerk. Te gebruiken met een geschikte geleide plaat. Past op haakse slijpmachines met m14 schroefdraad Kenmerken: Gewicht: 0.068 kilo Draad formaat: m14 × 2 Korrelgrofte: grof ...

Richman

Dozenboor 80 mm - SDS-Plus aansluting. Het is dus geschikt voor hamerboor met SDS+ aansluiting. Deze boor zijn gemaakt van hardmetaal waardoor het ideaal is voor het boren van gaten in verschillende materialen, zoals steen en licht beton. Lengte met centreerboor 150mm

Graphite

Graphite: Welkom in de wereld van mogelijkheden! Graphite heeft een breed aanbod van elektrisch gereedschap en accessoires, gemaakt met geavanceerde renovatie, bouw- en houtbewerking banen in het achterhoofd. Amateurs en professionals vinden hier de oplossingen die nodig zijn in het boren,...

Wat is een steenboor?

Een steenboor heeft op de punt een hardmetalen plaatje. Deze stompe kop zorgt ervoor dat er behoorlijk wat druk op het materiaal wat je gaat boren gezet kan worden. Het gebruiken van een steenboor voor het boren van gaten in steen zal ervoor zorgen dat dit op een comfortabele en efficiënte manier gebeurd. Ook zal het een stuk veiliger zijn als je het juiste gereedschap gebruikt voor de klus.

Er ontstaat vaak verwarring wat nu het verschil is tussen een betonboor en een steenboor. Dit komt omdat het verschil tussen deze 2 vaak niet te zien is. Er zijn alleen wat structurele verschillen waar je rekening mee moet houden. Zo is een steenboor bedoeld voor het boren in baksteen of keramische tegels met een maximale hardheid van 4. Ook kan een steenboor gebruikt worden voor zachte steensoorten zoals gips, kalkzandsteen en zachte betonsoorten.

Een steenboor kopen, waar moet je op letten?

Er is veel aanbod aan steenboren te vinden. Ze worden namelijk gemaakt door veel verschillende merken. Wanneer je een steenboor gaat aanschaffen is het belangrijk om op een paar dingen te letten.

Zo moet je als eerste natuurlijk op zoek gaan naar de geschikte afmeting. Wat voor soort klus wil je gaan uitvoeren en wat voor soort gat wil je gaan boren? Je moet hiervoor kijken naar de lengte en de diameter van de boor. Je hebt korte boortjes van 2 mm tot en met 13 mm of meer. De lengte van de lange steenboren liggen meestal tussen de 60 mm en 160 mm. De diameter van de steenboor is meestal tussen de 1,5 mm en 30 mm.

Het type boorkop is ook belangrijk. Kijk altijd even of de steenboor type wel in jouw boor past. Hierin zit er verschil tussen een snel span of een SDS-boorkop. Bij snelspanboorkoppen draai je met de hand de boorkop vast. Bij een SDS-boorkop doe je dit ook, maar zit er ook nog een schacht waar je de boor in kunt klikken.

Als laatste kijk je naar de verschillende merken en de prijs van de steenboor. Kijken per merk is vaak iets waar mensen ook beginnen met zoeken naar het ideale boortje. Dit omdat bijvoorbeeld een steenboor van hetzelfde merk als je boormachine het best samenwerken. Toch heeft op deze manier zoeken zo z’n voor- en nadelen. Welke geschikt voor je is, hangt dan ook af van je eigen smaak.

De beste steenboren

Elk gevestigd bouw merk heeft wel een steenboor in zijn assortiment zitten. Wanneer je af en toe in steen wilt boren, dan doe je er verstandig aan om een steenborenset te kopen. Met een goed set ben je overal op voorbereid en heb je altijd het juist formaat aan boortjes tot je beschikking.

Makita B-52059 17-delig

Makita is een goed en gevestigd merk in de bouwwereld. Dat zij een mooi en uitgebreid steenborenset in hun assortiment hebben, is dan ook niet raar. Deze set is zeer uitgebreid en bevat naast 11 steenboren van verschillende lengtes en diameters, ook nog 5 beitels. Dit zit allemaal verpakt in een mooie en zeer stevige MACPAC koffer. Deze koffer is zeer handig mee te nemen en zoals alle Makita koffers stapelbaar.

Ook zit er onder in de koffer nog extra ruimte om andere spullen op te bergen, zoals bijvoorbeeld een doosje pluggen of je rolmaat. Zo is al je gereedschap makkelijk te vervoeren. Zowel de steenboren als de beitels zijn sterk en van hoge kwaliteit en daardoor zeer duurzaam te noemen. Dit maakt dit set een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.

  • Mooi en uitgebreid set
  • Geleverd in een sterke en functionele MACPAC koffer
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Stolz- steenboren – boren- steen- 4, 5, 6, 8, 10 mm 5 stuks

Wanneer je op zoek bent naar een klein steenboren set om mee te beginnen, dan is dit set van Stolz een ideaal set. Ook wanneer je juist bepaalde afmetingen nog mist, kan dit set een goede aanvulling zijn op je collectie. Deze steenboren van Stolz zijn ideaal om in zacht steen en keramische tegels te boren.

In de verpakking van dit set vind je 5 steenboren. Deze hebben een diameter van 4, 5, 6, 8 en 10 mm. Dit zijn over het algemeen de meeste gebruikte diameters. Met dit set kom je dus al een heel eind met je klus. Het is een set zonder opbergkoffer erbij. Dit kan een voordeel zijn als je deze afmetingen als aanvulling koopt op een set dat je al hebt. Zo zit je niet onnodig met een extra opbergkoffer.

  • Klein en compact set
  • Goed set om mee te beginnen
  • Goede aanvulling op wat je al hebt
  • Heeft geen opbergkoffer erbij


KWB 109119 Steen-spiraalboorset 19-delig 1 mm, 10 mm 19 stuks

Dit KWB steen- spiraalboor set is een zeer veelzijdig set. In het compacte opbergdoosje vind je 19 verschillende boren. Deze hebben natuurlijk allemaal verschillende lengtes en diameters zodat je altijd een geschikt formaat hebt voor het gat dat je wilt boren. Deze boren zijn geschikt voor zowel staal, steen en harde kunststoffen. Je bent met het aanschaffen van dit boorsetje meteen compleet voor welke klus je ook wilt gaan uitvoeren.

De boren zit verpakt in een zeer handig doosje. Je kunt deze als ware uitvouwen, waardoor je altijd gemakkelijk het juiste boortje kunt pakken. Dit zorgt er ook voor dat het doosje zo klein en compact kan zijn. Dit scheelt heel wat ruimte wanneer je het setje mee moet nemen. Hij neemt zo niet zo veel ruimte in beslag en je kunt deze ook makkelijk opbergen in een andere gereedschapskoffer.

  • Compact doosje
  • 19-delig set, dus voor elke klus de juiste afmeting
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding