De beste kweektunnels om meer uit je moestuin te halen

Wanneer je graag je moestuin naar het volgende niveau wilt tillen, dan kun je dit doen door te investeren in een kweektunnel. Met een kweektunnel kun je je moestuin seizoen vervroegen en verlengen met wel 4 tot 8 weken. Dit kan een groot verschil uitmaken voor je oogst dus! 

Wat is een kweektunnel eigenlijk?

Een kweektunnel is een betaalbaar en simpel hulpmiddel voor je moestuin. Het zal je gewassen kunnen beschermen tegen externe invloeden zoals het weer en ongedierte. Ook kan hij makkelijk geplaatst en verplaatst worden. Zo kun je het eigenlijk zien als een soort verplaatsbare tuinkas die je zo makkelijk over je gewassen heen kunt plaatsen. Een groot voordeel hiervan is ook dat je zo gemakkelijk je eigen formaat kweektunnel kunt realiseren. Zo kun je hem passend maken voor elke tuin en elk formaat moestuin.

Een kweektunnel is eigenlijk niet meer dan een simpel gebogen frame met daar overheen een beschermingslaag gespannen. Dit is vaak een stevig soort plastic of een net. Doordat het een makkelijk ontwerp is, is hij ook zo makkelijk te verplaatsen of kun je makkelijk wisselen tussen verschillende soorten beschermingsmateriaal. Zo kun je er bijvoorbeeld ook een doek overheen spannen, om je gewassen wat beter te beschermen tegen de zon.

Bestverkochte kweektunnels in 2023

Nature

Nature uv-bestendig groei- en afdekfolie van doorzichtig polyethyleen (LDPE) met een dikte van 50 µ, aan te brengen op tunnelbogen. Bevordert de groei van zaailingen en jonge plantjes. Het folie zorgt ervoor dat de temperatuur in de tunnel enkele graden hoger ligt dan de buitentemperatuur. De...

Merkloos

De tunnelbogen worden gevormd met kunststof buizen en verbindingsstukken in PVC. Een volledige tunnelboog is 180 cm lang. Aantal stuks in het pakket: 4 Productafmeting: ca. 1 cm (Ø) Materiaal: kunststof Kleur: groen Makkelijk te...

Grow-it

Groeintunnel langwerpige om plantjes eerder te kunnen planten doordat de folie zorgt voor een warmere grond. De folie is makkelijk open te zetten voor ventilatie

Ortho

LED groei en kweeklampen - LED kweek en groeilampen Bevorderd het groeiproces van jonge planten. Tijd is geld, en dat geldt zeker in de plantenwereld, want elke dag dat een plantje niet groeit, kost dat geld. Wij hebben de simpele oplossing die LED Groei en kweeklamp heet....

Biogreen

Een grote kweektunnel om de opbrengst in jouw groentetuin te optimaliseren. Deze tunnel heeft een sterk frame uit roestvrij staal. De tunnel beschermt jonge plantjes tegen de vorst of extreme hitte. PRODUCT_DIMENSIONS: CIRCA 3 m x 0,7 m x 0,7 m (L x B x H) ...

Voordelen van een kweektunnel

Ondanks dat kweektunnels kleiner en minder stabiel zijn dan een tuinkas, kan het een groot verschil maken voor je moestuin. Zo biedt het bescherming tegen verschillende weersinvloeden. Wind, storm, regen, hagel of Uv-licht kunnen met gemak je planten en gewassen kapot maken. Zeker vroeg in het seizoen, als de gewassen nog kwetsbaar zijn kan dit een flink verschil maken. Ook beschermt het je gewassen tegen ongedierte en aanvallen van vogels.

Wanneer je kiest voor de juiste afdekking voor de kas, zul je er ook voor zorgen dat er een hogere temperatuur ontstaat in de kweektunnel. Dit biedt je de mogelijkheid om een stuk eerder in het jaar te kunnen beginnen met je moestuin. Zo kun je makkelijker je gewassen eerder zaaien en zal het er ook voor kunnen zorgen dat je in het najaar langer kunt blijven oogsten. Wanneer je tropische gewassen wilt telen, dan is een kweektunnel zeker nodig. Zo kun je ze de temperatuur bieden die ze nodig hebben om te groeien.

Hoe kies je de juiste kweektunnel?

Er zijn verschillende soorten kweektunnels op de markt en het is belangrijk om er een te kiezen die past bij jouw tuin en behoeften. Hier zijn een paar dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een kweektunnel:

 • Grootte: zorg ervoor dat je een kweektunnel kiest die groot genoeg is voor jouw moestuin. Meet de afmetingen van jouw tuin en vergelijk ze met de afmetingen van de kweektunnels die je overweegt.
 • Materiaal: kweektunnels zijn meestal gemaakt van plastic of glasvezel. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Plastic is meestal goedkoper en gemakkelijker te installeren, terwijl glasvezel duurzamer is en een betere isolatie biedt.
 • Frame: kweektunnels hebben een frame van metaal of PVC. Metaal is duurzamer, maar kan roesten, terwijl PVC lichter en goedkoper is, maar minder sterk. Kies een frame dat past bij jouw behoeften en budget.
 • Luchtcirculatie: het is belangrijk dat de kweektunnel een goede luchtcirculatie heeft. Hierdoor kan vocht ontsnappen en kunnen ziekten en schimmels worden voorkomen. Kijk of de kweektunnel een ventilatieopening heeft.

Tips voor het gebruik van een kweektunnel

Nu je weet wat een kweektunnel is en hoe je er een kiest en installeert, zijn hier een paar tips om het meeste uit jouw kweektunnel te halen:

 • Houd de kweektunnel schoon: verwijder regelmatig bladeren, takken en andere afvalstoffen die zich in de kweektunnel kunnen ophopen. Dit kan helpen om ziekten en plagen te voorkomen.
 • Ventileer goed: zorg ervoor dat je de kweektunnel regelmatig ventileert om vocht te voorkomen. Dit kan gedaan worden door de deur open te zetten of door een ventilatieopening te creëren.
 • Houd de temperatuur in de gaten: de temperatuur in de kweektunnel kan snel oplopen op zonnige dagen, zelfs in de winter. Zorg ervoor dat je de temperatuur regelmatig controleert en extra isolatie toevoegt indien nodig.
 • Kies de juiste gewassen: niet alle gewassen gedijen goed in een kweektunnel. Kies gewassen die geschikt zijn voor de omstandigheden in jouw kweektunnel, zoals sla, spinazie, kool, wortels en uien.

De beste kweektunnels

Er zijn veel verschillende soorten kweektunnels te vinden. Zo kun je voor elk formaat moestuin een bijpassende kweektunnel vinden. We gaan de beste met je delen!

Nature Modulaire kweektunnel van PVC

Met deze modulaire kweektunnel kun je zelf bepalen hoe lang je hem wilt maken. Ze zijn compact en elke module is 86 cm lang. Je kunt er voor kiezen om verschillende modules aan elkaar te plaatsen, om zo het gewenste formaat voor je moestuin te maken. Deze kweektunnel versterkt de tuinkas effect en zal de kiemplantjes helpen aan het begin van de lente. Ze zijn voorzien van 2 ventilatieopeningen waardoor de beluchting geregeld kan worden.

De kweektunnel is van pvc gemaakt en is voorzien van een anti UV-behandeling. Dit zal je planten beter doen beschermen tegen weersinvloeden. De kweektunnel wordt geleverd met 6 grondpennen, waardoor je hem makkelijk vast kunt zetten in de aarde. Zo hoef je niet bang te zijn dat ze door de wind kapot of weg zullen waaien, maar zullen ze stevig op hun plek blijven zitten.

 • Compact formaat om je planten te helpen groeien
 • Voorzien van een anti UV- behandeling
 • Makkelijk uit te breiden met meerdere modules
 • Eindmodule is los te koop


Biogreen folietunnel superdome

Wanneer je je moestuin een flinke upgrade wilt geven, dan kan deze Biogreen folietunnel zeker niet ontbreken. Deze grote kweektunnel zal de oogst van je moestuin naar het volgende niveau kunnen tillen en er voor zorgen dat je oogst dan ook veel groter is. Ook zal je hiermee je moestuin seizoen eerder kunnen starten in de lente en kunnen verlengen in de herfst.

Het heeft een sterk frame van roestvrij staal en zal je plantjes goed beschermen tegen de verschillende externe invloeden zoals vorst of hitte. Hij is 3 meter lang, waardoor hij makkelijk een flink stuk moestuin kan beschermen. Je kunt hem volledig afsluiten, waardoor je het tuinkas effect goed kan creëren. Dit zal veel goeds doen voor de groei van je plantjes. Door de 2 deurtjes die erin zitten kun je altijd goed je gewassen bereiken en hoef je niet gebukt in de kweektunnel te werken.

 • Sterke cover van UV bestendig pvc
 • Groot oppervlakte die hij kan beschermen
 • Inclusief 10 grondpennen, waardoor je hem goed kunt vastzetten

Nature tuintunnelset

Deze kweektunnel zal je moestuin doen beschermen tegen verschillende insecten en je planten helpen groeien. Dit set bestaat uit 6 bogen en zowel folie en een net wat je over deze bogen heen kunt spannen. Zo kun je zelf kiezen welke je er overheen wilt plaatsen. Het folie zal ervoor zorgen dat de temperatuur in de kweektunnel hoger zal zijn, waardoor je planten sneller zullen groeien en je eerder in het seizoen kunt beginnen met je moestuin. Je kunt er ook voor kiezen om alleen het insectennet er overheen te spannen. Deze beschermt dan alleen tegen insecten, maar zal wel meer frisse lucht of juist regen doorlaten.

De tunnel is eenvoudig te monteren. De 6 bogen kun je neerzetten zoals je zelf wilt. Zo kun je het ideale formaat voor jouw moestuin creëren. Zo kun je hem bijvoorbeeld ook makkelijk wat inkorten, wanneer je moestuin kleiner is dan 3 meter. De afmeting van het folie en het net wat erbij zit is 3 meter lang. Dit is eenvoudig om de bogen heen te monteren en aan de uiteinden makkelijk vast te maken om de tunnel af te sluiten. Zo zal je kweektunnel binnen no-time klaar voor gebruik zijn.

 • Wordt geleverd met zowel folie als een net
 • Zeer eenvoudig te monteren en te monteren zoals jij het wilt
 • Goede prijs- kwaliteit verhouding