De top-5 beste insectenlampen voor een zorgeloze zomeravond

Wil je lekker buiten zitten met het lekkere weer, word je de hele tijd lastig gevallen door insecten. Ze maken een vervelend zoemend geluid, gaan steeds op je zitten of prikken je. Niet echt een ontspannen manier om in de tuin te genieten of op je terras te zitten. Een insectenlamp kan dit probleem grotendeels verhelpen.

Nor Tec

Last van vervelende insecten of fruitvliegjes? Deze No-Zap Trap verdelger met UV-A ledlicht biedt uitkomst Insecten worden aangetrokken tot het UV-licht Afneembare container die ontsnapping voorkomt Voor gebruik binnenshuis Levensduur 50 000 uur Dekt...

hikemeister

Ontsnap aan de Insectenplaag met de HikeMeister UV Muggen- en Vliegenbestrijdingslamp WD-245 met USB-aansluiting! Ben je helemaal klaar met die vervelende insecten die je zomeravonden verpesten? De HikeMeister UV Muggen- en Vliegenbestrijdingslamp WD-245 met USB-aansluiting is jouw...

MaxxGarden

Het nieuwste model van de MaxxHome vliegenlamp. Zeer krachtige lamp tegen vervelende insecten thuis, in het bedrijf of in de horeca. De GC-40 wordt de “krachtpatser” van de vliegenlampen genoemd. De vliegenlamp beschikt over een magnetische transformator van maar liefst...

Deluxa

De Elektrische Vliegenlamp Insectenlamp is de muggenlamp die ervoor zorgt dat je van vervelende beestjes afkomt? Dan moet je echt de Deluxa Elektrische Vliegenlamp Insectenlamp hebben! Hij is perfect voor het vangen van vliegende insecten zoals muggen. Hieronder lees je waarom deze lamp zo...

Higestone

Elke dag en nacht last van vervelende muggen, motten of fruitvliegjes? Dat is verleden tijd met deze insectenlamp. Deze lamp trekt door het ultraviolet de insecten aan en zuigt ze naar binnen. Dit is een milieuvriendelijk en stille oplossing. Dit product is een zeer...

Wat is een insectenlamp precies?

Een insectenlamp is een lamp die insecten aantrekt met behulp van UV straling en ze vervolgens dood maakt. Dit doet de lamp door de insecten een elektrisch schokje te geven of door een kleefstrip of aanzuigsysteem. De dode insecten blijven zo in de lamp zitten, waardoor het een stuk makkelijker is om op te ruimen.

Je hebt verschillende soorten insectenlampen. Zo zijn er soorten die je op de tafel kunt zetten of juist aan de muur of het plafond kunt hangen. Ook zijn er insectenlampen die spatwaterdicht zijn, dit is ideaal voor al je ze buiten wilt hangen. Zo is er altijd een insectenlamp te vinden die het beste bij jouw situatie past en die niet direct kapot is als hij nat wordt van de regen.

Een insectenlamp heeft relatief weinig onderhoud nodig. Het is wel belangrijk dat je regelmatig het bakje met de dode vliegen leegt en schoonmaakt. Ook moet je hem stofvrij houden. Wanneer je een insectenlamp met een kleefstrip hebt, moet je deze op den duur ook vervangen. Na verloop van tijd zullen ze hun kwaliteit verliezen en niet meer goed kleven.

Wat zijn de voordelen van insectenlampen?

Insectenlampen hebben tal van voordelen, waardoor ze een uitstekende keuze zijn om insecten op een milieuvriendelijke en effectieve manier te bestrijden.

Allereerst zijn insectenlampen zeer effectief in het aantrekken en doden van verschillende soorten insecten. Dit komt doordat ze gebruik maken van ultraviolet licht om de insecten aan te trekken, waardoor ze gemakkelijk gevangen kunnen worden.

Een ander groot voordeel van insectenlampen is dat ze veilig en milieuvriendelijk zijn. Er worden geen schadelijke chemicaliën gebruikt om insecten te doden, waardoor ze veilig zijn om te gebruiken in de buurt van kinderen en huisdieren. Bovendien gaan ze lang mee en zijn ze duurzaam, waardoor ze een goede investering zijn voor de lange termijn.

Tot slot zijn insectenlampen gemakkelijk te onderhouden. Het enige dat je hoeft te doen is de lamp schoon te maken en het rooster schoon te vegen om ervoor te zorgen dat de lamp optimaal blijft functioneren

Hoe zit het in elkaar?

De insectenlamp bevat in het midden een lamp met fluorescerend licht. Dit is het licht wat insecten aantrekkelijk vinden en op af komen. Om de lamp heen zitten vaak 2 draad netwerken. Dit rooster zorgt ervoor dat de insecten een elektrische schok krijgen en dood gaan. Onderin de lamp zit dan een bakje waar deze insecten invallen, zodat je ze makkelijk kunt opruimen. Ook kan het zijn dat er een aanzuigsysteem in zit. Hier worden de vliegen ingezogen en kunnen ze er niet meer uit.

Ook kan het zijn dat er een kleefstrip bij de lamp zit. Op deze strip plakken de vliegen vast en kunnen ze niet meer weg. Deze soort insectenlamp gaat een stuk minder lang mee, omdat op een gegeven moment de kleefstrip vervangen moet worden. Dit kan niet bij elke lamp en in dat geval moet je dus een compleet nieuwe lamp aanschaffen wanneer de strip zijn kleefkracht verliest.

De beste insectenlampen

Een insectenlamp kan vaak veel problemen verhelpen wanneer je buiten wilt zitten. Het zal er voor zorgen dat je een stuk relaxter buiten kunt zitten, zonder je te hoeven irriteren aan gezoem of geprikt worden. We hebben verschillende insectenlampen vergeleken en gaan je vertellen welke de beste zijn!

Tribetek 2 in 1 muggenlamp

Deze lamp kan zeker niet ontbreken tijdens het kamperen, vissen of het genieten van het weer buiten. Hij hoeft niet alleen buiten gebruikt te worden, maar kan ook in de slaapkamer neergezet worden. Deze compacte en luxe insectenlamp trekt door zijn UV straling de muggen en insecten aan. De lamp heeft 2 verschillende standen. Je kunt hem gebruiken als muggenlamp maar ook als warme nachtverlichting.

Hij werkt met een aanzuigsysteem. Zodra het licht de insecten aangetrokken heeft, worden ze naar binnen gezogen. Simpel en effectief! Er wordt een schoonmaakkwastje bijgeleverd waarmee je de lamp eenvoudig schoon kunt maken. Zo is hij makkelijk in gebruik en makkelijk schoon te maken.

 • Compact en luxe model
 • Kan neergezet worden, maar ook worden opgehangen aan het plafond
 • Heeft 2 standen: het is een muggenlamp en warme nachtverlichting

MaxxHome GC30 insectendoder

Deze zeer krachtige insectenlamp zal het probleem van vervelende insecten in huis of buiten oplossen. Hij beschikt over een magnetische transformator van 4000 Volt, waarmee de vliegen met een schokje dood gaan. De insectenlamp heeft 2 lampen waar de vliegen door aangetrokken worden. Dankzij de 2 lampen en de sterke transformator heeft de insectenlamp een lange levensduur.

Dankzij het design van de lamp kunnen de vliegen aan de boven-, achter- en voorzijde van het apparaat naar binnen. Wanneer zij een schok gekregen hebben vallen ze in de opvangbak onderin. Deze opvangbak kun je makkelijk verwijderen om te legen en schoon te maken. Ook heeft hij een haak aan de bovenkant waarmee je hem kunt ophangen aan een ketting. Je kunt hem dus aan het plafond hangen, maar ook gewoon op de tafel zetten.

 • Mooi en praktisch design
 • Werkt zeer krachtig en effectief
 • Handige verwijderbare opvangbak
 • Heeft een kabel van 1,5 meter, waardoor je al snel een verlengsnoer nodig zal hebben


VerminBuster Muggenlamp

Wanneer je last hebt van insecten dan is deze insectenlamp misschien wel de ideale oplossing voor je. Je kunt er veel insecten mee vangen op een effectieve manier en hoeft er geen gif voor te gebruiken. Hij is zeer eenvoudig in gebruik en zowel op te hangen als neer te zetten. Het blauwe licht trekt insecten aan. Deze lampen zijn elektrisch geladen, waardoor de insecten een schok krijgen wanneer ze in contact komen met de lamp. Ze vallen hierna in een opvangbak onder in de lamp.

Er wordt aangeraden om de lamp neer te zetten op een plek waar je juist geen last van insecten wilt hebben. De insecten trekken dan naar die plek en zullen zo opgevangen worden. Hij vangt namelijk veel insecten tegelijk. Zo zul je ongestoord van het weer kunnen genieten of lekker buiten kunnen eten. Zorg er wel voor dat je de lamp regelmatig schoonmaakt en de dode vliegen eruit haalt. Dit doe je makkelijk door de verwijderbare opvangbak te legen.

 • Makkelijk op te hangen of neer te zetten
 • Heeft een stevig rooster, waardoor contact met de lampen onmogelijk is en dus een stuk veiliger
 • Is klein en compact, waardoor hij makkelijk mee te nemen is op vakantie en niet veel plek op tafel in beslag neemt
 • Korte kabel, waardoor hij altijd in de buurt van een stopcontact geplaatst moet worden