De beste borensets voor doe-het-zelvers

Als je een grote klus gepland hebt is het wel zo fijn als je hier het juiste gereedschap voor gebruikt. Het gebruiken van het juiste gereedschap voor een klus zorgt ervoor dat je de klus makkelijker en efficiënter kunt doen. Wil je op zoveel mogelijk voorbereid zijn, dan is het aanschaffen van een borenset zeker aan te raden. Zo weet je zeker dat je in een goed set alle soorten boren hebt die je nodig kunt hebben. We gaan je vertellen wat de beste borensets zijn.

Bosch

De Bosch bevestigings set bestaat uit 4 hardmetalen steenboren, 3 schroefbits, 90 pluggen en 75 schroeven. Een magnetische bithouder is in de set inbegrepen. Wat zit er in de verpakking? 4 steenboren Ø 5/6/7/8 mm 3 bits, L = 25 mm; PZ 2/2/2 ...

Bosch

De Bosch X-Line Boorset - 15-delige boorset is ideaal voor het werken met hout, steen en staal. De set bestaat uit een selectie van de meest gebruikte boor afmetingen. Verder is de Bosch X-Line borenset verpakt in een handig plastic opbergdoosje. Waar zijn de boren voor...

Bosch

De boren van de 6-delige betonborenset hebben een robuuste kop voor een lange levensduur, zelfs in het hardste beton en graniet . Let op je veiligheid tijdens het klussen. Draag een veiligheidsbril, gehoorbescherming, een stofmasker en werkhandschoenen bij het...

Makita

Een SDS Plus beitel- en borenset zoals de Makita D-42400 kan gebruikt worden voor (1) het boren met een boor- of combihamer met een SDS-plus boorkop, (2) een betere vergrendeling tijdens het boren en (3) het altijd bij de hand hebben van de juiste SDS Plus boor. De voordelen van dit...

`BGS

Boren set - Houtboren - Steenboren - Metaalboren set - 2mm - 8mm - BGS50812 1 metal drill, HSS, titanium coated, Ø 2 mm 1 metal drill, HSS, titanium coated, Ø 3 mm 1 metal drill, HSS, titanium coated, Ø 4 mm 1 metal drill, HSS, titanium coated, Ø 5...

Waaruit bestaat een borenset?

Bij het klussen heb je wel vaker dat je moet boren. Welke boor je nodig hebt verschilt met waar je in wilt boren. Je gebruikt voor een stenen muur of een houten object namelijk een andere soort boor. Het is daarbij wel belangrijk dat je een goede boormachine koopt. Dit moet een boormachine zijn met voldoende kracht. Vooral wanneer je in steen of beton wil gaan boren heb je deze kracht wel nodig.

Wanneer je gaat klussen is het slim om een borenset aan te schaffen. In zo’n borenset zitten vaak verschillende soorten boren. Wanneer je zo’n set koopt heb je in 1 keer meteen voor elke klus en elk soort materiaal waar je in wilt boren, een bijpassende boor. Wanneer je namelijk met een boor geschikt voor hout wilt gaan boren in de muur, zal dit niet lukken of het boortje zal erg warm worden. In een borenset zitten vaak boren voor zowel hout, metaal als steen. Zo ben je overal op voorbereid!

Het kiezen van de juiste borenset

Als je een borenset wilt gaan aanschaffen zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Naast dat je dus de juiste boormachine nodig hebt, moet je ook de boortjes afstemmen hierop. Kies bewust voor een borenset waarvan je zeker weet dat alle soorten boren er in zitten, voor verschillende materialen. Zo ben je voorbereid op alle verschillende soorten klussen.

Vaak kijken mensen naar een bepaald merk bij het aanschaffen van een borenset. Wanneer ze bijvoorbeeld al een boor hebben van een merk, dan is het logisch dat ze meteen kijken naar een bijpassend set van datzelfde merk. Ze denken dan ook snel dat deze combinatie het beste werkt. Dit is in sommige gevallen ook wel zo. Toch kan het soms slimmer of voordeliger zijn om verschillende borensets van andere merken te bekijken. Zo kan bijvoorbeeld een borenset erg verschillen van afmetingen en diameter van de boren die er in zit.

Ook kan de samenstelling anders zijn. Zo zal het ene borenset bijvoorbeeld wat meer boortjes voor hout er in hebben zitten. Als laatste verschilt onderling ook vaak hoe de boortjes verpakt zijn. Sommige zitten in kleine compacte doosjes en andere zijn uitgebreide sets in een mooie luxe koffer.

De 3 beste borensets van 2023

Veel verschillende merken hebben fijne sets in hun assortiment waar je direct klaar mee bent voor elke klus. Deze sets bevatten vaak universele boortjes of hebben voor zowel hout, metaal als steenboortjes in het set zitten. We gaan je vertellen welke de beste zijn.

BGS boren set

Dit BGS boren set is een fijn en compact set, die toch veel verschillende soorten boortjes bevat. Deze heeft boortjes waarmee je in beton, hout, gips, kunststof, metaal en steen kunt boren. Het zijn 4 HSS-metaalboren, 4 steenboren en 4 houtboren. De boren die in het set zitten zijn de boren die over het algemeen het meest gebruikt worden.

De boren zitten verpakt in een klein en compact doosje. Je hoeft hierbij niet bang te zijn dat je niet weet welke boor nu voor hout of metaal is. Op het doosje zelf staat duidelijk aangegeven welke boor voor welk materiaal is. Ook staat bij elk boortje duidelijk wat het formaat is. Zo hoef je je nooit te vergissen en zoeken naar het juiste boortje.

 • Mooi basis set
 • Verpakt in een compact doosje
 • goede prijs/kwaliteit verhouding

Hammersmith Drill bit pro – universele bitset voor metaal, steen, hout en meer

Deze Hammersmith Drill bit pro is universeel en zeer sterk. Het wordt ook wel een hexagon borenset genoemd en is gemaakt van titanium legering. Dit zorgt ervoor dat de boren zeer sterk zijn en veel aan kunnen. Deze legering zorgt voor duurzame en vlijmscherpe randen. Zo zijn het boren die zowel geschikt zijn als metaalboren, houtboren of steenboren. Zo kun je met 1 set in alle materialen boren.

De boren worden geleverd in een praktische koffer. Deze is gemaakt van aluminium en heeft 16 boorbevestigingen, zodat alle 16 boren goed op hun plek blijven in de koffer. Zo zullen de boren goed gesorteerd blijven en zijn ze ook heel makkelijk te vervoeren. Zo zul je ook zien zodra je er een mist en zul je ook snel vinden welke je nodig hebt.

 • Alle boren zijn universeel te gebruiken
 • Zeer praktische aluminium koffer
 • Uitgebreid set met 16 verschillende formaten
 • Kan niet gebruik worden met een klopboor

Bosch X-line borenset – 15-delig – Hout, metaal en steen

Een zeer gevestigde naam in de bouwwereld heeft natuurlijk ook een mooi borenset in zijn assortiment. Dit borenset bestaat uit 15 verschillende boren. Dit maakt het een ideaal starter set. In het set zitten de afmetingen die over het algemeen het meest gebruikt worden. Dit borenset is verpakt in een zeer handig opbergdoosje, waar de afmetingen duidelijk aangegeven staan. Zo kun je altijd makkelijk de juiste boor vinden die je nodig hebt.

Dit borenset heeft 15 boortjes en is geschikt voor hout, steen en staal. Het set heeft 5 metaalboren, 5 steenboren en 5 houtboren. Hier kom je al een heel eind mee, omdat dit de meest voorkomende diameters zijn. De boren zijn geschikt voor een boormachine met een conventionele boorhouder, oftewel boren met een ronde schacht. De boren zijn dus niet geschikt voor boormachines met een SDS-boorkop. Voor deze boormachines heb je specifieke SDS boren nodig.

 • Voor elk materiaal 5 boortjes in het set
 • Verpakt in een handig plastic opbergdoos
 • Ideaal voor het werken met zowel hout, staal en steen
 • Niet geschikt voor boormachines met een SDSboorkop.