Beste metaalboren om snel en efficiënt door metaal te boren

Wanneer je graag aan doe het zelven doet, dan ontkom je er soms niet aan dat je soms in metaal moet boren. Dit is over het algemeen niet zo moeilijk en geen probleem, alleen is het wel belangrijk dat je dit met het juiste materiaal doet. Niet alleen de boormachine moet dit aan kunnen, het is vooral van belang dat het boortje wat je gebruikt ook geschikt is voor metaal. We hebben ze allemaal vergeleken en gaan je vertellen wat de beste metaalboren zijn!

Waarom heb je een metaalboor nodig?

Als je in metaal gaat boren heb je een andere boor nodig dan wanneer je in hout gaat boren. Het gebruiken van het geschikte gereedschap maakt het gebruik van een boormachine al een stuk makkelijker. Bekijk van tevoren wat voor soort metaalboor je nodig hebt voor de klus die je wilt klaren. Er zijn namelijk verschillende soorten metaalboren te koop.

Een kenmerk van een metaalboor is dat hij een scherpe punt heeft. Hiermee kun je veilig in metaal boren. Door de scherpe punt kom je namelijk een stuk makkelijker, sneller en veiliger door het metaal heen. Ook is de diameter van de boor kenmerkend voor de metaalboor. Hij heeft over de gehele lengte van de boor dezelfde diameter. Bij andere soorten boren zie je namelijk vaak dat de onderkant breder of smaller is dan de bovenkant.

Bestverkochte metaalboren

Werckmann

- Set met 8 verschillende formaten - Speciaal voor metaal - In compact opbergdoosje Vul je gereedschapsset aan met deze boortjes om eenvoudig te kunnen boren in metaal.

Milwaukee

Standaard meegeleverd 1x Red Hex™ Titanium 3mm Drill Bit 1x Red Hex™ Titanium 3.5mm Drill Bit 1x Red Hex™ Titanium 4mm Drill Bit 1x Red Hex™ Titanium 4.5mm Drill Bit 1x Red Hex™ Titanium 5mm Drill Bit 1x Red Hex™ Titanium 6mm...

Metabo

Bijzondere kenmerken HSS-R Metaalboren DIN 338 Topkwaliteit Geslepen voor duurzaamheid en precisie Standaard cylindrische schacht Specificaties 19-Delig HSS-G Metaalboren : 1 - 10 mm per 0.5 mm oplopend Industrie cassette

Merkloos

Stappenboor set 3 delig van HSS Titanium coated High Speed Steel, de asjes zijn rond en voorzien van een platte kanten zodat deze niet snel slippen in de boorkop. Geschikt om te boren in plaatmateriaal van metaal of kunststof. Grote maat:15 stappen 4-32...

Milwaukee

Standaard meegeleverd 1x Stappenboor 4-12 mm/1" (48899302) 1x Stappenboor 4-20 mm (48899320) 1x Stappenboor 6-35 mm (48899335) 1x Kunststof cassette Bijzondere kenmerken Omschrijving : Set stappenboren (3-delig) . Inclusief stappenboren 4 - 12 mm / 1˝, 4 -...

De verschillende soorten metaalboren

De meeste metaalboren zijn gemaakt van High Speed Steel, ook wel HSS afgekort. Wanneer je op zoek bent naar een metaalboor waar je veel mee kunt, dan is een rolgewalste metaalboor HSS-R of een blank geslepen metaalboor HSS-S een goede keuze. Dit zijn allround metaalboren waarmee je in de meest voorkomende staalsoorten kunt boren.

Voor hardere metalen, zoals rvs, kun je beter een HSS cobalt boor gebruiken. Deze metaalboor bestaat uit HSS en 5% cobalt. Deze hebben een minder scherpe aansnijhoek, namelijk 135 graden in plaats van de normale 188. Daarnaast zijn er ook nog HSS-TIN metaalboren. Deze boortjes hebben dankzij de goudkleurige titanium coating een hoge taaiheid. Hierdoor heeft de boor een langere levensduur.

Er zijn 4 verschillende type metaalboren te vinden. Deze onderscheiden zich vooral door de lengte van de boren. Zo heb je een korte lengte, de DIN 1897. De standaardlengte, de DIN 338 en de DIN 340 die net iets langer is dan de 338. Als laatste nog de DIN 1869, de lange metaalboor.

Hoe boor je veilig in metaal?

In metaal boren is niet moeilijk, maar het is wel belangrijk dat je veilig werkt. De boor heeft een scherpe punt, maar in sommige gevallen heb je wat extra’s nodig om goed in het metaal te kunnen boren. Zo kan het gebruiken van boorolie aan te raden zijn. Deze olie zorgt ervoor dat de metaalboor kan afkoelen op een snelle maar juiste manier. Er komt namelijk behoorlijk wat hitte vrij tijdens het boren. De boorolie bevordert dit proces.

Wanneer je gaat boren in metaal, is het altijd belangrijk dat je de juiste boor gebruikt. Je kunt jezelf dit makkelijker maken door een borenset te kopen. Zo heb je altijd de juiste tot je beschikking. Ook is het belangrijk om veilig te werken en de boor goed af te stellen. Zo kun je het beste de boormachine gebruiken in de soft start functie. Pas ook het toerental op de machine aan als dit nodig is.

De beste metaalboren

Er zijn veel verschillende merken die metaalboren verkopen. Het fijnste is om een set aan te schaffen met verschillende formaten boortjes. Zo weet je in ieder geval dat je altijd de juiste bij de hand hebt. We hebben de fijnste metaalboren voor je op een rijtje gezet.

Metabo 627151000 19-delige metaalborenset

Dit Metabo metaalboren set bevat 19 verschillende metaalboren verpakt in een mooie en handig opberg cassette. Hierop kun je de boren makkelijk opbergen en heb je ook meteen een goed overzicht welke boor je nodig hebt, aangezien de maten erbij vermeld staan. Ze hebben allemaal verschillende formaten, 1 tot 10 mm en ze lopen per 0,5 mm omhoog.

Het zijn HSS-R DIN 338 metaalboren van topkwaliteit. Ze zijn geslepen voor duurzaamheid en precisie. Ze hebben de standaard cilindrische schacht. Het zijn sterke boortjes waar je veel verschillende klussen mee kunt voltooien.

  • Sterke boortjes en daardoor duurzaam
  • Mooie en handige opbergcassette
  • 19-delig, dus altijd het juiste formaat tot je beschikking

Milwaukee 10-delige Shockwave HEX metaalboren set

De Milwaukee Shockwave Hex metaalborenset worden geleverd in een mooie en herkenbare cassette. Door de rode kleur zal hij meteen opvallen tussen al je gereedschap. Dit metaalborenset bevat 10 verschillende metaalboren van verschillende formaten. Ze beginnen bij een afmeting van 3 mm en lopen op tot 10 mm. Ze hebben een boorlengte van 120 mm.

Zo heb je altijd de meest gebruikte boortjes bij de hand. De handige cassette is zeer stevig en compact te noemen. Hierdoor is hij erg fijn in gebruik. Door de hoge kwaliteit zijn het ook zeer duurzame en sterke boortjes. Hier zul je dus zeker veel klussen mee kunnen klaren.

  • Hoge kwaliteit boortjes
  • Gevestigd en populair merk
  • Stevige en opvallende opberg cassette
  • Omdat hij 10delig is wat minder keuze in afmetingen


Dewalt DT70728QZ 19-delige HSS-borenset in cassette

Dewalt is een zeer gevestigde naam in de bouwwereld. Ze staan bekend om hun goede en degelijke kwaliteit en uitgebreide assortiment. In dit assortiment kan natuurlijk geen fijn metaalborenset ontbreken. Dit metaalborenset bevat 19 boortjes, verpakt in een praktische en stevige cassette. De deksel hiervan is doorzichtig, zodat je meteen kunt zien of je een boortje mist en of je de juiste maat hebt voor je klus.

Ook staat bij elk boortje wat het formaat is, wat fijn en snel werkt. Ze beginnen bij een afmeting van 1 mm en lopen op tot 10 mm. Zo heb je ook voor de kleinste gaatjes die je moet boren in metaal de juiste maat. Dit maakt het een zeer uitgebreid en veelzijdig set. Hiermee kun je elke boor klus voltooien en ben je op elk formaat voorbereid.

  • Uitgebreid borenset
  • Overzichtelijke en stevige opberg cassette
  • Hoge kwaliteit en daardoor ook zeer duurzaam.