De beste klopboormachines voor je doe-het-zelf klusjes

Voor sommige klussen heb je niet genoeg aan een normale boor. Een normale boor maakt namelijk alleen draaiende bewegingen. Het kan in dat geval efficiënter werken om een klopboormachine aan te schaffen. Deze zal naast draaibewegingen ook in de lengterichting bewegen. Dit kan veel kracht schelen bij het boren. Wat zijn de beste klopboormachines?

Wat is een klopboormachine?

Een klopboormachine ziet er bijna hetzelfde uit als een normale boormachine. Het verschil tussen een normale boormachine en een klopboormachine zit hem vooral in hoe hij beweegt. Een normale boormachine maakt draaibewegingen. Een klopboormachine doet dit ook, alleen zal hij ook nog bewegen in de lengte. Dit zorgt ervoor dat de klopboormachine een erg krachtig toestel is.

Toch zijn er nog meer verschillen tussen deze 2 soorten boormachines. Zo hebben klopboormachines meestal een tweede handgreep. Zo kun je het toestel een stuk makkelijker met 2 handen stevig vast houden. Door de kloppende beweging heb je namelijk terugslag tijdens het boren. Wanneer je de boor met 1 hand vasthoud zal deze terugslag er voor kunnen zorgen dat je je grip op het toestel verliest.

Populairste klopboormachines in 2024

Powerplus

Met deze Powerplus-klopboormachine van 800 W maak je makkelijk gaten in harde materialen zoals hout, staal en beton. Waarvoor is deze klopboormachine geschikt? Deze veelzijdige klopboormachine van Powerplus is krachtig en makkelijk in gebruik....

Bosch

Bosch Professional GSB 16 RE Klopboormachine - Productbeschrijving De Bosch Professional GSB 16 RE is een veelzijdige klopboormachine met een extra handgreep voor eenvoudige bediening. Dankzij de eenhulzige snelspanboorhouder met Auto-Lock kun je het...

Makita

Accu platform: Dit artikel is onderdeel van een accu platform. Dit is voordelig, duurzaam en gebruiksvriendelijk omdat de meegeleverde accu(s) uitwisselbaar is op alle apparaten van het desbetreffende platform. Een groot voordeel van een klopboor/schroef machine op accu is dat je...

Bosch

De klopboormachine EasyImpact 600 van Bosch is zeer comfortabel en moeiteloos te hanteren dankzij het geringe gewicht en het compacte, ergonomische ontwerp. De EasyImpact 600 maakt comfortabel nauwkeurig boren mogelijk in metselwerk, hout, zacht beton en metaal. Een tweehulzige...

FERM Industrial

Voor je het weet is je boorklus gereed met deze krachtpatser van een klopboormachine! De FERM PDM1061P_K klopboor uit de Industrial lijn heeft namelijk 1100W aan vermogen en is geschikt voor het boren en klopboren in hout, steen, (zacht) beton en metaal. Geschikt voor...

Voordelen van een klopboormachine

Investeren in een goede klopboor kan handig zijn wanneer je veel klust. Ze zijn namelijk een stuk krachtiger dan standaard boormachines. Zeker wanneer je veel gaten wilt gaan boren, dan scheelt het met een klopboormachine flink wat tijd. Hij boort namelijk een stuk sneller. Hierdoor is het ook een stuk duurzamer. Omdat je sneller gaten kunt boren, hoef je het apparaat ook minder lang en minder intensief te gebruiken. Zo zal je de motor minder zwaar belasten en zal hij langer mee kunnen gaan, wat het duurzamer maakt.

Daarnaast bespaart het je veel manueel werk. Je hoeft zelf een stuk minder kracht te geven om een gat te kunnen boren. Zeker wanneer je veel klust zal dit je veel minder kracht hoeven kosten. Dit kan ook de andere kant op werken. Soms kan een klopboor juist te krachtig zijn. Hiermee moet je dus uitkijken wanneer je een klein gat wilt boren. Het kan zo snel gebeuren dat je te diep boort of dat er een stuk steen afspringt tijdens het boren. Ook zijn klopboormachines een stuk zwaarder. Daardoor moet je hem zeker met 2 handen stevig vast kunnen houden om hem fijn en vooral veilig te kunnen gebruiken.

Een klopboormachine kopen

Er is een gigantisch aanbod op de markt van klopboormachines. Je zult machines vinden met verschillende functies, type boren die je kunt gebruiken en natuurlijk verschillende prijsklassen. Ook zijn er producenten die verschillende eigenschappen combineren in een boor. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je een klopboormachine koopt, waarbij je de klopfunctie ook uit kunt schakelen. Hierdoor kun je beter verfijnd werk doen.

Het is goed om vooraf te bedenken waar je de boormachine precies voor wilt gaan gebruiken. Op die manier kun je bepalen wat voor functies je boormachine uit moet kunnen voeren. Zo kun je een stuk gerichter gaan zoeken. Hier baseer je dan ook uiteindelijk je aankoop op.

De beste klopboormachine

Het kiezen van de beste klopboormachine kan moeilijk zijn door het grote aanbod. We hebben de beste voor je vergeleken en gaan de belangrijkste kenmerken en eigenschappen van deze klopboormachines met je delen.

Bosch klopboormachine GSB 16 RE

De Bosch klopboormachine is een uitgebreid en multifunctioneel apparaat. Hij is makkelijk te bedienen door de extra handgreep en met de eenhulzige snelspanboorhouder met auto-lock kun je het inzetgereedschap eenvoudig wisselen met 1 hand. Je kunt met deze klopboormachine boren, schroeven, gatzagen en borstelen. Met het juiste inzetgereedschap kun je hem gebruiken op beton, Ferro metalen, kunststof, hout en steen.

Je zult niet bij al je klussen de klopboorfunctie nodig hebben. Deze klopboormachine is voorzien van een ashals en daardoor ook te gebruiken in combinatie met een boorstandaard voor precisie boorwerk. Dit maakt het een zeer multifunctioneel apparaat.

 • Zowel als klopboormachine te gebruiken, maar dit kun je ook uitzetten
 • Wordt geleverd in een professionele opbergkoffer met verschillende dril bitjes
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding

Ferm- klopboormachine – 800W

Deze Ferm klopboormachine is geschikt voor elke boorklus. Hij heeft een dubbele functie, waardoor hij geschikt is voor zowel normaal boren als klopboren in zowel hout, metaal en zacht beton. Hij heeft een kabel van 3 meter, wat zorgt voor optimale bewegingsvrijheid.

Naast de dubbele functie kun je nog meer afstellen op de boormachine. Zo kun je ook de snelheid en het toerental aanpassen. Zo kun je het altijd afstemmen op de klus. Ook bij langdurig gebruik is deze klopboormachine fijn om mee te werken dankzij het ergonomische design. Het heeft een lock-on schakelaar en soft grip handgreep.

 • Heeft een dubbele functie: zowel boren als klopboren
 • Variabele snelheid in te stellen
 • Kabel van 3 meter voor extra bewegingsvrijheid
 • Wordt niet in een koffer geleverd


Black + Decker BDC718AS2F-QW Klopboormachine

Deze Black + Decker klopboormachine is een zeer krachtige boor. Het is een accuboor die ook een klopfunctie heeft. Het is dus zowel een schroef als klopboormachine. Je kunt hem dus voor beide gebruiken. Hij wordt geleverd met een prachtige en uitgebreide toolbox. In deze box is er genoeg ruimte voor de boormachine, de 2 accu’s en vind je ook heel wat verschillende opzetstukken. Je krijgt er wel 80 accessoires bij. Dit zijn verschillende boortjes voor zowel het boren in hout, metaal en steen. Zo ben je met deze koffer in een keer helemaal compleet en kun je aan de slag.

Doordat hij op een accu werkt geeft dit je veel bewegingsvrijheid. Omdat er 2 accu’s bij zitten kun je altijd doorwerken. Je kunt dan 1 accu gebruiken terwijl de andere accu oplaadt. Hij heeft een krachtige 18 V lithium-ion batterij, waardoor de acculading meer dan 80% behouden wordt wanneer je hem niet gebruikt. Daarnaast heeft hij een fijne rubberen handgreep, waardoor je meer ergonomische comfort zult ervaren tijdens het boren.

 • Verpakt in een prachtige toolbox
 • Wordt geleverd met 2 accu’s
 • 80 accessoires erbij waardoor je in 1 keer compleet bent
 • De koffer is redelijk zwaar