De beste verticuteerharken om je gazon mee te verluchten

Met een verticuteerhark kun je het gazon verluchten. Wanneer je een dikke laag mos of dood gras hebt liggen op je gazon dan kan er geen vocht of meststoffen komen bij de wortels. Het beste is dan om het gazon een keer per jaar te verticuteren. Dit kun je doen met een verticuteermachine of met een goede verticuteerhark.

Wat is een verticuteerhark?

Een goede verticuteerhark heeft net als een verticuteermachine scherpe messen. Wanneer je het gazon gaat verticuteren gaan de messen door het gras. Je snijdt in principe met de verticuteerhark de bovenste laag van het gras af. Je verwijdert de mos en eventueel onkruid. De viltlaag wordt verwijderd. Een verticuteerhark is een klein gereedschap om je tuin mee te onderhouden.

GARDENA

Gardena combisystem-éénzijdige verticuteerhark Reinigt de grasmat van onkruid en mos. Ook te gebruiken voor het fijner maken van aarde. Speciaal gevormde en verzinkte messen. Werkbreedte 35 cm. Geadviseerde combisystem-steel 180 cm. 25 jaar garantie

floraland

De beluchter is de perfecte oplossing als u een mooi groen gazon wilt. Het verhoogt het luchtgehalte van de bodem en verbetert zo de groeicondities voor het gras. Het is gemaakt van een materiaal met een hoge duurzaamheid en weerstand tegen beschadiging. Voorzien van geharde,...

HUFA® - Werkzeuge

Spijkerzolen voor het belopen van verse dekvloeren en lijmen Geschikt voor alle schoenmaten Gespen voor bevestiging De spijkerschoen is geschikt voor tegelzetters voor het belopen van de ondergrond met tegellijm of voor dekvloerleggers voor het belopen...

GARDENA

Dankzij de diverse rijen tanden is de GARDENA combisystem-verticuteerhark een allround gereedschap en u krijgt hiermee twee gereedschappen in één. Met de spitse tanden aan de ene kant, die over een werkbreedte van 35 cm een paar millimeter diep de grond binnendringen, verwijdert u mos en...

GARDENA

Met de Gardena combisystem-verticuteerboy kan je mos, gazonvilt en onkruid uit je tuin verwijderen. Dat verbetert de opname van lucht, water en voedsel door het gazon. Speciale tanden met een soepel glijdende achterkant, gemaakt van hoogwaardig roestvrij veerstaal, dringen het gazon een paar...

Hoe vaak is het nodig om een gazon te verticuteren?

Je gazon verticuteren met een goede verticuteerhark kun je het beste eens per jaar doen. Je gazon zal dan weer fris en gezond uitzien. Een verticuteerhark is een goed gereedschap om alle onkruid en mos te verwijderen uit de tuin.

Is verticuteren van het gazon nodig?

Een gazon produceert vilt en mos. Wanneer dit te veel wordt is het belangrijk om te verticuteren zodat het gazon gezond blijft. Als je het bijhoudt dan wordt het ook niet een grote klus achteraf. Het advies is om een keer per jaar te verticuteren. Is de viltlaag minder dan 1 centimeter dan zou je ook om het jaar kunnen gaan verticuteren.

Welke kant van een verticuteerhark gebruik je?

Als je een goede verticuteerhark gebruikt dan gebruik je de kant waar de korte messen zitten. Je maakt met de verticuteerhark horizontale en verticale inkepingen op het gras. In feite maak je een soort raster. Met de andere kant van de verticuteerhark ga je de resten gras en mos bij elkaar harken. Ruim het altijd op want als je het laat liggen dan ontstaat er een nieuwe viltlaag.

Hoe moet je de tuin verticuteren met een goede verticuteerhark?

Het is belangrijk om eerst het gras goed kort te maaien. Je kunt met de verticuteerhark rechte lijnen maken. Je gaat dan een tweede keer eroverheen en dan ga je dat in tegengestelde richting verticuteren. Bemest het gazon na het verticuteren met de verticuteerhark. Het gras kan dan weer goed groeien.

Welke diepte moet je aanhouden bij het verticuteren?

De diepte is afhankelijk van de leeftijd van het gazon maar ook van de vervilting. In het algemeen is een snedediepte van 5 millimeter genoeg bij een redelijk verzorgd gazon. Houd een snedediepte aan van 5 tot 10 millimeter. Wanneer je dit aanhoudt voor het verticuteren met een verticuteerhark dan zal er niets fout kunnen gaan. Het handmatig verticuteren met een goede verticuteerhark is best zwaar werk.

De 3 beste verticuteerharken voor het verluchten van je gazon

Wolf Garten Verticuteerkam UG-M3

De wolf Garten Verticuteerkam is een verticuteerhark waarmee je grondig alle mos en dood gras kunt verwijderen op je gazon. Door middel van een pendelsysteem en een steel kun je de klus nog gemakkelijker maken. De steel is niet meegeleverd bij de goede verticuteerhark.

De verticuteerhark kun je verlengen door een steel. Het harken en verticuteren van je gazon zal daardoor eenvoudig gaan.

 • De prijs
 • Verwijdert mos en dood gras
 • Gebruiksgemak
 • Geen steel inbegrepen


Gardena combisysteem Tweezijdige verticuteerhark

Als tuinier weet je waarschijnlijk hoe belangrijk het is om de juiste gereedschappen te hebben om de tuin in goede conditie te houden. De GARDENA combisystem-verticuteerhark is één van deze gereedschappen en is uiterst geschikt voor het verwijderen van mos, gazonvilt en andere resten uit uw grond. Dankzij de diverse tanden is deze hark namelijk een allround gereedschap en krijgt u hiermee twee gereedschappen in één.

Met de spitse tanden aan de ene kant, die over een werkbreedte van 35 cm een paar millimeter diep de grond binnendringen, kun je mos en gazonvilt gemakkelijk verwijderen. Wanneer je de hark omdraait, kun je met de afgeronde en dicht op elkaar staande tanden blad, afval en zelfs stenen bijeenharken. Dankzij het feit dat alle tanden verzinkt en geperst zijn, zijn ze corrosiebestendig en hebben ze een lange levensduur.

Een ander groot voordeel van de GARDENA combisystem-verticuteerhark is dat hij geschikt is voor alle stelen van het GARDENA combisystem. Hierdoor kun je de hark op de steellengte gebruiken die het beste bij jou past. GARDENA adviseert een steellengte van 180 cm, afhankelijk van de lichaamslengte. Het GARDENA combisysteem staat voor ergonomische systeemproducten en biedt voor elke klus in de tuin de juiste combinatie van steel en gereedschap, zodat zowel de hobbytuinier als de professional efficiënt kan werken.

 • comfortabele grip
 • 25 jaar garantie
 • Alle stelen kunnen gecombineerd worden (Keuze uit 80 combinaties)
 • Ergonomisch en hoge kwaliteit
 • De prijs/kwaliteitsverhouding is goed
 • De steel is niet inbegrepen bij de verticuteerhark.


Talentools Verticuteerhark verzinkt met een 160 cm steel

Als je op zoek bent naar een product om je gazon weer op de rails te krijgen, dan is de verticuteerhark zeker iets om over na te denken. Ik heb het product zelf getest en was onder de indruk van de resultaten.

Ten eerste is het gebruik van de hark eenvoudig. Je hoeft alleen maar heen en weer te gaan over je gazon, waardoor het mos eruit wordt gesneden en je gras meer groeipunten krijgt. Bovendien is het nog beter om het kruislings aan te pakken, omdat je op die manier nog beter resultaat zult zien. En als er grote kale plekken zijn ontstaan, kun je die opnieuw inzaaien.

Het materiaal waaruit de hark is gemaakt, verzinkt staal, zorgt ervoor dat hij niet snel zal roesten. Hierdoor zal de hark een langere levensduur hebben en is het een investering die zichzelf terug zal betalen. Bovendien is de steel van 160cm gevestigd aan de hark, wat betekent dat je comfortabel kunt werken, zonder dat je rug en armen snel moe zullen worden.

Tot slot is de afmeting van de hark, 340x120mm, compact en handig. Hierdoor kun je hem gemakkelijk opbergen als je hem niet gebruikt, zonder dat hij veel ruimte inneemt.

 • steel inbegrepen
 • de prijs
 • handleiding in Nederlands
 • Handmatig verticuteren