De beste perimeterdraad voor je robotmaaier

Een perimeterdraad wordt veelal gebruikt om een bepaald maaigebied af te bakenen wanneer je een robotmaaier gebruikt. Je hebt merken die de perimeterdraad ook gebruiken als geleide draad. Een perimeterdraad kun je zien als een soort begrenzingsdraad/kabel. In feite worden de grenzen van je gazon afgebakend.

Waarvoor is een perimeterdraad nodig?

Een perimeterdraad is een soort begrenzingsdraad. De begrenzingsdraad wordt gebruikt om een bepaald maaigebied af te bakenen. Dit kan handig zijn wanneer je in het bezit bent van een robotmaaier. Deze kan dan alleen in dat gebied maaien. Een perimeterdraad is origineel of als universeel verkrijgbaar. Beiden begrenzingsdraden zijn goed zolang de diameter hetzelfde is van het geleidende materiaal.

Bestverkochte perimeterdraad van 2023

GARDENA

Zodra de Gardena begrenzingsdraad is geplaatst, weet uw robotmaaier direct waar hij moet maaien. De kleine cassette van 50 meter is vooral praktisch als er nieuw beplante plekken op het gazon zijn of als delen van de tuin nieuw moeten worden aangelegd, waardoor de draad opnieuw moet worden...

To the South

Zit er te weinig perimeterdraad bij je nieuwe robotmaaier of wil je het maaioppervlakte uitbreiden? Dan is deze 2.7mm perimeterdraad voor Husqvarna robotmaaiers perfect! De draad is verkrijgbaar in rollen van 100, 150 en 250 meter. Met onze draadpennen , kabelverbinders en aansluitklemmen zet je...

To the South

Zit er te weinig perimeterdraad bij je nieuwe robotmaaier of wil je het maaioppervlakte uitbreiden? Dan is deze 2.7mm perimeterdraad voor Worx robotmaaiers perfect! De draad is verkrijgbaar in rollen van 100, 150 en 250 meter. Met onze draadpennen , kabelverbinders en aansluitklemmen zet je de...

Forte Plastics

12x stuks flexibele graskant/tuin rand/kantopsluiting/rand van 1 cm (dikte) x 57.5 cm (lengte) x 24 cm (hoogte) per stuk in het lichtgrijs. Kantopsluitingen zijn opstaande strips die worden gebruikt scheiding tussen gras en border, grind en gras te creeren. U kunt meerdere randen eenvoudig...

To the South

Zit er te weinig perimeterdraad bij je nieuwe robotmaaier of wil je het maaioppervlakte uitbreiden? Dan is deze 3.4mm perimeterdraad voor Worx robotmaaiers perfect! De draad is verkrijgbaar in rollen van 100 , 150 , 250 en 500 meter. Met onze draadpennen , kabelverbinders en aansluitklemmen zet...

Wat houdt een perimeterdraad in?

Een perimeterdraad is een kabel die een begrenzing aangeeft voor een maaiterrein. Dit wordt veel gebruikt bij robotmaaiers. Je geeft in feite de grens aan tot waar de robotmaaier mag komen. Een begrenzingsdraad bakent ook obstakels in de tuin af zoals perken en vijvers. Er kan in principe door het afbakenen niets gebeuren met de robotmaaier. Deze kan gerust je gazon maaien zonder dat die in een vijver valt of dat die ergens tegenaan rijdt.

Hoe werkt een begrenzingsdraad/perimeterdraad?

Een perimeterdraad leg je langs de randen van een gazon. Deze wordt ook geplaatst rondom voorwerpen en planten om te zorgen dat die niet geraakt worden. Een begrenzingsdraad is ook goed voor rondom een vijver te leggen zodat de robotmaaier eromheen kan maaien. Een perimeterdraad dient als begrenzing maar ook als begeleidingsdraad. Een robotmaaier weet dan waar die wel of niet mag maaien.

Hoe wordt een perimeterdraad geïnstalleerd?

Je kunt een perimeterdraad op twee manieren installeren. De begrenzingsdraad kan in de grond worden vastgezet of je kunt de draad ingraven. Als je de perimeterdraad vastzet met krammen dan heb je de mogelijkheid om de klussen bij te stellen die nog moeten gebeuren. Wanneer je het gazon ook wilt verticuteren dan kun je de begrenzingsdraad het beste ingraven.

Als je het draad met krammen hebt vastgezet dan zal hier na enkele weken weer gras overheen groeien. Deze is dan niet meer zichtbaar. Het is ook mogelijk om beiden te doen. Je kunt deels de perimeterdraad ingraven en je kunt een deel van de begrenzingsdraden vastzetten met krammen.

Let op de volgende zaken wanneer je de perimeterdraad gaat leggen

Je kunt op de volgende zaken letten bij het leggen van de perimeterdraad.

 • Zorg dat het gras is gemaaid op de plek waar je de begrenzingsdraad wilt leggen. Je kunt de draad dan dicht aan de grond leggen. Zorg dat het perimeterdraad overal vlak op het gazon ligt. Dit voorkomt veel ellende en beschadigingen.
 • Gebruik een rubberen hamer wanneer je de krammen in de grond wilt slaan.

Beste perimeterdraad voor je robotmaaier: onze 3 keuzes

Gardena Grensdraad voor robotmaaier 150 meter

Zodra de GARDENA grensdraad is gelegd, weet de GARDENA robotmaaier waar hij moet maaien.

U kunt de draad verlengen om een groter gebied af te bakenen. Dezelfde draad wordt ook gebruikt als zoekdraad zodat de maaier de weg naar het laadstation kan vinden. Gebruik alleen originele...

Toon prijs

De GARDENA grensdraad is gemaakt van stevig materiaal en is weersbestendig, zodat je er jarenlang plezier van kunt hebben. Het is eenvoudig te installeren en je hoeft geen extra gereedschap te gebruiken.

De grensdraad is 150 meter lang. Voor de beste resultaten is het aan te raden om de grensdraad op minimaal 20 cm afstand van obstakels te plaatsen en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de draden niet door obstakels worden geblokkeerd.

Als je de grensdraad correct installeert, kun je er zeker van zijn dat het gazon er altijd verzorgd uitziet en dat de robotmaaier op de juiste manier functioneert.

 • geschikt voor robotmaaiers
 • Het draad is verlengbaar (voor grote gebieden af te bakenen)
 • materiaal koper
 • kwaliteit
 • begrenzingsdraad 150 meter lang

Perimeterdraad 2.7mm voor alle Gardena robotmaaiers

Zit er te weinig perimeterdraad bij je nieuwe robotmaaier of wil je het maaioppervlakte uitbreiden? Dan is deze 2.7mm perimeterdraad voor Gardena robotmaaiers perfect! De draad is verkrijgbaar in rollen van 100 , 150 en 250 meter. Met onze draadpennen , kabelverbinders en aansluitklemmen zet je...
Toon prijs

Met deze 2.7mm perimeterdraad voor Gardena robotmaaiers kun je het maaioppervlakte van je robotmaaier vergroten of repareren. De draad is beschikbaar in rollen van 100, 150 en 250 meter en is geschikt voor alle Gardena robotmaaiers. Het is eenvoudig om het perimeterdraad te repareren of uit te breiden, door gebruik te maken van gelconnectoren en draadpennen. Je knipt het oude stuk draad los, verbindt het met de nieuwe draad en bevestigt het met de gelconnectoren. Met deze 150 meter perimeterdraad kun je het maaigebied van je robotmaaier op een eenvoudige manier uitbreiden of repareren.

 • Geschikt voor alle Gardena robotmaaiers
 • De rollen van 100, 150 en 250 meter (goed voor groter terrein af te bakenen)
 • Het gebruiksgemak
 • De prijs
 • Niet geschikt voor andere merken robotmaaiers


Begrenzingskabel robotmaaier universeel 2,5 mm x 100 meter

Met de installatiekabel van Grimsholm Green kan het gebied voor robotmaaiers goed worden uitgezet. De installatiekabel is universeel en werkt dus met elke robotgrasmaaier. De kabel is in verschillende lengtes verkrijgbaar, namelijk de 25, 50 100, 200, 500 en 1000 meter variant. De...
Toon prijs

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en universele installatiekabel voor een robotmaaier, dan is de Grimsholm Green installatiekabel een uitstekende keuze. We hebben dit product zelf grondig getest en zijn onder de indruk van de kwaliteit en prestaties.

De installatiekabel is verkrijgbaar in verschillende lengtes, waaronder 25 tot zelfs 1000 meter, en bestaat uit een stevige kern van vertind koper en een buitenkant van kunststof. Dankzij deze stevige constructie zijn de signaaloverdracht en de duurzaamheid van de kabel gewaarborgd, wat betekent dat je geen problemen zult ondervinden bij het uitzetten van uw robotmaaiergebied.

Het feit dat deze kabel universeel is, betekent ook dat je hem kunt gebruiken met elk mogelijk merk robotmaaier.

 • Perimeterkabel is verkrijgbaar in verschillende lengtes (25, 50, 100, 200, 500 en 1000 meter)
 • Geschikt voor alle robotmaaiers
 • Gebruiksvriendelijke perimeterdraad
 • Handleiding in het Nederlands