beste robotmaaier voor kleine tuin

Maairobots worden steeds populairder: vooral in grote tuinen zijn ze een echte verademing. Maar ook kleine groenstroken kunnen automatisch worden gemaaid.

Daarvoor is het niet meteen nodig om een enorm krachtig apparaat te kopen. Voor zeer kleine gazons zijn er ook mini-oplossingen die je kunnen helpen.

Belangrijke aankoopcriteria voor een robotmaaier

Levensduur van de batterij en oplaadtijd

Robotmaaiers wisselen voortdurend af tussen werk- en rustperiodes: wanneer de batterij leeg is of wanneer het niet mogelijk is om te werken, gaat het toestel automatisch naar het laadstation.

Om zelfs kleine oppervlakken zo snel mogelijk te kunnen afwerken, is het nuttig als zowel de levensduur van de batterij zo lang mogelijk is en de tijd aan het laadstation snel verstrijkt. Op die manier is de robot snel weer klaar voor gebruik en kan hij meteen starten na een gedwongen onderbreking, bijvoorbeeld door regen.

Het geluid van de robotmaaier

Als je een heel kleine tuin hebt, dan heb je waarschijnlijk wat buren. Natuurlijk wil je ze niet storen door constant het gazon te maaien. Daarom is het raadzaam een robotmaaier te kiezen die zo stil mogelijk is.

De beste robotmaaiers hebben een geluidsvermogen van ruim onder de zestig decibel, wat ongeveer het volume is van een rustig gesprek. Luidere toestellen zijn misschien beter hoorbaar, maar ze zijn nog altijd aanzienlijk stiller dan volwaardige snoerloze, elektrische, handbediende of benzinegazonmaaiers.

Snijniveau van de messen

Afhankelijk van het soort gazon, het doel en het seizoen, moet het gras een bepaalde hoogte hebben. En dit moet ook worden opgenomen in het gamma van functies van je robotmaaier.

Robotmaaiers hebben vaste maainiveaus waaruit je kunt kiezen. Als je je gazon steeds op dezelfde hoogte wilt houden, kan een toestel met enkele trimniveaus voldoende zijn. Als je echter flexibel wilt blijven, is het raadzaam een veelzijdig model te kiezen met zoveel mogelijk niveaus.

Andere belangrijke eisen zijn de waterdichtheid en de programmeerbaarheid, eventueel via een app.

Beste robotmaaiers voor kleine tuin

Gardena Sileno City Smart 250

De Gardena Sileno City Smart is een goede keuze voor kleine tuinrobot-grasmaaiers. Het is bedoeld voor gazons tot 250 vierkante meter.Gardena Sileno City is gemaakt van hoogwaardige stevige materialen en werkt erg stil. Het derde draaiende wiel heeft een grotere mobiliteit en is zeker ideaal in een kleine tuin!

De “slimme” versie van Gardena Sileno City 250 is te bedienen via een app. De Gardena Smart System-applicatie is mooi en krachtig.

De volledige installatie is binnen anderhalf uur volledig voltooid. Voor wie wat problemen ondervindt zijn er verschillende video-installatiehandleidingen op YouTube die heel duidelijke zijn. Na de installatie zal de installatieassistent je door het menu leiden en het maaiplan berekenen.

Een waterdichte robotmaaier met een sterk vermogen

Deze  kleine Gardenarobotmaaier kan hellingen tot  25% v maaien. Deze kleine robotmaaier kan onder alle weersomstandigheden werken, er is dus geen regensensor. De maaier is bestand tegen aanrijdingen met obstakels. Door de vrij hoge snelheid zou het kunnen dat bepaalde obstakels beschadigd worden in plaats van de maaier zelf. Daarom is het best zo weinig mogelijk obstakels te hebben of ze in ieder geval goed te beschermen.

Robomow robotmaaier RX12U

De prijs klinkt bijna te mooi om waar te zijn

Robomow slaagde erin een complete robot met app te ontwikkelen voor een ongelooflijke prijs. Het klinkt te mooi om waar te zijn.

Om dit waar te maken deden ze een paar aanpassingen aan het ontwerp.

De werking van de robotmaaier

Deze robot heeft geen wielen maar glijdt over het gras. Het klinkt vreemd, maar dankzij  het uitgebalanceerde ontwerp werkt het als elke andere robot. Het feit dat hij er op deze manier schattiger uitziet, geeft je een speciaal gevoel. Het installatieproces is als elke automatische grasmaaier: maai het gras kort, leg een kabel langs de rand van het gazon, sla de plastic kabelhouder in de grond en de kabel verdwijnt na een maand automatisch in de grond.

Graaf geen loopgraven, laat de natuur gewoon werken. Alles wordt duidelijk uitgelegd in de bijbehorende handleiding, en iedereen kan deze rrobotmaaier eenvoudig zelf installeren.

De voor- en nadelen op een rijtje

De voordelen

  • Een heel scherpe prijs
  • Uitstekende applicatie
  • Slim ontwerp
  • Ggebruikersvriendelijk
  • Makkelijke installatie

De nadelen

  • De variabele maaihoogte kan niet zo hoog ingesteld worden.
  • Heeft een lange laadtijd nodig
  • Het toestel is niet voorzien van een regensensor en de motor stopt snel op het natte gras.