De 3 beste robotmaaiers: de beste uit onze vergelijkende test!

Beste keuze
McCulloch
Toon prijs
Premium keuze
Bosch
Toon prijs

Als het lange periodes mooi weer is dan zul je toch vaker op de grasmaaier moeten stappen om het gazon mooi strak te houden. Om je hier een handje bij te helpen en het werk te delegeren, zou je eens na kunnen denken over een robotmaaier. Zo’n robot grasmaaier kan je veel werk uit handen nemen en het onderhoud van je grasmat wordt er een stuk eenvoudiger van. Je hoeft de maaier enkel te installeren, het te maaien gebied af te zetten en zelf lekker genieten van een groot glas drinken. Het is bij sommige grasmaaiers zelfs mogelijk om direct het gazon ook te bemesten door middel van een mulchfunctie. Een robotmaaier is ideaal om je gazon op orde te houden.

1. McCulloch ROB S600

robotmaaier ROB S600 - voor gazons tot 600 m2 - hellingen tot 25%

Toon prijs
ROB is de held in uw tuin. Dag of nacht, regen of zonneschijn, ROB maait uw gazon rustig en efficiënt, zodat u het niet hoeft te doen. ROB is geschikt voor tuinen tot wel 600 m2 met hellingen tot 25%. ROB maait niet alleen het gazon,...

Voor een van de beste robotmaaiers die er te vinden is, moet je bij de McCulloch ROB S600 zijn. Dit is een robotmaaier van topkwaliteit. Of het nu ‘s nachts of overdag is, of het nu regent of de zon schijnt, de McCulloch ROB S600 zorgt voor een perfect gazon wanneer jij dit wilt. Deze robotmaaier neemt z’n tijd voor je gazon en geeft jou de mogelijkheid je tijd ergens anders aan te besteden.

De manier waarop de McCulloch ROB S600 het gazon snijdt, zorgt voor een natuurlijke bemesting. Alle wat de robotmaaier maait, hoeft daardoor niet opgevangen of opgeruimd te worden. Deze robotmaaier is ontzettend makkelijk te gebruiken en is de perfecte werknemer.

Anti-diefstal maatregelen

De installatie van de McCulloch ROB S600 is in een mum van tijd geregeld. Om diefstal tegen te gaan is de McCulloch ROB S600 voorzien van een PIN-code en een luid alarm. Dit alarm gaat gelijk af als de PIN-code niet ingevoerd is en de robotmaaier opgetild wordt. Aangezien deze robotmaaier een slimme maaier is, is deze zeer simpel te bedienen middels een app.

Deze is gratis te downloaden voor iPhone en Android. Dit is de meest makkelijke manier om je McCulloch ROB S600 te programmeren. Je kunt met de app de robotmaaier besturen en laten maaien wanneer je dit gedeeltelijk handmatig wilt doen. Met een maaioppervlak van maar liefst 600 m2 behoort de McCulloch ROB S600 tot 1 van de beste robotmaaiers op de markt.


Bosch Indego S+ 350

Indego 350 connect Robotmaaier - 18 V- Maaibreedte 19 cm - Bedienbaar met een app

Toon prijs
"Deze Bosch Indego is een robotmaaier die je simpelweg aanzet en vervolgens je gras maait zonder dat je er nog iets aan hoeft te doen. Deze robotmaaier kan gazons van wel 350 meter maaien.Belangrijkste voordeel:- Deze robotmaaier is...

Als je een wat kleiner gazon hebt, maar wel een eenvoudig te gebruiken robotmaaier wil, is de Bosch Indego S+ 350 een echte aanrader. Met deze maaier haal je een ongecompliceerde goede robotmaaier in huis. Het enige wat je hoeft te doen, is de robotmaaier aanzetten en er verder niet meer naar om te kijken. De Bosch Indego S+ 350 is zo ontwikkeld dat deze zelf naar het laaddock terugrijdt als de batterij leeg is. Ook zijn er sensoren in de robotmaaier gebouwd om te voorkomen dat deze ergens tegenaan botst. Aangezien elk gazon anders is en iedereen zijn gazon anders gemaaid wil hebben, is de maaihoogte ook af te stellen. Je kunt deze instellen tussen de 20 en 60 mm.

Makkelijk via de app bedienen

De Bosch Indego S+ 350 is een slimme robotmaaier. Dit houdt in dat deze via een app te bedienen is, ook op afstand. Als je dus onderweg naar huis bent vanaf kantoor of vakantie, kun je de Bosch Indego S+ 350 alvast aanzetten zodat deze alvast met het gazon kan beginnen. Ook tijdens je vakantie kun je de maaier eenvoudig aanzetten en zo je grasmat er perfect bij hebben liggen, ten alle tijde. Door de robotmaaier zoveel mogelijk te gebruiken, houd je je gazon strak en gezond. De Bosch Indego S+ 350 voorkomt zo dat er onkruid tussen het gras opbloeit en houd de grasmat in perfecte staat. Door regelmatig de Bosch Indego S+ 350 in te zetten, heb je er zelf veel minder werk mee.


Wolf Garten LOOPO M1500

LOOPO M1000 Robotgrasmaaier Zwart, Rood, Geel Batterij/Accu

Toon prijs
WOLF-Garten LOOPO M1000. Soort: Robotgrasmaaier, Maximale grasoppervlakte: 1000 m², Maaibreedte: 28 cm. Stroombron: Batterij/Accu, Motorvermogen: 200 W, Accu/Batterij voltage: 26 V. Breedte: 460 mm, Diepte: 630 mm, Hoogte: 210 mm...

Voor de grote maai klussen, is de Wolf Garten LOOPO M1500 perfect. Deze robotmaaier kan een grasmat van maar liefst 1500 m2 maaien zonder enig probleem. De Wolf Garten LOOPO M1500 is zeer makkelijk te bedienen en in te stellen. Je kunt zelf bepalen wanneer je wilt dat de robotmaaier maait en ook precies hoe hoog het gras moet worden. Zelfs regen, objecten en hellingen tot 36 procent zijn geen enkel probleem voor deze krachtige robotmaaier. De batterij van de Wolf Garten LOOPO M1500 is in ongeveer een uur opgeladen. Mocht deze leeg raken tijdens het maaien, dan gaat de robotmaaier automatisch terug naar het laadstation. Zodra deze opgeladen is, gaat hij verder waar hij gebleven was met maaien.

Niet genoeg perimeterdraad voor de tuin

Ook de Wolf Garten LOOPO M1500 is een slimme robotmaaier en is dus via de app te bedienen. Deze werkt echter wel met bluetooth. Dit houdt in dat je dus niet overal ter wereld de robotmaaier kunt bedienen. Je hebt een bereik van tussen de 10 en 25 meter om deze te bedienen. Aangezien de Wolf Garten LOOPO M1500 voorzien is van een sterk en robuust maaimes, zijn ook stenen en andere harde objecten geen probleem voor deze maaier. Het enige nadeel is misschien dat je slechts 200 meter aan perimeterdraad meegeleverd krijgt om het gebied dat de maaier moet maaien af te zetten. Het fijne aan deze maaier is wel dat deze ook de mulching functie heeft en dus het gazon ook natuurlijk bemest met het gemaaide gras.


Vergelijk de maaiers

Om bij de juiste robotmaaier uit te komen voor jouw gazon, is het verstandig de verschillende opties met elkaar te vergelijken. Heb je een groot gazon? Ga dan voor een robotmaaier die grote oppervlakten kan maaien. Mocht je een wat kleinere grasmat hebben, dan is een krachtige robotmaaier die voor kleine gazons geschikt is, de juiste keuze. Door ze met elkaar te vergelijken en je wensen en voorkeuren op een rijtje te zetten, kom je bij de juiste robotmaaier voor jezelf uit. Ook is het van belang te denken wanneer je wilt dat het gras gemaaid wordt. ‘s Nachts is een stille robotmaaier gewenst waar geluid overdag niet echt van belang is.