De 5 beste onkruidborstels om eenvoudig onkruid te verwijderen

Een onkruidborstel wordt gebruikt om onkruid te verwijderen. Dit doe je door over de delen die bovengronds zijn te borstelen met de onkruidborstel. Een onkruidborstel is milieuvriendelijk waardoor je geen bestrijdingsmiddelen nodig hebt voor je onkruid. Hoe een onkruidborstel werkt en welke de beste zijn vertellen we je in dit artikel.

Pro Garden

Pro Garden onkruidborstel met steel Onkruid is verleden tijd met deze borstel van Pro Garden! Aan de borstel zit ook nog een tegelschrapper, zodat je ook de voegen onder handen kan nemen. Specificaties: Kleur: bruin Materiaal: hout Lengte: 36 cm Afmetingen...

GARDENA

De GARDENA combisystem-voegenborstel M is uitermate geschikt voor het verwijderen van mos in bestratingsvoegen en aan muurkanten. De borstels zijn gemaakt van speciaal staal en ze hebben een schraaprand om ook hardnekkig vuil te kunnen verwijderen. Dat staat borg voor optimale resultaten en...

Synx Tools

Synx Tools - Onkruidborstel met schraper + Extra Borstel met schraper lengte 160 cm Voegenborstel Onkruidkrabber - Onkruidborstel - krabbers / schrapers Wordt geleverd met een 1 extra schrapper Deze onkruidborstel is...

Powerplus

Powerplus POWDPG8060 Elektrische onkruidborstel - 20V - 110MM - Zonder accu Met deze snoerloze onkruidborstel van Dual Power behoren voegen vol opgestapeld vuil, mos en onkruid tot het verleden. Waarvoor is deze onkruidborstel geschikt?...

Güde

Dit product is nieuw en grondig gecontroleerd op hygiëne. Niet tevreden? Geld terug! Ben je opzoek naar een complete set oppervlakte- en voegenreiniger? Met deze set kunt u gelijk aan de slag, alle nodige producten samen geleverd. De Güde GUB500 Terras-,...

Hoe wordt er gewerkt met een onkruidborstel?

Vanaf het voorjaar tot aan de herfst hebben mensen veel last van onkruid. Je kunt dit op een milieuvriendelijke manier verwijderen door middel van een onkruidborstel. De onkruidborstel bestaat uit staal of uit nylon draad. De borstel maakt ronddraaiende bewegingen. Deze ronddraaiende bewegingen zorgen ervoor dat het bovenste deel van het onkruid wordt weggehaald.

Veel modellen werken op stroom waardoor deze het milieuvriendelijkst zijn om onkruid te verwijderen. Je dient de borstel schuin te houden tijdens het gebruik. Dit zorgt er ook voor dat je onkruid tussen de tegels gemakkelijk kunt verwijderen. De onkruidborstel zal dan geen weerstand bieden.

Welke soorten onkruidborstels zijn verkrijgbaar?

In de winkels zijn diverse onkruidborstels te koop. Een onkruidborstel werkt snel en gemakkelijk. De meest gebruikte zetten we voor je op een rij:

 • Een onkruidborstel voor op de bosmaaier
 • Een onkruidborstel met steel
 • Een onkruidborstel met motor (elektrische of benzine)

Waarom wordt er veel gekozen voor onkruidborstels?

Het onkruid in de tuinen groeit snel. Je hebt hier verschillende soorten tuingereedschappen voor om het te verwijderen. Een onkruidborstel kan om te beginnen het voordeligste gereedschap zijn voor de klus. Je kunt op een snelle en gemakkelijke manier je onkruid verwijderen in je tuin. De onkruidborstel is een handige tool die licht van gewicht is en dus gemakkelijk is te bedienen. Je kunt met een licht gereedschap alle onkruid verwijderen.

Wat is een onkruidborstel met steel?

Een onkruidborstel die een steel heeft, wordt ook wel een voegenkrabber genoemd. Je hebt dan een steel met aan de uiteinden ijzerdraden die handig zijn voor de voegen te krabben. Er zijn modellen die hebben een krabhaak waarmee je hardnekkig onkruid kunt verwijderen. De onkruidborstel met steel wordt veel gebruikt bij kleine oppervlaktes.

Wat is een onkruidborstel met motor?

Een onkruidborstel met motor kan elektrisch zijn of op benzine. De onkruidborstels met motor doen hun werk door middel van een roterende schijf die voorzien is van ijzeren of nylon draden. Een voordeel hiervan is dat je niet zelf hoeft te krabben. Dit werk wordt gedaan door de elektrische onkruidborstel met motor. Het enige dat je zelf moet doen is de onkruidborstel met motor voor je uit te duwen.

De onkruidborstels met benzine moet je duwen. De onkruidborstel met benzine wordt het meest gebruikt in grotere tuinen. De onkruidborstels met benzine zijn krachtig. Deze onkruidborstel is wendbaar en ideaal voor alle oppervlaktes.

De beste onkruidborstels van 2023

Gardena Combisysteem Voegenborstel M Metaal

De Gardena combisysteem voegenborstel is een uitstekende aankoop voor mensen die op zoek zijn naar een efficiënte manier om mos en hardnekkig vuil in bestratingsvoegen en langs muren te verwijderen. De borstels zijn gemaakt van speciaal staal en hebben een schraaprand die zelfs de meest hardnekkige vervuiling verwijdert. Hierdoor garandeert de borstel optimale resultaten. Bovendien is de voegenborstel geschikt voor alle stelen van het Gardena combisysteem, waardoor het makkelijk te gebruiken is.

Gardena adviseert een steellengte van 130 of 150 centimeter, afhankelijk van de lichaamslengte van de gebruiker. Hierdoor kan de borstel op een comfortabele manier worden gebruikt, zonder overbelasting van de spieren. De borstel is eenvoudig en veilig op te bergen, wat ook bijdraagt aan de praktische kant van de aankoop.

Het Gardena combisysteem is bekend om zijn ergonomische producten, die zowel de hobbytuinier als de professional de mogelijkheid bieden om efficiënt te werken. De voegenborstel is daar een uitstekend voorbeeld van. Door de hoge kwaliteit van de borstels en de efficiënte werking is deze een goede aankoop voor iedereen die op zoek is naar een degelijke onkruidborstel. Bovendien wordt de borstel geleverd met een garantieperiode van 25 jaar, wat extra zekerheid biedt. Kortom, de Gardena combisysteem voegenborstel is een uitstekende aankoop voor iedereen die op zoek is naar een efficiënte en kwalitatieve manier om vervuiling in bestratingsvoegen en langs muren te verwijderen.

 • De prijs
 • Gemakkelijk voor het verwijderen van onkruid
 • Je hoeft niet op de knieën te werken
 • 25 jaar garantie
 • Ergonomisch gereedschap
 • Een comfortabele grip
 • Een muurvaste verbinding

Talen Tools 8343 onkruidborstel – 140 mm

Deze onkruidborstel is de perfecte oplossing voor het verwijderen van onkruid in je gazon. Dankzij de combinatie van de borstel en het krabhaakje kun je zowel het fijne als het grove onkruid gemakkelijk verwijderen. De borstel is milieuvriendelijk, wat betekent dat je op een verantwoorde manier het onkruid kunt verwijderen zonder gebruik te maken van chemische middelen. Het krabhaakje is gemaakt van verzinkt staal, wat ervoor zorgt dat het niet gaat roesten. Hierdoor zal de onkruidborstel een langere levensduur hebben en blijven functioneren. De onkruidborstel is 140 mm, wat betekent dat je precieze en nauwkeurige bewegingen kunt maken voor het verwijderen van onkruid.

 • Geschikt voor fijne en grove onkruid
 • 3 onkruidborstels meegeleverd
 • Geschikt voor tuin combisystemen
 • Duurzaam
 • Veilig
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Degelijke onkruidborstel voor weinig geld
 • Handmatige onkruidborstel.


Güde Elektrische onkruidborstel – voegenreiniger – 400 Watt

De Güde Elektrische Onkruidborstel is een geweldige keuze als je op zoek bent naar een milieuvriendelijke en comfortabele manier om onkruid te verwijderen. Dankzij de telescopische steel kun je instellen op werkhoogte en hoef je niet steeds te bukken, wat het werk veel comfortabeler maakt. Dit betekent ook dat je de voegen op je terras, paden en oprit gemakkelijk en snel kunt reinigen.

De borstel is niet alleen geschikt voor onkruid, maar ook voor mos en ander vuil tussen de voegen. Dankzij het geleidewiel is het gemakkelijk om de voegenreiniger over de voegen te rollen, zodat je elke hoek en richel goed kunt bereiken.

Bovendien is de tweede D handgreep ook in hoogte verstelbaar, zodat je altijd een goede houding hebt en nooit last hebt van je rug. Dit is belangrijk voor degenen die de borstel gedurende langere tijden willen gebruiken.

Met de Güde Elektrische Onkruidborstel kun je snel, comfortabel en milieuvriendelijk onkruid verwijderen, terwijl je tegelijkertijd tijd bespaart. Het is eenvoudig om de borstel te vervangen en de spatbescherming rond de borstel beschermt je tegen vuil en water. De sterke aandrijving garandeert dat je zonder veel inspanning resultaten krijgt.

 • Elektrische onkruidborstel
 • Heeft een richtingaanduiding
 • milieuvriendelijk
 • De borstel is gemakkelijk vervangbaar
 • Heeft een sterke aandrijving
 • Voorzien van een steel
 • Een spatbescherming die bevestigd is rond de onkruidborstel