De 5 beste hogedrukreinigers: bekijk onze kooptips

Een hogedrukreiniger kan voor het grondig reinigen van diverse zaken een erg goede keuze zijn. Hogedrukreinigers worden relatief vaak gebruikt en ook voor verschillende schoonmaakactiviteiten. In principe is een hogedrukreiniger niets meer dan een apparaat dat in staat is water, zoals de naam al aangeeft, onder hoge druk te spuwen.

Door de hoge druk en de grote hoeveelheid kracht waarmee het apparaat water spuwt worden vlekken al snel te niet gedaan. Hogedrukreinigers worden onder andere veel gebruikt om tegels in tuinen te reinigen, maar ook om bijvoorbeeld auto’s mee te wassen. De prijzen, maar ook de specificaties van diverse varianten kunnen behoorlijk verschillen.

Hieronder vind je de 5 beste hogedrukreinigers en lees je meer over diens specificaties, voordelen en nadelen van iedere variant.

5 beste hogedrukreinigers

Kärcher K 5 Premium Full Control

K 5 Premium Full Control Plus Home Hogedrukreiniger - 145 bar - 40 m² per uur

Toon prijs
Krachtige hogedrukreiniger voor regelmatig gebruikDeze krachtige Kärcher K5 hogedrukreiniger is geschikt voor regelmatig gebruik en is voorzien van een solide slanghaspel en terrasreiniger.De hogedrukreiniger is ideaal om vuil en groene...

De Kärcher K 5 is meteen een behoorlijk grote en uitgebreide variant. Deze hogedrukreiniger is ideaal voor regelmatig gebruikt. Er zijn hogedrukreinigers die een goede keuze zijn als je ze slechts met enige regelmaat gaat gebruiken, maar dit apparaat is ook een prima optie als je er van plan bent relatief vaak gebruik van te maken. Dankzij de hoge druk waarmee het apparaat water kan spuiten worden vlekken eenvoudig verwijderd.

De reiniger heeft een watergekoelde motor en de druk die het kan leveren is maar liefst 145 Bar. Dit is behoorlijk wat en de meeste gebruikers ervaren deze zeer hoge druk van het apparaat dan ook als een enorm pluspunt. De zogenaamde oppervlakteprestatie van de hogedrukreiniger is zeker 40 vierkante meter per uur. Ook dit is een zeer hoge statistiek wat voor de meeste gebruikers een groot voordeel is. Dit leidt er immers toe dat je in kortere tijd een grotere oppervlakte kunt schoonmaken.

Verder biedt het apparaat de mogelijkheid om zelf te selecteren welk type druk je wilt gebruiken. Je zit dus niet vast aan een bepaalde druk. Ook het toevoegen van het schoonmaakmiddel is een makkelijke opgave. Er is sprake van een zogenaamde Multi Jet Spuitlans en een parkeerfunctie.

Verder is het apparaat ook voorzien van een filter en is de lengte van de slang zo’n 8 meter. Dit is echter wel een punt dat voor velen belangrijk is. Een te korte slang kan immers leiden tot lastige situaties tijdens het reinigen. De doorvoercapaciteit is zo’n 500 liter per uur.


Kärcher K 7 Premium Smart Control

K 7 Premium Smart Control Hogedrukreiniger - 3000W - 180 bar - 60 m²/h - met vuilfrees

Toon prijs
De hogedrukreiniger K 7 Premium Smart Control kan eenvoudig via Bluetooth met de smartphone worden verbonden. Dit betekent dat de gebruiker via de Kärcher Home & Garden-app wordt ondersteund met praktische tips, trucs en instellingen...

Deze variant van Kärcher is nog uitgebreider en brengt nog meer unieke voordelen met zich mee. Één van de bijzonderste dingen aan dit apparaat is dat het een mogelijkheid biedt om door middel van je smartphone een bluetooth verbinding te maken. Op je smartphone kun je dan de app downloaden. Deze zal je bijvoorbeeld tips geven met betrekking tot het schoonmaken met de hogedrukreiniger.

Tevens kun je door middel van de verbinding instellingen aanpassen, afhankelijk van wat je wilt reinigen. Op het apparaat zit een schermpje waarop je de huidige drukinstellingen kunt aflezen. Veel gebruikers vinden dit een pluspunt doordat ze tijdens het reinigen met het apparaat steeds kunnen zien welke instellingen er op dat moment actief zijn.

Ook beschikt deze variant over een boostmode. Indien er sprake is van vuil dat lastig te verwijderen is kan de boostmode met extra kracht alsnog het vuil verwijderen. Tevens is er sprake van een Smart Control-spuitpistool en 3-in-1 Multi Jet-spuitlans. De maximale druk die het apparaat kan leveren is zeker 180 Bar. Dit is een enorm hoge statistiek. Het vermogen is zeker 3000 Watt en de doorvoercapaciteit is 600 liter.

Ook dit is dus net iets meer dan de vorige variant uit dit rijtje. Daarmee is de K 7 een prima keuze als de K 5 net wat kracht of handigheid tekort komt voor je. Ook is de lengte van de slang iets langer, namelijk in totaal 10 meter.


Bosch Universal Aquatak 135 Hogedrukreiniger

Universal Aquatak 135 Hogedrukreiniger - 1900 W - 135 bar

Toon prijs
De hogedrukreiniger UniversalAquatak 135 zorgt voor snel, flexibel en moeiteloos reinigen. Het Trio-mondstuk klaart een groot aantal reinigingsklussen, van tuinmeubels tot goten. De vlak-, punt- en roterende straalinstellingen kunnen de...

Wat betreft de prijs is deze hogedrukreiniger van Bosch een stuk goedkoper dan de vorige hogedrukreinigers uit dit rijtje. Ideaal dus als je op zoek bent naar een toch wat goedkopere optie. De hogedrukreiniger van Bosch is goedkoper qua prijs, maar is zeker geen kwalitatief slechte keuze. Ook dit apparaat zorgt ervoor dat je moeiteloos vlekken kunt verwijderen en vuiltjes te niet kunt doen door middel van de hoge druk waarmee water wordt gespoten.

Er zijn roterende sluitinstellingen waardoor afhankelijk van het vuil vrijwel alles gereinigd kan worden. Er is sprake van een stille motorpomp en de hogedrukreiniger heeft een maximale werkdruk van 135 Bar. Dit is niet extreem hoog, maar wel hoog genoeg in de meeste situaties. De regelbare werkdruk ontbreekt echter wel. Dit wordt dan ook ervaren als één van de weinige minpunten van het apparaat.

Wie ook daadwerkelijk dit soort instellingen handmatig wilt veranderen moet dus toch voor een net iets duurdere variant kiezen. Verder beschikt het apparaat wel over een prima vermogen van zeker 1900 Watt en is de doorvoercapaciteit 410 liter per uur. Er is sprake van een erg handige geïntegreerde slanghaspel en de lengte van de slang is 7 meter. Dit is iets korter dan wat bij de meeste hogedrukreinigers uit dit rijtje het geval is, maar in veel gevallen is het alsnog voldoende.

Gebruikers ervaren dit als een comfortabele hogedrukreiniger. Het apparaat werkt goed en is ook nog eens behoorlijk eenvoudig in gebruik.


Kärcher K 4 Power Control Hogedrukreiniger

K 4 Power Control Hogedrukreiniger - 1800W - 130 bar - 30 m²/h - met vuilfrees

Toon prijs
De hogedrukreiniger K 4 Power Control maakt het ongelooflijk eenvoudig om elk oppervlak met de juiste druk te reinigen. En dankzij de Kärcher Home & Garden-app is het ook heel eenvoudig om de juiste druk te vinden: de in de app...

De volgende hogedrukreiniger uit het rijtje is er weer één van Kärcher, namelijk de K 4. De K 4 maakt het makkelijk om de meeste oppervlaktes op eenvoudige wijze te reinigen. Je kunt zelf je drukniveau installeren en aan de slag gaan als je het ideale niveau hebt gevonden.

De hogedrukreiniger beschikt over een Power Control spuitpistool en spuitlansen met Quick Connect en er zijn in totaal 3 drukstanden en een reinigingsmiddelstand. De maximale werkdruk dat deze variant kan leveren is 130 Bar. Dit is over het algemeen voldoende en zelfs behoorlijk hoog. Wie echter een nog hogere werkdruk wil zou kunnen kijken naar de K 7 in plaats van de K 5. Het vermogen van deze reiniger is 1800 Watt.

De lengte van de snoer is 8 meter wat een gemiddelde lengte is voor dit soort hogedrukreingiers. In de meeste gevallen is dit dan ook voldoende. Je hebt garantie op een spatvrije reiniging en gebruikers zijn met name tevreden over de goede verhouding van prijs en kwaliteit. Het apparaat is voor verschillende klussen bruikbaar.


Kärcher K2 Universal Basic Hogedrukreiniger

K2 Universal Basic Hogedrukreiniger - 1400W - 110 Bar - 20 m²/h - zonder terrasreiniger

Toon prijs
De Kärcher K2 Basic hogedrukreiniger is een ideaal instapmodel voor occasioneel gebruik en diverse klusjes rondom het huis. Spuit bijvoorbeeld de modder van uw mountainbike of verwijder de groene aanslag van je tuintegels. Hoewel de K2...

De laatste hogedrukreiniger uit deze top 5 is er wederom één van Kärcher. Dit maal gaat het om de K2. Ook de K2 kan in veel situaties een prima keuze zijn. Het is de goedkoopste hogedrukreiniger uit het rijtje, maar dit maakt het zeker geen slecht apparaat. Het wordt beschouwd als een goed “instapmodel”.

Indien je extreem grote klussen wilt uitvoeren is het natuurlijk een aanrader om voor een wat uitgebreidere variant te gaan, maar de K2 lijkt een prima beginmodel te zijn. De werkdruk is ondanks dat het apparaat wat kleiner en minder uitgebreid is toch 110 Bar. De oppervlakteprestatie die de reiniger kan leveren is zeker 20 vierkante meter per uur en het apparaat is erg licht in gewicht. Dit maakt het een comfortabele reiniger die overigens ook eenvoudig is in gebruik.

Het vermogen is zo’n 1400 Watt. Verder is de lengte van de slang ongeveer 3 meter. Dit is relatief kort, maar omdat het apparaat met name is bedoeld voor de wat kleinere klussen levert de korte snoer niet vaak problemen op. Dit apparaat komt neer op een voordelige koop.

Het is een aanrader als je zo nu en dan het één en ander wil reinigen, maar voor degenen die regelmatig grote oppervlaktes willen reinigen kan één van de uitgebreidere varianten uit dit rijtje echter wel een betere keuze zijn.