De 5 beste voederhuisjes voor vogels: onze favorieten

Veel tuinliefhebbers zijn ook vogelliefhebbers. Wat is er mooier dan naar onze gevederde tuinvrienden te kijken of naar hun getjilp te luisteren? In de herfst en de winter, wanneer het buiten onherbergzaam is en voedsel schaars, is het aan ons om iets goeds te doen voor de tuinvogels. Voederhuisjes en nestkastjes zijn een goede manier om vogels zoals mezen, mussen of roodborstjes door het koude jaargetijde te helpen.

Wij leggen uit waar u op moet letten als het om vogelhuisjes gaat en waarom het tuinhuisje en het overdekte terras ideale locaties zijn.

Het gemakkelijker maken voor vogels om voedsel te vinden

Als de winter niet te streng is, vinden de vogels genoeg voedsel zonder menselijke hulp. Wie zijn eigen tuin dicht bij de natuur inricht, heeft zijn gevederde tuingenoten al een goede dienst bewezen. De bijna-natuurlijke tuin is de beste winterhulp voor onze gevederde vrienden.

Veel vogelliefhebbers willen echter niet de gelegenheid voorbij laten gaan om de dieren actief te steunen in hun zoektocht naar voedsel. Een vogelvoederhuisje maakt het voor vogels gemakkelijker om voedsel te vinden, vooral in winters met sneeuw en vorst. Tegelijkertijd kunnen de vogels prachtig worden geobserveerd en kun je meteen zien welke vogelsoorten goed vertegenwoordigd zijn in je eigen tuin.

Op die manier krijgen vooral kinderen de kans om de meest uiteenlopende inheemse vogelsoorten te leren kennen en meer te weten te komen over hun gedrag. Voederen door de mens draagt echter niet bij tot de bescherming van de soorten.

Criteria voor de keuze van de vestigingsplaats

Als je eenmaal besloten hebt om een vogelhuisje in je tuin te plaatsen – of het nu een nestkastje of een voederhuisje is – is de vraag: waar zet je je vogelhuisje neer?

  • De locatie voor elk type vogelhuisje moet bieden bescherming tegen vocht en hitte
  • Het moet buiten bereik van katten en ander ongedierte zijn
  • zich op een veilige afstand van een raam bevinden, maar niet als het over een speciaal ontwerp gaat voor raambevestiging

Je moet dus een droge en halfschaduwrijke plaats kiezen. Het vogelhuisje moet ook veilig zijn voor roofdieren: katten houden graag een oogje op de vette prooi die in en uit het vogelhuisje fladdert.

Het is ook nuttig als er struiken of heesters in de buurt van het vogelhuisje staan: Deze bieden bescherming tegen roofvogels. Tegelijkertijd observeren veel vogels hun omgeving graag van een veilige afstand voordat zij besluiten naar de voeder- of nestplaats te vliegen.

Tuinhuis en terras zijn ideale locaties

Een ideale plaats voor het vogelhuisje is zeker het tuinhuis. Het vogelhuisje kan gemakkelijk aan de gevel worden bevestigd en wordt beschermd tegen regen en zon door het uitstekende dak. Onze open tuinpaviljoenen zonder vensterglas zijn ook zeer geschikt voor de montage van een vogelvoederhuisje. Nestkasten waarin in het voorjaar en de zomer jonge vogels worden grootgebracht, mogen echter niet worden geplaatst op plaatsen waar je veel tijd doorbrengt: omdat menselijke nabijheid en lawaai snel stress veroorzaken bij vogels.

Als je geen tuinhuis hebt of graag vanuit je huis naar de vogels in je tuin kijkt, kies dan uw terras als locatie. Bevestig het vogelhuisje eenvoudig aan de pijlers van het terrasdak. Tussen haakjes: Je kunt ook een grondvoederstation op het terras opzetten, want sommige vogels zoeken hun voedsel liever dicht bij de grond. Zet gewoon een ondiepe schaal met graanvoer of fruit op een beschutte plaats.

Vogels voeren bij het raam. Is dat mogelijk?

Ja, je kunt vogels voeren bij het raam. In feite, zou je dat moeten doen. Elk huishouden heeft vensterruiten met vensterbanken buiten. Om inheemse vogels het hele jaar door te ondersteunen en niet alleen in de winter, moet je ze dagelijks van vers water en bij de soort passend vogelvoer voorzien. Het is ook erg interessant om de vogels voor het raam te kunnen zien.

Vogels voeren bij het raam is heel eenvoudig. Er is ondertussen er een ruime keuze aan raamvoederbakken. Ze zijn gemaakt van verschillende materialen, zoals plexiglas of hout.

5 beste voederhuisjes voor vogels

Buzzy bird voederstation

Buzzy bird voederstation - 185 cm

Toon prijs
Decoratief voederstation met verschillende soorten voederbakjes. Snel en eenvoudig in elkaar te zetten. Het voederstation bevat:- 5 decoratieve haken om feeders aan te hangen- 4 feeders- vogelbadje en voedertray- grondpinDe feeder paal...

Dit decoratief voerstation heeft met verschillende soorten voertroggen. Het is snel en eenvoudig te monteren.

Het pakketje bevat vijf decoratieve haken om op de feeders aan op te haken. Naast de voederbakjes is er ook een vogelbadje voorzien.

Het statief is 1,85 meter hoog en je kan het dicht bij je huis plaatsen om de vogels beter te kunnen observeren. Het metalen voedersysteem van Tuinplus is gemaakt van metaal.


BODS raamvogelvoederhuisje

- RAAMVOGELVOEDERHUISJE - 3 ZUIGNAPPEN - ACRYL - WATER AFVOER - VOGELHUIS - VOGELVOER - RAAM VOGELVOEDERHUISJE

Toon prijs
Specificaties: Kleur: Transparant Materiaal: Acryl + Plastic zuignap Maat: Ca. 15x6.1x15.2 cm Inhoud: Ca 300ml In tegenstelling tot de meeste andere vogelvoeders. weerspiegeld het zicht van de vogels zodat u ongezien vogels kunt...

In tegenstelling tot de meeste andere vogelhuisjes wordt het zicht voor de vogels weerkaats zodat je je niet kunnen zien en direct opgeschrikt wegvliegen.

Met dit vogelhuisje voor je raam kun je, samen met je gezin, genieten van vogels vanuit je eigen comfortabele omgeving.

Er zijn afvoergaten in het voederhuisje om het water te laten afvoeren terwijl de zaden vers in de voedercontainer blijven.

Drie grote zuignappen zorgen ervoor dat het voederhuisje stevig op het raam van huis kan worden bevestigd.

Het duurzame en transparante acrylmateriaal zorgt voor een lange levensduur, is gemakkelijk schoon te maken en stelt je in staat om de vogels vanuit elke hoek te observeren zonder te worden geblokkeerd door het vogelvoeder zelf.

Het kan worden gebruikt voor algemeen vogelspotten, educatieve doeleinden en zelfs entertainment voor kinderen of huisdieren.

Het voederhuisje is gemaakt van acryl en plastic en meet 15x6x15,2 centimeter. De inhoud van het voederbakje is driehonderd milliliters. Het voederhuisje met zuignappen weegt 167 gram.


Point-Virgule voederhuisje voor tuinvogels

- Voederhuisje tuinvogels - Hangend - Jagersgroen - ø18cm H19cm

Toon prijs
Voederhuisjes, vogelhuisjes en nestkastjes zorgen ervoor dat tuinvogels zoals koolmezen en huismussen zich thuis voelen in je tuin. Hierdoor breng je wat meer leven in je tuin en maak van je tuin een thuis voor allerlei tuinvogels. Kies...

Tuinvogels zoals koolmezen en mussen voelen zich thuis in je tuin als je voor een voederhuisje en een nestkastje zorgt. Dit brengt meer leven in je tuin en maakt van je tuin een thuis voor alle soorten tuinvogels.

Dit decoratieve voederbakje van Point-Virgule heeft een mooi ontwerp en is gemaakt van milieuvriendelijke bamboevezel. Er zijn verschillende kleuren waaruit je kunt kiezen en die je kunt combineren.

Je kunt de vogels het hele jaar voeren, maar de herfst en winter zijn de meest aanbevolen seizoenen. Door de kleuren te combineren en ook gekleurde nestkastjes te plaatsen voeg je meer moderniteit toe aan je tuin. Het composietmateriaal waarmee ze gemaakt zijn is een combinatie van bamboevezel en mais die versterkt is met melaminehars

Het voederhuisje is voorzien van een handige haak om het op te hangen. Tussen de takken of op een andere verborgen plek zullen de vogels zich veilig en bescherm voelen.

Een voederhuisje weegt 445 gram en heeft een diameter met achttien centimeter. Het is heel sterk en de leverancier biedt je een garantie van twee jaar.


Wildbird Zaadsilo Groot Discovery

Zaadsilo Groot Discovery - Voersilo - 2 x 36 cm

Toon prijs
Let op: de voersilo wordt zonder voer geleverd. Het plaatje is een sfeerweergave.Wildbird Zaadsilo groot Discovery is een zaadsilo waarop maar liefst 4 vogels tegelijk kunnen eten. De Wildbird Zaadsilo groot Discovery zorgt ervoor dat...

Met deze zaadsilo van Wildbird kun je vier vogels tegelijk voeren. De voedersilo is zo ontworpen dat het voer langer vers blijft. Het voederhuisje is gemakkelijk te vullen en schoon te maken.

Je kunt de voedersilo met een diameter van zes mm en een lengte van 36 cm plaatsen op een plek waar de vogels er gemakkelijk bij kunnen.

Er zijn vier opnamepoorten voor de vogels die kunnen genieten van vers en droog voer. Het voederhuisje is gemaakt van hout.


Born in Sweden – Voederhuisje raam

Born In Sweden - Voederhuisje Raam - Transparant - 20 x 18 cm

Toon prijs
Met dit leuke vogelhuisje breng je de vogels wel heel dichtbij!Het heeft namelijk een grote zuignap in het midden waarmee je het makkelijk aan het raam bevestigd.Het ontwerp van het voederhuis is zo gemaakt dat de zuignap erg veel...

In het midden van het voederhuisje zit een grote zuignap en deze kun je eenvoudig bevestigen aan het raam. De zuigkracht van de zuignap is heeft groot waardoor het voederhuis nauwelijks kan vallen.

Het is een ontwerp van Pascal Charmolu, een van de oprichters van het designmerk Born in Zweden. Deze voederbak kan blijven buiten hangen tot min twintig graden.

Het voederhuis is gemaakt van doorzichtige kunststof en weegt 254 gram. Ze zijn er in verschillende vormen en maten. Van gesloten voederhuisjes tot open voederhuisjes of voederzuilen, alles is mogelijk. De varianten voor het voederen van vogels zijn legio.

Wat ze allemaal gemeen hebben is dat de vogelvoederhuisjes met zuignappen aan het raam zijn bevestigd. Er zijn ook geschikte vogelhuisjes voor de kleine beurs.