De 3 beste grastrimmers

Je grasveld moet er uiteraard mooi uit zien. Naast een grasmaaier heb je in dat geval nog wel wat meer gereedschap nodig. Heb je een klein gazon? Dan heb je vaak geen grasmaaier maar een grastrimmer nodig. Wie een grastrimmer gaat kopen, doet er goed aan om zich vooraf te oriënteren. Er zijn een hoop verschillende modellen te koop en daarnaast zitten er veel grote verschillen tussen de diverse grastrimmers die er te krijgen zijn. We hebben op de pagina een top 3 voor je samengesteld van de beste grastrimmers. Bij onze selectie hebben we op een aantal zaken gelet die we voor je op een rij hebben gezet. Zo weet jij wat er daadwerkelijk toe doet wanneer je een goede grastrimmer gaat aanschaffen.

Gebruiksgemak

We beginnen maar gelijk met een heel belangrijk punt. We hebben het namelijk als eerste over het gebruiksgemak. Een grastrimmer is een apparaat waar behoorlijk wat werk bij komt kijken wanneer je deze gebruikt. Zo werk je met een draad die ervoor zorgt dat het gras wordt getrimd. Die draad moet worden vervangen wanneer de haspel op is. Het gebruiksgemak is dan ook uitermate belangrijk. Je moet namelijk op een eenvoudige manier de haspel kunnen vervangen. Het gebruiksgemak is iets waar het bij sommige grastrimmers aan schort, wat dan ook precies de reden is waarom we naar het gebruiksgemak hebben gekeken.

De verkrijgbaarheid van onderdelen

Ga jij een grastrimmer kopen? Let er dan op dat het gaat om een coulant model waarvan je weet dat de onderdelen nog een langere poos verkrijgbaar zullen zijn. Niets is immers zo vervelend als een grastrimmer waarvan de spoel niet meer te koop is. Een grastrimmer van een A merk zal vaak met een standaard spoel werken, waardoor je het apparaat een behoorlijk aantal jaren kan gebruiken. Op die manier weet je zeker dat je onderdelen kan krijgen gedurende de volledige levensduur van het apparaat. Heb je een uitlopend model met een aparte spoel voor het trimdraad gekocht? Dan heb je over een poosje een probleem. We hebben dan ook alleen trimmers in de top 3 opgenomen met onderdelen die goed verkrijgbaar zijn.

De aandrijving

Een grastrimmer ofwel kantenmaaier kan op meerdere manieren worden aangedreven. Er kan sprake zijn van een grastrimmer die met elektriciteit en een snoer wordt aangedreven. Deze categorie benoemen we in deze top 3. Daarnaast zijn er grastrimmers die met een accu worden aangedreven. De aandrijving speelt nogal een belangrijke rol wanneer je een groot grasveld hebt. De trimmer moet immers overal goed bij kunnen. De trimmers uit onze top 3 zijn daarom allemaal geschikt voor een grasveld waarvan je de randen nogal gemakkelijk kan bereiken.

Een verstelbare maaihoogte

Een grastrimmer werkt vaak in bepaalde maaihoogtes. Een goede grastrimmer is dan ook verstelbaar zodat je jouw gras bij de randen op dezelfde hoogte maait als je gazon. Goede grastrimmers zijn qua hoogte verstelbaar. De verstelbare maaihoogte is dus van groot belang geweest bij onze keuze voor deze top 3.

Beste grastrimmers voor je tuin: top-3

Gardena Smallcut trimmer 300-23 grastrimmer

Deze grastrimmer heeft een automatische draadtoevoer en een trim einde van 23 centimeter. Dat wil zeggen dat je een mooi trim oppervlak hebt, waardoor je de kanten van een grasveld gemakkelijk kan bijwerken. De trimmer heeft een vermogen van 300 watt. Daardoor is het een trimmer die heel gemakkelijk is in het gebruik. Het verricht in no time het zware werk in de tuin voor je.

Daarnaast gaat het om een apparaat wat met een snoer werkt in plaats van een accu. Dat zie je terug in het gewicht van het apparaat. Met 1,6 kilo gaat het om een relatief lichte grastrimmer. De bekende Gardena kleur zorgt voor een mooie uitstraling waardoor je met professioneel en mooi tuingereedschap te maken hebt. Door het kleine snijvlak van de trimmer gaat het om een apparaat waarmee je gemakkelijk om bomen heen kan trimmen.

Bovendien gaat het om een trimmer waarmee je een grasveld tot de fijnste hoekjes kan afwerken. De trimmer blijkt door het lichte gebruik heel gewild te zijn bij zowel professionals als hobby tuiniers. Je hoeft verder niet bang te zijn dat je de grip op de grastrimmer verliest. Dat komt door het extra handvat wat erop zit. Je houdt de grastrimmer van Gardena met twee handen stevig vast. Het is al met al een lichte en veilige trimmer om mee te werken.

Plus- en minpunten

 • hoog vermogen
 • snoer, dus een licht model grastrimmer
 • draad wordt automatisch verlengd
 • gemakkelijk in het gebruik
 • klein dus je komt ook op moeilijke plekken
 • extra handgreep voor de veiligheid en extra grip
 • zeer kort  snoer. Verlengsnoer is altijd nodig


Bosch Art 24 grastrimmer 400 Watt

De reden waarom de Bosch grastrimmer op de tweede plaats staat is vooral de prijs. Daar waar je de Gardena voor  net geen 41 euro koopt, kost de Bosch grastrimmer net geen 63 euro. De grastrimmer van Bosch heeft een semi automatische draaddoorvoer wat  eveneens net voor een tweede plaats zorgt.

Het gaat verder om een apparaat met  twee standen. Je kan de kop van de grastrimmer een slag draaien waardoor je bijvoorbeeld ook onkruid gemakkelijk kan trimmen. Daarnaast kan je gemakkelijk hiermee tegen hellingen op trimmen. Dat maakt dit tot een heel gewilde grastrimmer bij mensen die bijvoorbeeld een rotstuintje hebben of een tuin met waterpartijen. De grastrimmer moet wel wat worden versteld tussen de twee manieren van trimmen door maar dat  gaat heel eenvoudig.

Daarnaast is het een trimmer die je heel eenvoudig in hoogte kan verstellen. Daardoor is het een grastrimmer die voor zowel lange als wat minder lange tuiniers te hanteren is. Met een gewicht van 2,6 kilo gaat het om een grastrimmer die, gezien de opties die het  apparaat heeft, alsnog relatief licht is. De twee koppen die erop zitten zorgen voor wat extra gewicht. De grastrimmer heeft een vermogen van 400 watt. Daarmee is het zeker een trimmer die heel geschikt is voor thuis in de tuin. Bij een vakantiehuisje of een stacaravan zal je mogelijk moeten kijken of dit vermogen wel geschikt is om mee te werken.

De grastrimmer heeft tot slot een behoorlijk hoog vermogen waardoor je het trimwerk van je grasveld razendsnel klaar hebt. Denk er overigens aan dat je niet met je vingers in de buurt van de dubbele draad komt. Daarnaast moet je de trimmer hoog genoeg boven het grasveld houden om te voorkomen dat je geen gras meer overhoudt.

Plus- en minpunten

 • 400 watt dus zeer hoog vermogen
 • twee standen
 • draaibare kop waardoor je overal gemakkelijk bij komt
 • trimmer voor gras en onkruid
 • hoogte goed instelbaar
 • razendsnel klaar met gras maaien
 • niet te dicht bij de grond houden


Einhell elektrische grastrimmer GC ET 3023

De Einhell GC-ET 3023 elektrische grastrimmer is de ideale machine voor iedereen die zijn gazon wil onderhouden, of het nu in een tuin, park of langs de weg is. Gemaakt met het oog op comfort en gebruiksgemak, zult u zich meteen thuis voelen wanneer u deze trimmer vasthoudt! Bovendien produceert de robuuste 300 W motor tot 11000 rpm – genoeg kracht en snelheid om moeiteloos door dik gras te glijden zonder enige inspanning van uw kant. Met deze elektrische grastrimmer in de buurt is het onderhouden van uw groene ruimte nog nooit zo eenvoudig geweest!

Met twee handgrepen voor optimale controle is deze elektrische grastrimmer ontworpen om uw gazonverzorging gemakkelijk en veilig te maken. Het lichtgewicht ontwerp voorkomt vermoeidheid, terwijl de automatische draadtoevoer ervoor zorgt dat u niet hoeft te stoppen met maaien als er een stuk afbreekt – omdat hij door kan gaan met zijn 600 cm lengte en 1,5 mm diameter nylon draad onder de beschermkap!

Plus- en minpunten

 • een kleine draaiknop waardoor je ook op moeilijke plekken komt
 • de draad kan je vast zetten tegen de trimmer
 • een goed vermogen van 300 watt
 • Een kort snoer dus altijd een verlengsnoer nodig