Beste cirkelzaag met geleiders

De geleiderail wordt altijd gebruik wanneer nauwkeurig en lang moet worden gezaagd, zoals in de interieurbouw. Veel fabrikanten bieden dergelijke nuttige rails aan, die gewoonlijk een met schuimrubber beklede onderzijde hebben, zodat ze slipvrij op het werkstuk liggen. De beste cirkelzaag met geleiders heeft dus met name extra schroefklemmen of andere moderne kleminrichtingen: op die manier wordt slippen zo goed mogelijk voorkomen en wordt het oppervlak van het werkstuk niet beschadigd.

Voordelen van cirkelzagen met geleiders

Een geleiderail is niet per se nodig voor een snede van 30 cm. Een gemarkeerde lijn op de plank kan ook uit de vrije hand langs de lijn worden gezaagd. Moet het te zagen materiaal echter worden gebruikt om bijvoorbeeld een kast te maken, dan volstaat acrobatiek uit de vrije hand niet, want dan gaat het om precisiewerk dat alleen met een geleiderail op de handcirkelzaag kan worden gedaan. Lange sneden en precieze sneden zijn een echte uitdaging. Een rechte snede kan alleen worden gemaakt met een geleiderail. Op de geleiderail glijdt de handcirkelzaag over het hout en beschermt zo ook het materiaal tegen scheuren.

Wat zijn concreet de voordelen?

 • geen handmatige bevestiging van het werkstuk meer nodig
 • absoluut rechte en exacte sneden, zolang de geleiderail niet krom is
 • verbeterde veiligheid bij het zagen
 • geleiderail is gemakkelijk te hanteren, omdat hij meestal gemaakt is van licht materiaal zoals aluminium
 • gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor doe-het-zelvers met minder ervaring & meer veiligheid

Waar moet je op letten bij de aankoop van een cirkelzaag?

A. Snijdiepte

Het zaagblad bepaalt de maximale zaagdiepte.  De snijdiepte is groter bij een hoek van 90° dan bij een hoek van 45°. De zaagdiepte moet traploos instelbaar zijn, wat bij klassieke handcirkelzagen toch al het geval is.Deze instelling moet gemakkelijk te wijzigen zijn en de schaal moet gemakkelijk af te lezen zijn.

B. Verstekhoeken

verstekhoek tussen 45° en 90° kan gemakkelijk worden bereikt met elke handcirkelzaag. Het zaagblad is gezwenkt en je hebt de plankrand al een hoek van 65° gegeven. Bij sommige modellen is zelfs een hoek van meer dan 45° mogelijk

C. Voetplaat of zaagschoen

De zaag is gemonteerd op de grondplaat, dit maakt het mogelijk om exacte zaagsneden te maken zonder enig probleem. Voorwaarde hiervoor is dat het geheel een stevige en precieze constructie is. Er wordt vaak gezegd dat hoogwaardige materialen en een stevig ontwerp het allerbelangrijkste zijn. Hoogwaardige voetplaten zijn gemaakt van magnesium spuitgietwerk. Sommige handcirkelzagen hebben ook een groef, die bestemd is voor de geleiderail.

D. Zaagblad

Een cirkelzaagblad is niet zomaar een cirkelzaagblad. Verschillende gaten voor bevestiging aan de handcirkelzaag, verschillende diameters, het aantal tanden en vooral hun vorm zijn doorslaggevend. Meestal staan deze specificaties op het zaagblad. Doe-het-zelvers gebruiken cirkelzaagbladen die algemeen bruikbaar zijn. Professionals daarentegen gebruiken specifieke zaagbladtypes voor verschillende toepassingen.

E. Geleiderail

De geleiderail blijkt de favoriet onder de accessoires te zijn. Absoluut rechte sneden zijn mogelijk met de geleiderail. Vooral bij lange latten zou je niets anders willen dan dit accessoire. Hij is verkrijgbaar in verschillende lengtes en met splinterbescherming, ook wel rubberen lip genoemd.

F. Stofzuigeraansluiting

Ofwel heeft de handcirkelzaag al een stofzuigeraansluiting, ofwel moet een overeenkomstige adapter worden aangeschaft. Omdat er bij het zagen veel stof vrijkomt. Als de stofzuiger is aangesloten op de handcirkelzaag, wordt het werk vele malen aangenamer en wordt het opruimen automatisch gemakkelijker.

G. Blaasfunctie

Meer comfort met blaasfunctie voor een beter zicht op de snijlijn. De functie creëert een lichte luchtstroom boven de motor direct op het zaagblad, zodat de resulterende fijne deeltjes van de zaaglijn worden weggeblazen.

H. LED-verlichting

Een extra ingebouwd led-lampje zorgt voor een nog beter zicht op de voorgetekende lijn.

Hoe kies je de beste cirkelzaag met geleiders?

Bij de keuze van een cirkelzaag moet je in de eerste plaats letten op de kwaliteit van de geleiderail. Heeft de rail een splinterbescherming, een rubberen lip aan de onderzijde, is de geleiderail moeilijk te buigen? Met de lengte van de rail verandert ook de stabiliteit in het voordeel. Professionele inval- en handcirkelzagen zijn voorzien van een gecoate en uitbreidbare rail.

Hoewel de geleiderails anders kunnen zijn uitgevoerd dan de handcirkelzaag, kan het ook voorkomen dat ze te kort zijn en niet overeenkomen met de standaardlengte van 70 tot 150 cm. Wanneer in dit geval een verlenging nodig is, is het raadzaam vooraf na te gaan of voor het spoor in kwestie überhaupt een verlenging mogelijk is. Als het mogelijk is, moet meestal een verbindingsstuk in de groef onder de geleiderail worden geschoven om het verlengstuk eraan te bevestigen.

Het is mogelijk verder te zagen dan de rail, maar dit leidt niet tot een nauwkeurig resultaat. Kortom: “Zonder verlenging is er geen kans op een clean cut”.

 

De beste handcirkelzagen met geleiders

1. Einhell TC-CS 860 Mini Handcirkelzaag

Einhell TC-CS 860 Mini Handcirkelzaag - Inclusief 3 Geleiderails & Zaagbladen - 450 W

Toon prijs
De Einhell TC-CS 860/1 is een krachtige en handzame mini handcirkelzaag, die geschikt is voor uiteenlopende werkzaamheden. Waarvoor te gebruiken? Met deze mini handcirkelzaag van Einhell kun je, mede door de krachtige motor, verschillende voorwerpen moeiteloos zagen. Pluspunten van dit...

 

Het is een krachtige compacte cirkelzaag die geschikt is voor verschillende taken. Door de krachtige motor zaag je moeiteloos allerlei materialen. De aangesloten stofzuiger zorgt voor een schoon werkoppervlak en behoud je zicht op het te zagen object. Om vroegtijdige slijtage van machineonderdelen te voorkomen, is de machine voorzien van een handige overbelastingszekering. Bij overbelasting wordt de machine automatisch uitgeschakeld.

Technische eigenschappen

 • De cirkelzaag heeft een comfortabele en veilige handgreep.
 • Met een vermogen van 450 Watt bereikt de zaag een maximaal onbelast toerental van 6000 toeren per minuut.
 • Er worden twee zaagbladen voor hout en een voor tegels meegeleverd.
 • De zaagbladen hebben een diameter van 85 millimeter.
 • De machine weegt 5,5 kg en produceert een maximaal geluid van 95 dB.

 

2. FERM Precisie cirkelzaag

FERM Precisie Cirkelzaag 500W – Variabele snelheid - Incl. geleiderails, 3 zaagbladen en opbergkoffer

Toon prijs
Met deze krachtige en compacte FERM 500W precisie cirkelzaag is geen klus te gek! De machine wordt geleverd met een set van twee geleiderails met een totale lengte van 700mm. Zaag door vrijwel ieder materiaal met de drie meegeleverde zaagbladen met een diameter van 85mm en de variabel instelbare...

 

Deze compacte, maar krachtige cirkelzaag wordt geleverd met een set van twee geleiderails met een totale lengte van 700 mm. De zaagdiepte is eenvoudig in te stellen tot 22 mm. De cirkelzaag heeft parallelle geleiders waarmee je langere en nauwkeurige zaagsneden kunt maken. Dankzij het drie meter lang snoer geniet je van het beste gebruiksgemak en  meer bewegingsvrijheid. Daarnaast heeft de machine een extra zijhandgreep voor betere controle en nauwkeurig werken

Technische eigenschappen

 • De zaag kan gebruikt worden voor hout, aluminium, MDF
 • De diameter van de zaagbladen is 85 millimeter
 • Met de 500 Watt motor wordt een maximaal toerental bereikt van 6500 toeren per minuut.
 • De stofafzuiging zorgt voor beter zicht op het te zagen materiaal.

 

3. Silverline 1200 W invalcirkelzaag met geleiderail

1200 W invalcirkelzaag met geleiderail

Toon prijs
Invalcirkelzaag met een basis uit gegoten aluminium, bladbescherminge en stofafvoerpoort. 165 mm x 20 mm blad met 24T wolfraamcarbide tanden; snijdt natuurlijke en composiethoutsoorten.2 x 700 mm geëxtrudeerde sporen die gemakkelijk in elkaar kunnen gevoegd worden vanuit hun compacte toestand, om...

 

Het frame van deze invalzaag bestaat uit aluminium gietwerk, een stofafvoerpoort en een veilige zaagbladbescherming. De zaagbladen met hardmetalen tanden zagen zowel door natuurlijk hout als door samengesteld hout zoals vezelplaten, MDF …. De twee rails van elk 700 millimeter kunnen vanuit een compacte toestand eenvoudig met elkaar worden verboden tot een rail van maximaal 1400 millimeter. De antislipvoet zorgt voor extra veiligheid. Het geleidesysteem zorgt voor zowel recht als hoekig zagen. De afschuiningshoek varieert van nul tot 45 graden.

De maximale zaagdiepte bedraagt 56 millimeter. De gemakkelijke toegankelijke vergrendeling zorgt voor een snelle en gemakkelijke vervanging van het zaagblad.

Technische eigenschappen

 • De zaag heeft een vermogen van 1200 Watt
 • Krachtig genoeg voor alle houtsoorten en aluminium
 • De zaagbladen hebben een diameter van 165 millimeter met een asgat van twintig millimeter.
 • Het stofafzuigingssysteem wordt meegeleverd.