De 3 beste afkortzagen

Een afkortzaag is gewoonlijk een elektrisch aangedreven zaagtoestel. Visueel lijkt hij meestal op de vergelijkbare tafelcirkelzaag en handcirkelzaag, hoewel er serieuze verschillen zijn, vooral wat betreft de functionaliteit en de toepassingsgebieden. Bij de standaard handcirkelzaag bevindt het zaagblad zich direct in de motorruimte. Daaronder bevindt zich een grotendeels flexibele en kantelbare werkplaat, waarop ook de penetratie en de zaagdiepte kunnen worden ingesteld

Voor langere zaagsneden met de handcirkelzaag heb je absoluut een geleider nodig. Afhankelijk van het gebruikte zaagblad is de handcirkelzaag geschikt voor het zagen van metaal (hier vooral licht metaal zoals aluminium, maar ook staal), maar ook van hout en kunststof. Ook de mobiliteit van de zaag moet worden vermeld. De afkortzaag heeft een laag gewicht en kan bijna overal worden gebruikt.

In tegenstelling tot de eenvoudige handcirkelzaag, wordt de afkortzaag geleverd met een professionele draaitafel. Het draaiplateau en de zaagkop brengen je in verschillende hellingshoeken, zodat je bijna elke zaagsnede kunt maken, ongeacht de materialen die je gebruikt. Naast eenvoudige stukken hout, verwerkt de afkortzaag ook metalen.

Voordelen van een afkortzaag

Wat de afkortzaag kan doen in tegenstelling tot de handcirkelzaag: De handcirkelzaag is in de eerste plaats bedoeld voor rechte zaagsneden. Dit betekent verticaal en horizontaal zagen. Met de decoupeerzaag heb je de extra mogelijkheid om volgens een vaste hoek te zagen. Afhankelijk van het model kun je het zwenkbereik direct op de draaitafel of op de zaagkop instellen.

Met een handcirkelzaag of andere mechanische zaag zijn zulke precieze zaagsneden meestal niet mogelijk. Bovendien is de afkortzaag draagbaarder. Je afkortzaag is bijna voorbestemd voor deze taken: Het zagen van lange planken, het kloven van pijpen en draadstangen, diverse eenvoudige en meer uitgebreide knutselwerkzaamheden, en het zagen van panelen en vlonders.

Een afkortzaag kopen? Enkele belangrijke aandachtspunten

Plaats en bevestiging van het werkstuk

Wees duidelijk over de uit te voeren werkzaamheden en de ruimte die je ter beschikking staat. De plaats van installatie speelt een belangrijke rol. Zaag je grote lange planken met de afkortzaag? Dan is het niet alleen de zaag die ruimte nodig heeft. Je hebt ook een groter werkgebied rechts en links nodig. Dit geeft de te zagen plank stabiliteit en maakt het zagen gemakkelijker.

Zaagdiepte en waarom hardmetalen zaagbladen beter zijn

Nadat de hoek is vastgesteld, kun je gemakkelijk verstekzaagsneden maken. Voor het trekken van groeven is het belangrijk te kijken naar de snijdiepte voordat je een afkortzaag koopt. Het is variabel, vaak tussen 90 en 100 millimeter, en moet worden afgestemd op je persoonlijke behoeften. Hetzelfde geldt voor de grootte en de kwaliteit van het zaagblad.

Andere belangrijke eigenschappen

 • Snelheid: tussen 4500 en 5500 omwentelingen per minuut is signaalvermogen: De minimumwaarde is 1400 watt
 • Toepassingsgebied: Professioneel of doe-het-zelf
 • Snijbreedte (gewoonlijk +/- 300 millimeter)
 • Kantelhoekinstelling optioneel rechts en links
 • Beschermkappen inbegrepen

De 3 beste afkortzagen van 2021

1. Powerplus POWX075710S Afkortzaag

Powerplus POWX075710S telescopische afkort- en verstekzaag – 1600W – Ø210mm 24 tands zaagblad

Met de POWX075710S afkort- en verstekzaag beschik je over 1600W aan zaagkracht en een toerental van maar liefst 5000min-1. Je kunt de zaagkop tot 45° kantelen, waardoor je makkelijk schuine sneden kunt maken. Waarvoor is deze telescopische afkort- en verstekzaag geschikt? Deze telescopische...
Toon prijs

Met een motor van 1500 Watt en een maximale snelheid van 5000 toeren per minuut biedt deze afkortzaag heel wat mogelijkheden. Deze zaag kan elke houtsoort aan. De zaag is geschikt om plinten en planken op maat te zagen. De uitzetbare zijsteunen zorgen ervoor dat de zaag ook geschikt is voor langere werkstukken.

Voordelen van deze zaag

 • De capaciteit voor recht zagen met deze apparatuur is 55×120 mm en de afschuinhoek is 30×120 mm met 45 °, wat voldoende is voor je dagelijkse taken.
 • De ingebouwde precisielaser toont je de precieze zaaglijn. Zo weet je altijd precies waar het zaagblad zal landen.
 • Met de dubbele veiligheidsschakelaar ga je hem altijd veilig gebruiken.
 • Je kunt de beschermkap alleen openen als je de zaagkop naar beneden trekt.
 • Gebruik de stofzak en het stofzuigeropzetstuk om rondvliegend zaagsel te verminderen.

Technische kenmerken

 • Deze afkortzaag met een vermogen van 1500 Watt werkt met een zaagblad van 210 mm.
 • Het toestel is voorzien van een kabel van twee meter.
 • Een stofzuigeradapter, een stofzak en twee uitrekbare zijsteunen maken deel uit van de levering.

 

2.VONROC 2200W Afkortzaag

VONROC Afkortzaag – 2200W – Ø254MM – 60 tands zaagblad – Kap-en verstekzaag – Incl. laser & LED

Deze MS502AC VONROC afkortzaag is een echte krachtpatser met een vermogen van 2200W en met maar liefst 4500 omwentelingen per minuut! Een uitstekende afkortzaag voorzien van alle belangrijke specificaties en features die je in een afkortzaag zoekt. Veel zaagkracht met degelijkheid en precisie. De...
Toon prijs

Met een krachtbron van 2200 Watt en 4500 toeren per minuut is dit een zeer krachtige machine.

Het is een uitstekende zaag met een sterk en stabiel zaagvermogen. De machine is door haar beperkt gewicht van 14 kg en een goed handvat gemakkelijk te verplaatsen.

Voordelen van deze zaag

 • Dankzij de laser kun je de zaaglijn nauwkeurig zien.
 • Het grootste voordeel van de verstelbare tafelverlenging is dat je ook lange werkstukken veilig en netjes op maat kunt zagen.
 • Door het sterke zaagvermogen kun je hout zagen tot 90 × 340 mm (afschuining 0 ° -kanteling 0 °). Deze functie wordt gerealiseerd door de lange trekfunctie
 • Afschuining van -45 ° tot + 45 ° en afsnijden van -0 ° tot + 45 °. Deze zaag kan ook dubbel afgeschuind zagen.
 • De zaag is uitgerust met een 254 mm zaagblad met 60 tanden.
 • Veiligheid boven alles; elektrische remmen zorgen voor extra veiligheid. Als de aan / uitknop wordt losgelaten, stopt het zaagblad snel. Naast de bestaande beschermhoes is dit een extra hulpmiddel om je veiligheid te waarborgen.

Technische kenmerken

 • Het toestel heeft een snoerlengte van twee meter
 • Het maximale toerental is 4500 toeren per minuut bij een maximaal geluidsniveau van 92 dB.
 • De machine heeft een constant toerental tijdens het gebruik

 

3.Metabo KGS Afkortzaag

Metabo KGS Afkortzaag - 1500 W- Ø 216 mm

Deze professionele KGS 216 M afkortzaag van Metabo weegt 13,5 kg en is met één hand te vervoeren. Loodrechte sneden of sneden onder een hoek van 45 graden maak je eenvoudig met zijn 1500 W vermogen, zijn zaagsnelheid van 57 m/s en zijn toerental van 3750 toeren per minuut. Waar is het artikel...
Toon prijs

Dit is een professionele zaag met een vermogen van 1500 Watt. Daarmee haalt een maximaal toerental van 3750 toeren. Het is een lichtgewicht van 13,5 kg dat je overal kunt meenemen.

De laserpointer kan nauwkeurig je zaagpositie aangeven. De tafelcirkelzaag heeft  een solide gegoten aluminiumconstructie wat het uitvoeren van zwaarder werk mogelijk maakt.

De voordelen van deze cirkelzaag

 • Door de geïntegreerde spaanopvangbak is de spaanafzuiging goed en effectief, zodat stofvrij werken maximaal kan worden bevorderd.
 • De werkbankverlenging is verplaatsbaar en kan onbeperkt worden uitgebreid, zodat het werk op lange en brede materialen snel en effectief kan worden voltooid.
 • De zaagkop is naar links kantelbaar en heeft een extra hoekbereik voor verborgen zagen.

Technische kenmerken

 • De machine van  760 × 475 × 340 mm werkt met zaagbladen van 216 mm diameter.
 • Afhankelijk van de hoekinstelling schommelt de zaagdiepte tussen 36 en 65 mm.