Hoe richt je je tuinhuis praktisch in?

Ben jij één van de gelukkigen die een tuinhuis in z’n tuin heeft? Een tuinhuis biedt veel mogelijkheden en is de ideale opslagplaats voor al je tuinmateriaal. Met de juiste inrichting kun je veel plaats besparen en je tuinhuis maximaal benutten. Ben je benieuwd hoe je daaraan begint? Lees dan snel verder!

Begin met een plan

Voordat je je tuinhuis volstouwt met meubels en decoraties, is het belangrijk om een plan te hebben. Denk na over het doel van je tuinhuis. Wordt het een werkplek, een kunstatelier of gewoon een praktische opslagplaats? Maak op basis hiervan een schets van de indeling en bedenk dan welke meubels en dergelijke je nodig hebt. Door eerst even na te denken en een goed plan op te stellen, vermijd je dat je in het wilde weg aankopen doet die achteraf gezien onnodig zijn.

Slimme opslagoplossingen

Tuinhuisjes hebben vaak beperkte ruimte, dus slimme opslagoplossingen zijn belangrijk. Denk dus goed na over welke wandplanken, opbergboxen en multifunctionele meubels met ingebouwde opbergruimte je kunt gebruiken. Zo kun je straks altijd je tuinmateriaal netjes opbergen en organiseren en het zorgt er ook voor dat de ruimte er netjes en geordend uitziet. Kies ook voor rolgordijnen in plaats van dikke overgordijnen, dat staat weer wat netter.

Meubels

Als je tuinhuis daar groot genoeg voor is, kun je er ook voor kiezen om een werkruimte te installeren waar je kunt klussen. Kies dan voor een stevige werkbank en voorzie ook voldoende ruimte om je klusmateriaal op te bergen. Dit kan een grote kast zijn, maar ook planken aan de muur of dergelijke. Een goed georganiseerde werkplek in je tuinhuis kan een heel fijne plek worden.

Maak het gezellig

Het tuinhuis is vaak niet de gezelligste plek. Nochtans kun je ook dit leuk decoreren en ervoor zorgen dat het geen kille ruimte wordt. Om het hele jaar door van je tuinhuis te genieten, kun je bijvoorbeeld verwarming installeren. Zeker wanneer je ook een werkruimte in je tuinhuis hebt kan dit een meerwaarde zijn. Dit kan een draagbare elektrische kachel zijn of zelfs een kleine houtkachel voor een rustieke uitstraling die past bij het tuinhuis. Hang eventueel een paar leuke kaders aan de muur en hang vitrage gordijnen op in een leuk kleurtje om je tuinhuis meer aan te kleden. Zorg er wel voor dat je geen onnodige rommel in je tuinhuis plaatst en dat het in de eerste plaats een overzichtelijke, functionele plek blijft.