Terrasoverkappingen: De mogelijkheden

Het warmere weer komt er weer aan. Een ideaal moment om te kijken wat er met de tuin moet gebeuren. Zoek je een plek om in de warme zomermaanden rustig een boekje te kunnen lezen in de schaduw? Dan is een terrasoverkapping wellicht wat voor u. Naast het bieden van een stukje schaduw, geeft een terrasoverkapping ook extra sfeer en comfort aan uw tuin. Terrasoverkappingen bestaan in steeds meer soorten en maten. Zo kun je bijvoorbeeld opteren voor een houten terrasoverkapping maar ook een terrasoverkapping van kunststof behoort tot de mogelijkheden.

Houten terrasoverkapping

Tegenwoordig is er zeer veel mogelijk op het gebied van terras en tuinoverkappingen. Door de diversiteit aan houtsoorten kun je als consument gemakkelijk je eigen stijl toevoegen aan de tuinoverkapping. Houd je van een landelijke stijl? Of past een klassieke stijl meer bij jouw tuin? De keuze is reuze. Ook kun je nog voor een toevoeging zoals een lichtkoepel, open zijkanten of windschermen kiezen. Er worden al jarenlang tuinoverkappingen gemaakt van duurzame houtsoorten. Denk hierbij aan lichtbruin grenenhout, Larikshout (extra duurzaam) en Western Red Cedar hout.

Kunststof terrasoverkapping

Kunststof materiaal is vooral erg populair onder mensen die voor een veranda kiezen. Hierbij wordt een aluminium stellage met kunststof platen neergezet. Een dergelijke stellage is duurzaam en behoudt zijn uiterlijk en zijn daarnaast in diverse prijsklassen te verkrijgen. De kunststofplaten geven je de mogelijkheid om door het dak heen te kijken. Dit creëert een extra gevoel van ruimte. Verder kun je de veranda ook volledig dicht maken met windschermen en platen, bijvoorbeeld voor in de koude wintermaanden.

Voor het aanleggen van terrasoverkappingen kun je informeren bij de plaatselijke hovenier. Hoveniers doen namelijk meer dan enkel tuinonderhoud. Verder zijn er ook gespecialiseerde bedrijven in terrasoverkappingen en carports.

De lente: de ideale periode voor tuinonderhoud

Het plaatsen van een terrasoverkapping kun je zoals gezegd het beste in de lentemaanden laten uitvoeren. Ga daarom vooral opzoek naar een hovenier die deze taak kan combineren met het onderhouden van jouw tuin. Zo maak je jouw tuin in één keer summerproof.