Gardena PowerMax 37 Grasmaaier: voor gazons tot 250 vierkante meter

Om met volle teugen te genieten van een prachtig onderhouden gazon, moet je niet meteen een tuinfreak onder de arm nemen. Om een juweeltje van een tuin te bezitten is het tijd om een grasmaaier te kopen die in het plaatje past van je persoonlijke wensen. Eén van die toestellen is de Gardena PowerMax 37 Grasmaaier. Een elektrische grasmachine die ideaal is voor gazons die niet groter zijn dan 250 vierkante meter. Hieronder lees je een handleiding in een notendop.

Welke criteria hou je in gedachte bij het kopen van een grasmaaier?

Als je een grasmaaier zoekt waar je gelukkig van wordt, dan zal je enkele criteria in je achterhoofd moeten houden. Om te beginnen: hoe groot is je grasperk? Als je de eigenaar bent van een klein stukje graszoden, dan heb je wellicht voldoende aan een handmaaier. Maar als je een vrij grote grasmat bezit, dan gaat je voorkeur wellicht uit naar een elektrische grasmaaier. Deze grasmachines zijn over het algemeen heel gebruiksvriendelijk.

Elektrische grasmaaier: voor middelgrote tuinen

Wanneer je een middelgrote tuin hebt die vlakbij je huis is gelegen, lijkt een elektrische grasmaaier het juiste alternatief te zijn. De reden ligt voor de hand. Je hebt enkel maar een buiten stopcontact nodig om de klus te kunnen klaren. Deze grasmaaier steekt ook qua milieuvriendelijkheid met kop en schouder boven de andere soorten grasmaaiers uit. Daarnaast zijn de meeste elektrische grasmaaiers ook heel makkelijk te bedienen.

Gardena PowerMax 37 Grasmaaier: ideaal voor een gazon tot 250 m2

De Gardena PowerMax 37 Grasmaaier beschikt over een 1600 Watt motor en is uiterst geschikt voor een gazon met een oppervlakte van 250 vierkante meter. De maaibreedte van de grasmaaier is 37 centimeter. Door toedoen van de sterke Power Max motor vormt zelfs het kortwieken van vochtig of lang gras geen enkele probleem. Op de weegschaal weegt deze grasmaaier slechts 11,8 kilogram. Dit heeft het grote voordeel dat je deze grasmachine met veel gemak voortduwt.

De beugelschakelaar is ergonomisch uitstekend ontworpen en ligt hierdoor erg vrij makkelijk in de hand. De grasmaaier beschikt over een mulch unit die het pas gemaaide gras automatisch gaat versnipperen en onmiddellijk ook het gazon bemest. Het gemaaide gras vang je op in een 45 liter grote opvangbak waardoor je niet verplicht bent om alles bijeen te harken. Door de grote achterwielen is de grasmaaier heel wendbaar.

Kortom, het is een krachtig toestel maar tegelijkertijd toch vrij licht in gebruik. Het aantal decibels dat deze grasmaaier produceert bereikt om en bij de 97 decibel. Het is niet aan te raden om heel vroeg op zondagmorgen je gazon beginnen te maaien als de buren nog liggen te slapen.