Einhell GC-HM 30 Handgrasmaaier: de 6 grootste voordelen

Alle automatisaties ten spijt, blijft de handgrasmaaier nog steeds erg populair. Dat heeft te maken met de techniek van deze grasmaaiers die er met rasse schreden op is vooruitgegaan de laatste jaren. Het mechanische onderdeel van nieuwbakken handgrasmaaiers kende immers een ware metamorfose en zijn meer efficiënter geworden. Zo houden de huidige handgrasmaaiers veel meer rekening met de ergonomie van de consument. De Einhell GC-HM 30 Handgrasmaaier is daar een schoolvoorbeeld van.

Het maaien kost veel minder moeite

Door de correcties in design en de verbeterde technieken kost het handmatig grasmaaien veel minder moeite dan vroeger. Door deze nieuwe vernieuwingen zijn er handgrasmaaiers op de markt waarmee je grotere gazons kan maaien. De GC-HM 30 Handgrasmaaier maait contactloos, wat wil zeggen dat de maaier veel minder geluid maakt. Dit komt omdat het mes onder de ‘kooi’ het ondermes niet meer kan raken. Hierdoor wordt het geluid tot een minimum herleid. Je kan het niveau van het geluid vergelijken met een fluistergesprek. Dit zorgt voor het bijkomstig voordeel dat je de buren tijdens de zon- of feestdagen niet meer uit hun slaap haalt.

De 6 grote pluspunten van deze handgrasmaaier op een rijtje

  • Je maakt geen enkele geluidsoverlast zodat je gras maait op elk gewenst tijdstip.
  • Geen gehannes meer met verlengsnoeren. Vaak blijft zo een kabel achter je omringende planten haken, waardoor je ze beschadigt.
  • Je hebt geen hinder meer van stank of filter proper maken. Het aanvullen van benzine is geen kopzorg meer.
  • Het is goed als fitness oefening. De ideale afleiding na een hectisch dagje op je werk.
  • Grashandmaaiers van tegenwoordig zijn lichtgewichten. Sukkelen om de maaier uit de bergruimte te halen is er niet meer bij.
  • Qua budget zit het snor met een grashandmaaier. De aankoopprijs is een stuk goedkoper dan een grasmaaier met motoren.

Einhell GC-HM 30 Handgrasmaaier: geen last van verlengkabels

De Einhell GC-HM 30 Handgrasmaaier is de ideale metgezel voor het maaien van grasperken tot maximaal 150 vierkante meter. Omschrijf het maar als een machine die functioneel het werk doet waarmee kleine gazons heel milieuvriendelijk worden gemaaid. De maaibreedte van de grasmaaier bedraagt 30 centimeter. Dat is ruimschoots voldoende als je het gras moet afdoen voor kleine gazons. De hoogte van het maaien is trouwens traploos in te stellen tussen de 1,5 en 4,2 millimeter. Hierdoor bepaal je zelf de gewenste maaihoogte. Deze grasmaaier beschikt trouwens over een 16 liter opvangzak zodat je het gras nadien niet bijeen moet harken. Nadat je de klus hebt geklaard, drop je het gras makkelijk in de GFT bak. Het meest opvallende voordeel van de handgrasmaaier is dat je geen last hebt van verlengsnoeren die te pas en te onpas in de weg liggen.