De Beste zitmaaiers: onze top 3!

Heb je een groot gazon dat gemaaid moet worden dan kan een zitmaaier een uitkomst zijn. Ben je slechter ter been dan kan een zitmaaier ook een uitkomst zijn. Er zijn zitmaaiers te koop van diverse merken en in nog meer uitvoeringen. Welke zitmaaier is dan geschikt voor jou en voor jouw tuin? Wat zijn voor jou de beste zitmaaiers? De keuze van een zitmaaier is afhankelijk van een aantal factoren maar vooral van het budget dat jij hebt om een zitmaaier te kopen.

Stel je vooraf eerst de vraag of jouw tuin wel geschikt is voor een zitmaaier. Het heeft totaal geen zin om een zitmaaier aan te schaffen als je tuin maar 300 m2 meter groot is. Dan koop je beter een normale grasmaaier op benzine of met een accu. Er zijn tegenwoordig ook heel wat kleinere zitmaaiers op de markt maar als je een zitmaaier koopt moet die ook bruikbaar zijn. Daarnaast moet er voor de zitmaaier ook een stalling zijn waar deze droog kan staan. Wanneer je een zitmaaier aanschaft zal die ook gecontroleerde en in onderhoud moeten.

Hoe kies je de beste zitmaaier?

Er zijn zoals gezegd meerdere soorten zitmaaiers. Bij de meeste zitmaaiers kan de maaihoogte wel worden ingesteld. Maar wil je het gras opvangen of terug in het gazon blazen(mulchen)? Door het gras te maaien wordt de grond bedekt met het afgesneden en versnipperde gras. Een mulchmaaier drukt dit versnipperde gras door lucht in de grond.

Wil je messen die onder de maaimachine liggen of messen aan de zij- of voorkant? Wanneer je voor een zitmaaier kiest met messen aan de voorkant kun je makkelijke de moeilijkste plekjes maaien. Wij snappen dat je niet zomaar een keuze kunt maken daarom hebben we team gevraagd om een aantal van de beste zitmaaiers van de bekendste merken te testen en daaruit is een top 3 samengesteld.

Husqvarna R 112iC

— ziet er mooi uit en is goed wendbaar

Deze Husqvarna accu aangedreven rider is een multifunctionele zitmaaier met een breed scala aan hulpstukken. De R 112iC levert alle prestaties en comfort van de Rider, maar zonder motorgeluid.

Dankzij de efficiënte elektromotor en Li-Ion accu kan de rider maaien tot 4700 m2 per...

Toon prijs

De Husqvarna R 112iC is een zeer goede zitmaaier vanwege verschillende redenen. Ten eerste is deze zitmaaier aangedreven door een elektromotor en een Li-Ion accu, wat betekent dat deze niet alleen stil is tijdens het gebruik, maar ook efficiënt. Dit betekent dat de rider kan maaien tot 4700 m2 per lading, wat betekent dat u langer kunt maaien zonder dat u hoeft te stoppen om de accu op te laden.

Daarnaast is de Husqvarna R 112iC voorzien van de PowerBoost functie, die automatisch het optimale vermogen instelt om onder alle omstandigheden geweldige maairesultaten te garanderen. Dit betekent dat deze zitmaaier in staat is om zelfs de meest veeleisende maaiklussen aan te kunnen, en dat u altijd kunt rekenen op professioneel ogende resultaten.

Verder is de Husqvarna R 112iC eenvoudig te bedienen dankzij de intuïtieve bediening, en de knikbesturing zorgt voor soepele, scherpe bochten, wat betekent dat u gemakkelijk om obstakels heen kunt manoeuvreren. Dit maakt deze zitmaaier niet alleen geschikt voor professioneel gebruik, maar ook voor particulieren die op zoek zijn naar een krachtige en gemakkelijk te bedienen machine voor hun tuin.


Solo by Al-Ko Solo Zitmaaier

— de krachtpatser van het drietal

Gemakkelijk grote stukken gazon maaien met de Solo Mulch Zitmaaier Hydrostatische transmissie met pedaalbediening. Een snijbreedte van maar liefst 103 cm zorgt voor efficiënt werken. 2 cilinders en een krachtige motor zorgen voor snel werken. De hoogteregeling kan versteld worden in maar liefst 7...
Toon prijs

De Solo Mulch Zitmaaier van Al-Ko is een krachtig en efficiënt apparaat voor het snel en gemakkelijk maaien van grote stukken gazon. Met een snijbreedte van 103 cm en twee cilinders kun je snel en efficiënt werken. De hydrostatische transmissie met pedaalbediening maakt het gemakkelijk om de aandrijving te regelen en de hoogteregeling in maar liefst 7 posities (30-80 mm) geeft je de flexibiliteit om het gazon op de juiste hoogte te houden.

De elektromagnetische meskoppeling en de aandrijving van de messen door een tandriem zorgen ervoor dat de Solo Mulch Zitmaaier gemakkelijk te bedienen is en een lange levensduur heeft. De mulchfunctie zorgt ervoor dat het gemaaid gras wordt teruggeworpen in het gazon als voeding, wat bijdraagt aan een gezond en groen gazon.

Met een opvangbak van 220 liter hoef je minder vaak de opvangbak te legen, wat tijd bespaart. De motor van 452 cc zorgt voor voldoende kracht om zelfs lange grasvelden snel te kunnen maaien. Al met al is de Solo Mulch Zitmaaier van Al-Ko een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige en efficiënte zitmaaier voor het maaien van grote stukken gazon.


Ego accu zitmaaier Z6

— de zitmaaier waarbij je de meest comfortabele zitpositie kunt instellen

De Ego accu zitmaaier Z6 Zero turn ZT4201E-L, de eerste Zero turn zitmaaier van de wereld die volledig aangedreven is op Accu!

Het 107cm breed maaidek is voor zowel de particulier als de hovenier zeer geschikt. Her maaidek wordt aangedreven door 2 zeer sterke elektromotoren direct...

Toon prijs

De Ego accu zitmaaier Z6 is een unieke en innovatieve manier om uw gazon te onderhouden. Als de eerste volledig elektrische zero-turn zitmaaier ter wereld biedt deze maaier vele voordelen ten opzichte van traditionele benzine-aangedreven modellen. Ten eerste is het milieuvriendelijker omdat het geen uitlaatgassen produceert. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor uw eigen gezondheid en het comfort tijdens het gebruik.

Daarnaast is de Z6 ook stiller dan een benzine-aangedreven zitmaaier, wat betekent dat u uw buren niet zult storen tijdens het maaien. Bovendien heeft de Ego accu zitmaaier een breed 107 cm maaidek, wat betekent dat u efficiënter kunt werken en uw tijd kunt besparen. Dit maakt de Z6 geschikt voor zowel particulieren als hoveniers.

Met een minimale capaciteit van 15 Ah kan de Ego zitmaaier tot 10.000 m2 maaien voordat de accu opnieuw moet worden opgeladen. Bovendien wordt de Z6 geleverd met een snel lader die de accu binnen 3 uur volledig kan opladen. Met de mogelijkheid om tot 6 accu’s te gebruiken, kunt u zonder problemen uw hele gazon maaien zonder stil te hoeven staan om op te laden.