De beste Tuinslangen: onze top 3!

Welkom op onze pagina over de beste tuinslangen. Met een tuinslang kun je alle planten in de tuin makkelijker water geven dan met een gieter. Dat komt omdat je met een slang makkelijker achter in een border kunt spuiten. Ook het wassen van je auto wordt met een tuinslang heel wat makkelijker dan met een emmertje water. Met een tuinslang kun je efficiënter werken en waterverspilling voorkomen.

Toon prijs
Premium keuze
Hozelock
Toon prijs
Beste prijs-kwaliteit
GARDENA
Toon prijs

Maar er zijn heel veel soorten en merken tuinslangen verkrijgbaar. Bepaal daarom vooraf waarvoor je de tuinslang wil gebruiken. Heb je een kleine, grote of heel diepe tuin. Die grootte van de tuin bepaald met name de lengte van de tuinslang.

Bij tuinslangen is ook de diameter van belang. Een diameter van rond de 9 mm is genoeg voor het bewateren van planten op een balkon maar voldoet niet voor het water geven in een tuin of voor het wassen van je auto. Een tuinslang met een diameter van rond de 50 mm is goed voor het afvoeren van water maar zeker niet geschikt om planten water mee te geven. Wanneer je een grote tuin hebt kun je beter een slang nemen van een wat stevigere kwaliteit materiaal en die is voorzien van een speciale coating. Die coating zorgt ervoor dat de slang makkelijker over stenen en gazon glijdt.

Ook voor het opbergen van tuinslangen bestaan meerdere systemen. Je kunt de tuinslang natuurlijk zelf netjes oprollen en in de schuur hangen. Maar je kunt de slang ook opbergen met een slanghaspel of een muurhaspel. Wanneer je een grote of zeer grote tuin hebt is een slangwagen een optie. De slanghaspels, muurhaspels en wagen haspels zijn verkrijgbaar mét en zonder slang. Wanneer je al een slang hebt en de haspel los aanschaft dien je er wel op te letten dat de haspel de juiste capaciteit heeft om de slang te kunnen oprollen. De meeste slanghaspels zijn verplaatsbaar.

Hierbij kun je de slang opdraaien door middel van een hendel. De zogeheten slangen box bevestig je aan de muur. Een slangen box verplaats je dus nooit. Het gebruik van de slang is hierdoor makkelijk maar het bereik van de slang is beperkt. Bij een slangen box hoef je maar even aan de slang te trekken en hij rolt automatisch op.

Bij een tuinslang horen ook slangkoppelingen, spuitkoppen en sproeiers. Wanneer je de tuin wil sproeien kun je dat handmatig doen met behulp van een spuitkop of automatisch via een sproeier. Hiermee kun je eenvoudig op de juiste plaats water geven. Met een spuitkop bepaal je ook zelf de gewenste waterstraal. Je hebt een slangkoppeling nodig om de slang aan te sluiten op de waterkraan.

Je ziet dat er zelfs op het gebied van een eenvoudige tuinslang heel veel te koop is. Daarom hebben wij een testteam een aantal tuinslangen laten testen. Uit deze test is een top 3 samengesteld.

Onze top 3 beste tuinslangen

Gardena Comfort 35 Rol-up Automatic

— is 35 meter lang en rolt zelf op

Wand-slangenbox roll-up automatic - 35 m slang Ø13 mm

Toon prijs
De wandslangenbox 35 is compact, direct klaar voor gebruik en geschikt om grotere tuinen mee te beproeien.Hoe werkt het?De GARDENA roll-up automatic wandslangenbox met 35 meter tuinslang maakt besproeien bijzonder comfortabel. Na je...

Het testteam vond het automatische oprol systeem van de Gardena Comfort 35 Rol-up Automatic ideaal. Bij het afrollen slaat het systeem de slang goed vast zodat deze niet constant de neiging heeft zich op te rollen. De lengte van de slang van 35 meter vindt het testteam ook ideaal. De Gardena Comfort 35 Rol-up Automatic is voorzien van een wandhouder die je aan de muur bevestigd. Hierin schuif je de box. De 35 meter lange slang in de box is 180 graden wendbaar. Je trekt de slang eenvoudig naar de plaats waar je hem wilt hebben en de slang slaat automatisch vast zodat deze niet terug oprolt. Wanneer je klaar bent dan geef je een klein rukje aan de slang waarna deze automatisch oprolt.

De Gardena Comfort 35 Rol-up Automatic is voorzien van een slang van 35 meter lang met een diameter van 13 mm. De lengte van de slang zorgt ervoor dat je met gemak in staat bent om hem te gebruiken door de hele tuin en in het hele huis tot aan het dak toe! De Gardena Comfort 35 Rol-up Automatic is voorzien van een druppelstop waarmee je verspilling van water voorkomt. In de winter kun je de wandhouder eenvoudig van de muur halen en opbergen in de schuur of garage.

De Gardena Comfort 35 Rol-up Automatic stelt je in staat om zonder te bukken en zonder vieze handen te krijgen de slang na gebruik netjes op te bergen. Het enige dat jij hoeft te doen is een klein rukje geven aan de slang en het automatische oprol systeem doet zijn werk. De slang zal hierbij nooit in de knoop raken. De slangen box kan 180 graden worden gedraaid waardoor je de hele tuin kunt voorzien van water. Je kunt de box eenvoudig tegen de muur weg klappen voor ruimtewinst. ’s Winters haal je de box uit de wandhouder en berg je deze inclusief slang eenvoudig op.

Je kunt alle accessoires ook ophangen aan de muurbeugel zodat je nooit meer hoeft te zoeken naar de spuitkop of sproeier. De Gardena Comfort 35 Rol-up Automatic wordt geleverd met een 1,5 meter lange aansluitslang, de wandhouder, de box, de tuinslang van 35 meter en een tuinspuit. Je kunt de Gardena Comfort 35 Tol-up Automatic beveiligen tegen diefstal.


Hozelock AutoReel 30m

— is voorzien van een kinderbeveiliging

Auto Reel 40 meter - zelfoprollende muurhaspel - met startset en tuinspuit - grijs

Toon prijs
Kunststof. Innovatieve muurhaspel met automatisch "slow reind" oprolmechanisme. Met 40 meter maxi pro knikvrije slang en 2 meter toevoerslang. Compleet met startset, koppelingen en tuinspuit. Inclusief alle bevestigingsonderdelen....

Het testteam vindt de Hozelock AutoReel 30 m een eenvoudig te bedienen slang met een mooie lengte van 30 meter. Een pluspunt vinden zij de kinderbeveiliging en de knik bestendige duurzame Flowmax kwaliteitsslang. De Hozelock AutoReel 30 m is voorzien van een muurhaspel met een automatisch slow rewind oprolmechanisme én een automatische slanggeleiding. Hierdoor zul je bij het oprollen van de slang nooit meer vieze handen hebben. Dankzij de gepatenteerde technologie van de Hozelock AutoReel 30m zal de tuinslang na een klein rukje zichzelf zonder in de knoop te raken of te knikken geheel automatisch oprollen.

De Hozelock AutoReel 30 m is voorzien van een kinderbeveiligssysteem. Hiermee wordt voorkomen dat wanneer kinderen of huisdieren de slang per ongeluk aanraken de slang zichzelf oprolt. Je kunt de slang tot elke gewenste lengte uittrekken waarbij het mechanisme van de slanghaspel automatisch vergrendelt zodra er niet meer aan de slang wordt getrokken. Je hoeft alleen maar even rustig te trekken en je kunt de slang eenvoudig verder uitrollen. De box van de slanghaspel is 180 graden draaibaar en kan eenvoudig tegen de muur worden geklapt voor ruimtebesparing. Zo loopt er ook niemand tegenaan. De tuinslang is gemaakt uit drie lagen en heeft een gevlochten versterking. De tuinslang is hierdoor goed verplaatsbaar en glijdt met gemak over gazon en tegels.

De Hozelock AutoReel 30 m wordt geleverd met alle noodzakelijke aansluitingen zoals de muur bevestigingsonderdelen, de kraan aansluiting, een slangstuk van 2 meter, een slang koppelstuk, een waterstop, een slang van 30 meter, een tuinspuit en een UV bestendige polypropyleen box. Je kunt de Hozelock AutoReel 30 m beveiligen tegen diefstal met een hangslot.


Gardena Aquaroll L Easy Set

AquaRoll L Slangenwagen - Easy set

Toon prijs
De GARDENA AquaRoll L Easy zorgt voor ruimtebesparende opslag van de tuinslang en is handig in gebruik. Hij wordt geleverd met een 50 meter lange tuinslang. De ergonomische hendel met zachte kunststof componenten zorgt samen met de...

Het testteam stelt dat met name de makkelijke manier van transport van de slangenwagen maakt dat de Gardena Aquaroll L Easy Set thuis hoort in de top 3 tuinslangen. Volgens het team zorgt het kick & stand systeem voor een groot gebruiksgemak. De Gardena Aquaroll L Easy Set is een slangenwagen met een slang van 50 meter. De slangenwagen is voorzien van een ergonomische softgrip hendel waarmee je de slang makkelijk kunt oprollen. Door de slangenwagen heb je veel mobiliteit en is het mogelijk de slangenwagen door heel de tuin te rijden.

De slang heeft een diameter van 13 mm. De slangenwagen is voorzien van een Kick and Stand systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat het frame onder de wagen uitklapt waardoor deze stabiel staat. De slangenwagen zal hierdoor niet verschuiven, ook niet als je aan de slang trekt.

De Gardena Aquaroll L Easy Set is voorzien van een gebogen slangaansluiting aan de binnenkant van de haspel. Dit voorkomt het knikken van de slang waarmee je gegarandeerd de maximale waterstroom krijgt. Een druppelstop voorkomt druppelend water na gebruik en tijdens transport van de slangenwagen. De slang is voorzien van een innovatieve vorstbescherming zodat deze niet bevriest tijdens vorst.

De slangenwagen van de Gardena Aquaroll L Easy Set heeft een kick & stand onderstel waarbij een uitstekende stabiliteit wordt gegarandeerd. Het kick & stand onderstel zorgt ervoor dat ook wanneer je aan de slang trekt de slangenwagen op zijn plaats blijft staan. In het robuuste metalen frame net boven de haspel is een slanggeleider geplaatst die ervoor zorgt dat de slang gelijkmatig wordt opgerold. Je hoeft hiervoor de slang niet bij te sturen en kunt zo makkelijk de zwengel draaien. De Gardena Aquaroll L Easy Set bestaat standaard uit de slangenwagen, en tuinslang van 50 meter met een diameter van 13mm, een tuinspuit, een waterstop, 2x een kraanstuk en 3x een slangstuk.