Beste keuze
Powerplus
Toon prijs
Toon prijs
Beste prijs-kwaliteit
Powerplus
Toon prijs

De Beste Tuinfrezen: onze top 3!

Wanneer jij een tuin hebt en deze gaat omspitten kun je dat met de hand doen maar je kunt dat makkelijker én sneller doen met een tuinfrees. Een tuinfrees zorgt ervoor dat de grond wordt omgezet waardoor deze grond wordt verbeterd. Wanneer je de grond bewerkt met een tuinfrees worden onkruid resten omgewoeld en stukgemaakt. Er komt door het omwoelen van de aarde ook lucht in de grond waardoor een verbeterde structuur ontstaat. De grond die is gefreesd is vruchtbaarder en je kunt hierop gelijk zaaien. Wanneer je een stuk van je tuin freest zul je zien dat deze ook veel meer water opneemt! Natuurlijk wil je wél de juiste aankoop doen als je een frees zoekt; en daarom werkten wij deze lijst van beste tuinfrezen voor je uit.

Wanneer je ploegt of spit haal je de onderste laag naar boven. Bij frezen wordt de grond omgewenteld. Frezen wordt gedaan door middel van messen. Deze messen verkruimelen als het ware de grond. Je kunt de grond na het frezen makkelijk vermengen met verse aarde of mest. Je kunt het beste in het voorjaar de grond frezen maar let erop dat deze dan niet te nat is. Het beste frees je een droge tot iets of wat vochtige grond. Verwijder wel vooraf stenen en oude planten. Je gebruikt een tuinfrees voornamelijk voor de aanleg van een nieuwe tuin en wanneer je een moestuin hebt. Na het frezen zul je stenen, wortels en andere rotzooi eerst moeten verwijderen waarna je de grond aanharkt. Daarna kun je gaan zaaien of beplanten!

Er zijn vele soorten tuinfrezen. Zo kun je een tuinfrees aanschaffen op benzine voor zwaar of veel werk of voor het frezen van kleigrond. Er zijn ook elektrisch aangedreven frezen en frezen die zijn voorzien van een accu zoals een elektrische grasmaaier. Vooral frezen voorzien van een accu zijn licht en produceren weinig geluid. Tuinfrezen zijn verkrijgbaar in diverse maten en met een verschillend vermogen. De werkbreedte van een tuinfrees varieert tussen de 25 en 85 cm. De werkdiepte ligt tussen de 10 tot 20 cm. De prijzen van een tuinfrees zijn afhankelijk van de grote en de aandrijving en liggen tussen de 100 en 400 euro.

Omdat je frezen kunt kopen van heel veel merken heeft ons testteam voor jou alvast frezen van diverse merken getest en daaruit een top 3 van de beste tuinfrezen vastgesteld.

1. Powerplus POWEG7010

— compacte tuinfrees die superhandig is voor bloemperken én moestuin

Powerplus POWEG7010 Tuinfrees - 1050 W - 32 cm werkbreedte

Toon prijs
Met deze tuinfrees ga je snel en efficiënt te werk. Je kan tot 32 cm breed en 22 cm diep werken.Waar is deze tuinvrees voor geschikt?Deze tuinfrees is door zijn compacte afmetingen geschikt voor het losmaken en verluchten van grond, het verwijderen van onkruid of mengen van meststoffen en compost...

Het testteam vond vooral de compacte afmetingen van de Powerplus POWEG7010 ideaal voor kleinere en middelgrote tuinen. Hierdoor is deze frees ook geschikt voor werken op kleinere oppervlaktes. De Powerplus POWEG7010 is voorzien van 4 stalen messen van 1.7 mm dik, 32 cm breed en een snijdiepte van 22 cm. Het testteam vond met name het feit dat van deze compacte frees de buitenste messen kunnen worden verwijderd ideaal. Zo kun je zonder problemen ook in borders werken. Dat maakt dat de Powerplus POWEG7010 ideaal is voor frezen van bloemperken en moestuinen.

Je kunt met de Powerplus POWEG7010 ook gaten maken voor de aanplant van planten en kleine bomen. Je maakt de grond met de Powerplus POWEG7010 los en de messen zorgen er ook voor dat er lucht met de grond wordt vermengd. Je kunt met deze compacte frees ook onkruid verwijderen en meststoffen of compost vermengen met de grond.

De Powerplus POWEG7010 weegt 9,6 kg en is voorzien van een 1050 Watt motor. Het nadeel is dat de Powerplus POWEG7010 een kort snoer van 0.35 meter heeft hierdoor moet je bij deze frees wel een verlengsnoer gebruiken. De duwstang van de Powerplus POWEG7010 is in hoogte verstelbaar en het ergonomische handvat kan worden samengevouwen zodat de frees makkelijk kan worden opgeborgen. Je maakt met de Powerplus POWEG7010 makkelijk de grond los en je kunt hiermee snel compost, aarde of andere voedingsstoffen vermengen met deze losse grond.

Wanneer je een kleine tot middelgrote tuin wilt omzetten kun je dat met de schop doen. Je kunt ook een frees huren. Voor het huren van een frees ben je per dag meer kwijt dan het bedrag dat je voor de Powerplus POWEG7010 betaald. De Powerplus POWEG7010 woelt met een 1040 Watt motor met gemak de grond in de tuin om en zorgt zo voor beluchting.

Je kunt de frees ook gebruiken voor het toevoegen van compost of andere voedingsstoffen aan de grond. Na het omzetten van de tuin kun je de frees altijd gebruiken om de grond in borders en bloemperken om te zetten omdat je de buitenste messen kunt verwijderen. De Powerplus POWEG7010 wordt geleverd met apart een zakje met kleine onderdelen en een handleiding.

 

2. Einhell GC-RT 7530

— doet zijn werk ook achteruit

EINHELL GC-RT 7530 Grondfrees

Toon prijs
De Einhell GC-RT 7530 is een Elektrische Grondfrees, die je kan helpen bij het onderhouden van de grond in tuinen en parken. Met de machine is het losmaken van de vaste grond heel eenvoudig. Optimale resultaten door krachtige motor In deze elektrische grondfrees zit een krachtige 750 Watt motor...

Het testteam vond met name de veiligheid én het gewicht van de Einhell GC-RT 7530 een pluspunt. De Einhell GC-RT 7530 weegt namelijk maar 7,4 kg. Om veilig te kunnen werken met de Einhell GC-RT 7530 is deze uitgerust met een 2-punts veiligheidsschakelaar. Wanneer deze veiligheidsschakelaar wordt losgelaten staan de messen binnen zeer korte tijd stil. Ook is de Einhell GC-RT 7530 uitgerust met een snoer ontlastingsklem zodat het verlengsnoer nooit in de buurt van de hakmessen kan komen. Je kunt het verlengsnoer tijdens en na de werkzaamheden aan de klem bevestigen.

Wanneer je wat zwaarder werk moet verrichten kun je met deze frees het beste achteruit werken. De Einhell GC-RT 7530 heeft een 750 Watt motor met een onbelast toerental van 400 toeren per minuut. Het geluidsniveau loopt tijdens het werk met de frees op tot 94 dB. Door de 750 Watt motor en het hoge toerental is het losmaken van de grond voor de Einhell GC-RT 7530 geen enkel probleem. De Einhell GC-RT 7530 is voor het losmaken van de grond uitgerust met 4 robuuste hakmessen elk met een diameter van 22 cm. Deze hakmessen hebben een freesdiepte van 20 cm en een werkbreedte van 30 cm. Deze messen ploegen binnen de kortste tijd je moestuin om en hier kan echt geen schop tegenop.

De Einhell GC-RT 7530 is voorzien van een duwstang die je kunt opvouwen waardoor de frees minder ruimte inneemt in de opslag. Deze duwstang is voorzien van ergonomische handgrepen. Omdat de Einhell GC-RT 7530 Grondfrees licht van gewicht is kun je hiermee eenvoudig werken. Voor de veiligheid is het apparaat voorzien van een snoer ontlastingsklem en een 2-punts veiligheidsschakelaar. Een trek ontlasting beschermt de voedingskabel tegen slijtage.

 

3. Powerplus POWXG7201

— heeft een werkbreedte van 40 cm

Powerplus POWXG7201 Tuinfrees - 1200W - 40 cm werkbreedte

Toon prijs
Met deze 1200W elektrische tuinfrees maak je de grond zaaiklaar in een handomdraai. Hij heeft zes hardmetalen freesmessen, waarmee hij tot 40 cm breed en tot 20 cm diep kan frezen. Wat zijn de voordelen? Met de ergonomische fietshandgreep “fiets” je als het ware doorheen het veld. Trekontlasting...

Volgens het testteam merk je goed dat de Powerplus POWXG7201 van een zeer krachtige motor is voorzien. Ook vond het testteam de stevige wielen ideaal omdat je zo de tuinfrees vlot kunt verplaatsen naar de plaats waar je hem wilt gebruiken. De wielen kun je voor je aan het werk gaat ook weer makkelijk verwijderen. Zoek jij een tuinfrees die de grond in jouw moestuin zaai klaar kan maken dan is de Powerplus POWXG7201 de ideale tuinfrees. De Powerplus POWXG7201 heeft een motor van maar liefst 1200 Watt en is voorzien van 6 messen waarbij de buitenste messen afneembaar zijn zodat je ook tussen planten en bloemperken makkelijk kunt werken.

De hardmetalen messen hebben een werkbreedte van 40 cm en een snijdiepte van 20 cm. Omdat de Powerplus POWXG7201 standaard is voorzien van een zogeheten stekker (snoer van 0.35 m met stekker) heb je voor het frezen met deze machine wel een verlengsnoer nodig. De Powerplus POWXG7201 is voorzien van een oog waaraan je het verlengsnoer vast kunt zetten.

De Powerplus POWXG7201 weegt 13 kg en is voorzien van een Ergonomische fietshandgreep ofwel een duwstang met ergonomische handgrepen. Deze duwstang is inklapbaar waardoor je de frees makkelijk kunt opbergen. Er is nog een tweede handgreep aanwezig zodat optillen makkelijk gaat. Met een werkbreedte van 40 cm en de 6 ingebouwde messen kun je eenvoudig hele stukken frezen. Tijdens het frezen bereikt de machine een geluidsniveau van 94 dB. Je kunt deze krachtpatser gebruiken om graszoden om te frezen, zaaibedden voor te bereiden maar ook om kleine gaten te graven voor nieuwe planten en kleine bomen.

De Powerplus POWXG7201 is geschikt voor kleine tot middelgrote tuinen. Dankzij de grote wielen kun je de Powerplus POWXG7201 eenvoudig verrijden. Deze wielen zij gemakkelijk verwijderbaar.

De Powerplus POWXG7201 is een makkelijke freesmachine die je graag uit je schuur zult halen. Niet alleen om graszoden om te frezen maar ook oom bloemperken en randen om te frezen. Je kunt gemakkelijk de 2 buitenste messen verwijderen zodat je ook kleinere oppervlakken makkelijk kunt frezen. Je kunt de Powerplus POWXG7201 ook gebruiken om de grond te voorzien van voedingsstoffen.