De beste Kettingzagen: onze top 3!

Heb je bomen in je tuin of een haag met wat dikkere takken die je heggenschaar niet aankan, dan is een kettingzaag een uitkomst. Kettingzagen worden in steeds meer varianten verkocht. Dat komt omdat de consument steeds kritischer wordt én omdat er steeds meer technologische ontwikkelingen zijn. Dat maakt de keuze er voor jou niet eenvoudiger op. Waar moet je met name op letten als je een kettingzaag aanschaft? Wij helpen je op deze pagina verder en doorliepen zelf alle stappen om de beste kettingzagen te selecteren.

Premium keuze
McCulloch
Toon prijs
Beste prijs-kwaliteit
BLACK+DECKER
Toon prijs

Allereerst moet je goed op de veiligheid letten. De meeste kettingzagen zijn standaard uitgerust met een automatische terugslag optie. Dat voorkomt dat de zaag bij obstructie in jouw richting terugslaat! Koop dus altijd een kettingzaag met een goede kettingrem. Een kettingrem zorgt niet alleen voor het afslaan van de zaag als je per ongeluk op iets hards stuit. Je kunt de kettingrem ook zelf activeren. Dit doe je met name als er iemand te dicht bij een kettingzaag die in werking is komt.

Om ongelukken te voorkomen is het handig als de kettingzaag is voorzien van een veiligheidsschakelaar zodat deze niet door anderen, bijvoorbeeld kinderen, ingeschakeld kan worden. Kettingzagen behoren niet voor niets tot de groep van meest gevaarlijke gereedschappen. Wanneer je met een kettingzaag werkt is het verstandig ook veiligheidskleding te dragen maar draag in elk geval altijd werkhandschoenen én gehoorbescherming. Als je al eens gewerkt hebt met een kettingzaag weet je hoe snel en makkelijk je hiermee kunt zagen. Met name de snelheid van een kettingzaag is waarvoor je er eentje aanschaft. Dikke takken van een heg of een boom zaag je er makkelijk mee af. Zelfs een boom wegzagen heb je zo gedaan.

Hoe langer het zwaard van de kettingzaag hoe sneller de klus is geklaard. Let op dat het zwaard niet te lang wordt want hier geldt; hoe langer het zwaard, hoe zwaarder de voorkant van de kettingzaag! Let bij aankoop van een kettingzaag ook op de lengte van het zwaard. Kijk ook of de kettingzaag is voorzien van een tweede handgreep. Met een tweede handgreep is de kettingzaag beter hanteerbaar en ligt veiliger in je hand. Automatische oliesmering is ook handig. Anders moet je net als bij je fiets de ketting zelf regelmatig smeren. Zorg wel dat het oliereservoir gevuld blijft. Met een kettingzaag kun je makkelijk het hout voor bijvoorbeeld een openhaard in stukken zagen. Waar je voorheen uren over deed met een bijl doe je met een kettingzaag in nog geen uur.

Wil jij ook een kettingzaag in je schuur en ben je op zoek naar de beste kettingzaag voor jou? Wij hebben een testteam diverse merken kettingzagen laten testen en zij hebben daarvan een top 3 gemaakt.

Beste kettingzagen van 2023: top:-3

Black+Decker CS2040-QS

— Zeer degelijke kettingzaag die gemakkelijk is in gebruik en weinig onderhoud vereist

CS2040-QS Kettingzaag - 2000W - 40cm - gesnoerd

Toon prijs
De BLACK+DECKER CS2040-QS Kettingzaag zaagt vlot en snel door nat en droog hout. Door zijn krachtige 2000W motor met een kettingsnelheid van 12,5m/s en zijn zwaardlengte van 40cm is deze machine ideaal voor de zwaardere zaagklussen. Het...

De Black&Decker CS2040-QS heeft een motor met een vermogen van 2000 Watt en een zwaard van 40 centimeter. Volgens het testteam heeft de motor in combinatie met het lange zwaard en de grote veiligheidsvoorziening ervoor gezorgd dat de Black&Decker voorkomt in de top 3. Voor de veiligheid is de Black&Decker CS2040-QS voorzien van een geavanceerd remsysteem. Het remsysteem zorgt ervoor dat de ketting in minder dan 0.15 seconden stopt. De kettingzaag is voorzien van twee handgrepen dat zowel de stabiliteit als de veiligheid vergroot. De Black&Decker CS2040-QS is ook voorzien van een oliepeilindicator waarmee je kunt zien wanneer er olie moet worden toegevoegd. De grote en eenvoudig te vullen olietank zorgt voor een verminderde kans op het morsen van olie.

Met een vermogen van 2000 Watt en een zwaard van 40 centimeter zaag je met de Black&Decker CS2040-QS makkelijk en snel takken en stammen tot een diameter van wel 60 centimeter in stukken. Met een kettingsnelheid van 12,5 meter per seconde heb je in een mum van tijd een hele berg openhaardhout gezaagd. De Black&Decker CS2040-QS heeft een automatisch smeersysteem zodat je niet zelf de ketting hoeft te smeren. Het enige dat jij hoeft te doen is ervoor zorgen dat het oliereservoir nooit leeg is.

Dit kun je makkelijk controleren met de oliepeil indicator. Omdat de Black&Decker CS2040-QS automatisch wordt gesmeerd zal de ketting minder snel slijten. Daarnaast verhoogt een goed gesmeerde ketting de zaag efficiëntie! Het monteren en afstellen van de ketting kun je snel en eenvoudig verrichten omdat de Black&Decker CS2040-QS is voorzien van een gereedschapsloos kettingspansysteem.

De Black&Decker CS2040-QS is een kettingzaag waarmee je zowel droog als nat hout makkelijk kunt zagen. Zijn 2000 Watt motor en het 40 cm lange zwaard is ideaal voor de zwaardere zaagklussen. De Black&Decker CS2040-QS weegt 5,5 kg en is voorzien van 2 handgrepen waardoor hij makkelijk handelbaar is. Het handvat is vibratie gedempt waardoor trillingen worden verminderd. Het geavanceerde remsysteem zorgt voor een grote mate van veiligheid omdat de ketting binnen 0,15 seconden stopt. Dankzij het automatische smeersysteem blijft de ketting goed gesmeerd en blijft de zaag efficiëntie hoog. Een gereedschapsloos ketting spansysteem zorgt ervoor dat je het monteren en afstellen van de ketting snel uit kunt voeren. Dankzij het geïntegreerde smeersysteem en het gereedschapsloze kettingspansysteem hoef je weinig tijd te steken in het onderhoud van de Black&Decker CS2040-QS. Hoe dan ook: een zeer verdiende plaats voor deze Black+Decker kettingzaag in onzer top-3 van de beste kettingzagen.


Makita UC3041A

— Snelle kettingzaag die is voorzien van een zaagblad van 30 cm

UC3041A Ketingzaag - 1800 W - 30 cm Zwaardlengte

Toon prijs
De Kettingzaag UC3041A van Makita is ideaal voor veelzijdig zaagwerk rond huis en tuin. Het levert een optimaal comfort door het geringe gewicht en formaat. De Kettingzaag beschikt over een 30 cm zwaard, de bijbehorende ketting is...

Het testteam vond vooral de snelheid en de hanteerbaarheid van de Makita UC3041A een groot pluspunt. De Makita UC30441A heeft een motor met een vermogen van 1800 Watt en een zwaard van 30 cm. De Makita UC30441A is voor de veiligheid voorzien van een motor en kettingrem. Voor zowel de stabiliteit als de veiligheid is de Makita UC30441A voorzien van twee handgrepen. De olietank heeft een inhoud van 200 ml.

Met een vermogen van 1800 Watt en een zwaard van 30 cm is de Makita UC30441A uitstekend geschikt voor al het zaagwerk in en om jouw huis. Met een kettingsnelheid van 14,5 meter per seconde zaag je snel en makkelijk bijvoorbeeld het hout voor je open haard. De Makita UC30441A weegt 4,7 kg en is handig in gebruik mede door zijn twee vibratie gedempte handgrepen. Vanwege het handige geïntegreerde smeersysteem hoef je zelf nooit de ketting te smeren. Wel moet je erop letten dat het olie reservoir nooit leeg is. Door het automatische olie smeersysteem slijt de ketting minder snel en zal de zaag efficiëntie hetzelfde blijven. De Makita UC30441A is voorzien van een gereedschapsloos kettingspan systeem dat ervoor zorgt dat je de ketting snel kunt monteren en afstellen.

De Makita UC30441A is een ideale kettingzaag voor veelzijdig zaagwerk in en rond je huis. Een groot voordeel van deze kettingzaag is zijn gewicht van 4,7 kg. Daarnaast zorgt het zaagblad van 30 cm ervoor dat de kettingzaag mooi compact is. Je kunt zonder gereedschap bij de Makita UC30441A de ketting spannen of vervangen. Daarnaast is het, ook zonder gereedschap te gebruiken, mogelijk het zwaard te vervangen. De Makita UC30441A is voorzien van een automatisch en stabiele toevoer van olie die de ketting smeert. Het niveau van de olie in de olietank is eenvoudig te zien zodat je precies weet wanneer je olie moet bijvullen. Deze Makita behoort kortom zeker in onze top-3 beste kettingzagen thuis!


McCulloch CSE2040S

— lichtgewicht die er mooi en stoer uitziet

CSE 2040S elektrische kettingzaag - 2000W - Zwaardlengte 40cm

Toon prijs
Een krachtige goed uitgebalanceerde elektrische zaag met een grote kettingsnelheid, die makkelijk is te gebruiken met zijn 2000 motor, 16" zaagblad en gereedschaploze kettingspanning.De voordelen van de Kettingzaag: De zaag is zeer...

Het testteam is onder de indruk van de McCulloch CSE2040S vanwege zijn gewicht, het vermogen van de motor en de uitstraling in zijn geheel. De McCulloch CSE2040S heeft een motor met een vermogen van 2000 Watt en een zwaard van 40 centimeter. Voor de veiligheid is de McCulloch CSE2040S voorzien van een ketting remsysteem. Op de kettingzaag is een rode rechthoek zichtbaar waardoor je weet dat de kettingrem is ingeschakeld. Om de stabiliteit en de veiligheid te vergroten is de McCulloch CSE2040S voorzien van twee handgrepen. Hierdoor kun je de 3,5 kg zware McCulloch CSE2040S goed hanteren. Daarnaast heeft de kettingzaag een kabelklem zodat het verlengsnoer niet bij het zaagblad kan komen.

De McCulloch CSE2040S is een compacte, gebruiksvriendelijke én krachtige kettingzaag. Hij is 24,1 cm hoog, 81 cm lang, 25.4 cm breed en weegt slechts 3,5 kg. Je kunt de ketting gereedschapsloos spannen met de handige kettingspanner aan de zijkant. De motor van 2000 Watt en de kettingsnelheid van 13,5 meter per seconde zorgen voor een snelle zaagcapaciteit waarbij je maar heel weinig kracht hoeft te zetten. De zwaardlengte van deze stoere kettingzaag is 40 cm en daarmee kun je vrijwel elke zaagklus klaren. De McCulloch CSE2040S heeft een oliereservoir van 240 ml en je kunt het oliepeil controleren door het transparante venster. Daarnaast is er een kettingrem indicator, een rode rechthoek, zichtbaar zodat je weet dat de kettingrem is ingeschakeld.