De beste Heggenscharen: onze top 3!

Als je een heg in je tuin hebt kun je wel een goede heggenschaar gebruiken. Met een heggenschaar breng je eenvoudig en snel je heg tip top in orde. Maar wat zijn de beste heggenscharen en welke kun jij het beste aanschaffen voor jouw heg? Koop in elk geval niet zomaar een heggenschaar! Bekijk vooraf in elk geval wat je budget is en kijk dan eens naar de verschillende soorten heggenscharen die je voor dit budget kunt aanschaffen. Er zijn namelijk heel wat soorten heggenscharen te koop.

Heb je een kleine heg dan zou je toe kunnen met een hand-heggenschaar. Een voordeel van een hand-heggenschaar is dat deze volkomen geluidloos is. Het nadeel van een hand-heggenschaar is dat je veel kracht moet uitoefenen en veel tijd kwijt bent met knippen.

Makkelijker en sneller knip je een heg met een elektrische heggenschaar. Het voordeel van een elektrische heggenschaar is dat hiermee snel, makkelijk en zonder echt kracht hoeft te zetten de heg knipt. Een elektrische heggenschaar is relatief geluidsarm en zal ook niet zoveel wegen als een benzine-heggenschaar. Het nadeel van een elektrische heggenschaar is het verlengsnoer.

Je moest eens weten hoeveel mensen het verlengsnoer van een elektrische heggenschaar hebben doorgeknipt! Je moet ook voor een lang verlengsnoer zorgen of voor meerdere stopcontacten. Zeker als je een hogere heg hebt is een verlengsnoer gewoon lastig – een probleem dat je ongetwijfeld ook kent als je reeds een elektrische grasmaaier hebt!

Je kunt ook kiezen voor een heggenschaar met een accu. Hiermee koop je een geluidsarm, gebruiks- en milieuvriendelijk apparaat. Heggenscharen voorzien van een accu zijn meestal lichter dan een elektrische heggenschaar en altijd lichter dan een heggenschaar op benzine. Het voordeel van een heggenschaar op accu is het feit dat je geen verlengsnoer hoeft aan te sluiten. De accu heggenschaar kun je altijd en overal gebruiken. Nadeel is de accu, die bij grote heggen knippen leeg kan raken. Zorg dan ook altijd voor een tweede (gevulde) accu.

Natuurlijk kun je ook een heggenschaar aanschaffen die op benzine werkt. Maar dan moet je wel heel veel meter heg in je tuin hebben staan. Benzine aangedreven heggenscharen zijn duur, vergen meer onderhoud als eerder genoemde heggenscharen en zijn zwaar in gebruik. Je moet de benzine heggenschaar steeds voorzien van de juiste benzine, ze maken veel lawaai en ze zijn niet echt milieuvriendelijk.

Je ziet dat er heel veel keuze is in heggenscharen. Dan heb je nog heel veel merken waaruit je kunt kiezen. Wij hebben een testteam gevraagd om accu aangedreven heggenscharen te testen van de meest bekende merken. Zij hebben van de geteste accu heggenscharen een top 3 gemaakt.

Beste heggenscharen van 2023: top:-3

Stiga SHT 24AE

— Lichte en handzame heggenschaar die gemakkelijk hanteerbaar is

- Heggenschaar - Inclusief accu - SHT 24 AE - 2 AH

Toon prijs
De Stiga SHT 24 AE accuheggenschaar is efficiënt en eenvoudig in het gebruik. De heggenschaar wordt aangedreven door een milieuvriendelijke 24 V-batterij die zorgt voor stil gebruik, efficiëntie, weinig trillingen en beperkt onderhoud....

De Stiga SHT 24AE is een heggenschaar voorzien van een accu van 24V 4 Ah en weegt 3,2 kg. Het testteam had geen enkele moeite om met de Stiga SHT 24AE takken te snoeien tot 18 mm. Het testteam is uitermate tevreden over de handzaamheid die de Stiga SHT 24AE met name verkrijgt door zijn gewicht en het draaibare ergonomische handvat. Door het draaibare handvat kun je onder elke hoek knippen. Het zaagblad van de Stiga SHT 24AE heeft een lengte van 57 cm met een maakt 2800 zaagbewegingen per minuut. De 24 V batterij gaat maximaal 95 minuten mee.

De Stiga SHT 24AE is een milieuvriendelijke accuheggenschaar en is efficiënt en eenvoudig in gebruik. De accuheggenschaar bereikt een geluidsniveau van 87 dB en heeft weinig onderhoud nodig. Het dubbelzijdige mes is lasergesneden en heeft een snelheid van 2800 rpm. De afstand tussen de tanden bedraagt 18mm. De 180 graden draaibare ergonomische handgreep kun je in drie standen verstellen zodat je verticaal, horizontaal en zijwaarts kunt snoeien.

Je behoudt een natuurlijke arm- en polshouding dankzij de draaibare handgreep. De Stiga SHT 24AE wordt aangedreven door een 24V lithium Ion batterij. Deze batterij is stil in gebruik en zorgt voor weinig trillingen. De 24 V batterij en de Single standard oplader met Europlug worden standaard meegeleverd.

De Stiga SHT 24AE is een vrij compacte en lichte accu heggenschaar met een zwaardlengte van 57cm. De snijlengte bedraagt 48 cm. De afstand tussen de tanden van het dubbelzijdige mes bedraagt 18 cm. De ergonomische softgrip handgreep is 180 graden draaibaar waardoor je verticaal, horizontaal en links en rechts met natuurlijke arm en polsbeweging aangenaam kunt snoeien. Met de Stiga SHT 24AE kun je makkelijk en snel zonder gebruik te maken van gehoorbescherming je heg snoeien! Een verdiende plaats in onze top-3 beste heggenscharen!


Powerplus Dual Power POWDPG7532

— Veilig werken met deze heggenschaar van Powerplus

Heggenschaar (20V) - starterspakket - (incl. 20V accu & oplader)

Toon prijs
Deze compacte Dual Power heggenschaar is ideaal voor kleine snoeiklussen. In dit starterspakket ontvang je naast de heggenschaar ook de Dual Power 20V accu en oplader.Bespaar geld met Dual Power!Eén accu (40V) en een oplader die je kunt...

De Powerplus Dual Power POWDPG7532 is voorzien van een 20V accu en weegt 4,2 kg en heeft een meslengte van 56 cm. Het testteam vond vooral de veiligheidshendel in de voorste handgreep een groot pluspunt. Deze veiligheidshendel zorgt ervoor dat de heggenschaar alleen aangaat wanneer jij dat wil. Bij gevaar stopt een mechanische rem het mes van de heggenschaar direct.

De Powerplus Dual Power POWDPG7532 heeft een 20 V accu die past op al het 20 V gereedschap van Dual Power. De draaibare handgreep zorgt ervoor dat je verticaal, horizontaal en zijwaarts kunt snoeien. Je behoudt een natuurlijke arm- en polshouding dankzij de draaibare handgreep

De Powerplus Dual Power POWDPG7532 heggenschaar heeft dubbelzijdig snijdende messen waarmee je takken tot 18 mm zonder probleem kunt snoeien. Dankzij de Dual Power 20 V accu is de Dual Power POWDPG7532 een geluidsarme heggenschaar waarbij het geluidsniveau uitkomt op 92 dB. De Powerplus Dual Power POWDPG7532 ligt comfortabel in de hand door de twee stevige handvatten. Deze handvatten zijn beschermd met een beschermkap. Je kunt dankzij de meslengte van 56 cm met een snijlengte van 51 cm in combinatie met de 20 V accu makkelijk takken snoeien tot 18 mm dik.

Je kunt met de Powerplus Dual Power POWDPG7532 direct aan de gang omdat de 20 V accu standaard wordt meegeleverd samen met de PowerPlus Dual oplader. Je dient zelf de veiligheidshendel op de voorste handgreep in te drukken alvorens de heggenschaar start. Zodra je de hendel loslaat stopt een automatisch remsysteem het mes. Met de accu heggenschaar snoei je eenvoudig en snel middelgrote heggen.

De Powerplus Dual Power POWDPG7532 accu heggenschaar is voorzien van twee handvatten met een beschermkap die jouw handen beschermt tegen rondvliegende takken. De twee handvatten zorgen ook voor extra grip. Deze Powerplus komt met andere woorden zeer terecht binnen in onze top-3 van beste heggenscharen.


Bosch AHS 55-20 Li

— snoeit zonder probleem takken tot 25mm

Bosch Accu Haagschaar AHS 55-20 - 55 cm meslengte - Inclusief 2.5 Ah 18 V Li-Ion accu en snellader

Toon prijs
De Bosch AHS 55-20 LI haagschaar is een batterij haagschaar je niet langer in de knoop kunt komen met een kabel. Je kan met deze Bosch haagschaar zo ook gemakkelijk elke gewenste plek in de tuin bereiken. De lichtgewicht haagschaar is...

De Bosch AHS 55-20 Li is voorzien van een 18V 2,5 Ah Lithium-Ion-accu en deze wordt geleverd met een Bosch Power For All 18V snellader. Het testteam vindt met name het gewicht van 2,6 kg een groot pluspunt evenals het feit dat de Bosch AHS 55-20 Li moeiteloos takken van 25 mm snoeit. Het testteam vindt ook de Quick-Cut en het Anti-Blocking systeem een fijne toevoeging tijdens het werken met de Bosch AHS 55-20 Li. De accu heggenschaar weegt 2,6 kg waardoor je makkelijk kunt snoeien en dit ook langer vol kunt houden.

De Bosch AHS 55-20 Li is voorzien van een Quick-cut mechanisme dat het mogelijk maakt om in één beweging alle takken te snoeien. De Bosch Quick-Cut-technologie zorgt ervoor dat de messen van de heggenschaar langer open blijven en zo kun je uiterst efficiënt snoeien. Je kunt met deze accu heggenschaar takken snoeien tot een diameter van 25 mm. De Bosch AHS 55-20 Li is voorzien van een anti-blocking systeem dat permanent snoeien mogelijk maakt.

De Bosch AHS 55-20 Li heeft twee handgrepen waarvan de achterste is voorzien van een softgrip en waar je bij de voorste handgreep meerdere posities hebt. De voorste handgreep is ook voorzien van handbescherming. Zo kun je veilig en comfortabel in elke positie werken. Helaas is de Bosch AHS 55-20 Li niet voorzien van een draaibare handgreep.

 Het lichte gewicht van 2,6 kg en het Quick-cut mechanisme zorgen ervoor dat je makkelijk in één beweging takken snoeit. Op het mes zorgen speciale tanden op het voorste gedeelte dan je zonder probleem zelfs takken tot 25 mm doorsnee kunt snoeien. Zo snoei je snel en doeltreffend elke heg. De Bosch AHS 55-20 Li heeft een laser gesneden en een diamant geslepen mes met een tandafstand van 20mm. Hiermee creëer je een perfect en nauwkeurig resultaat.

Het mes is voorzien van een mes-protector zodat je langs muren en over de grond kunt snoeien. De Bosch AHS 55-20 Li heeft een 18 Volt Power 4All Lithium-Ion accusysteem dat gebruikt kan worden voor al het Bosch accu tuingereedschap. Als één van de weinige heggenscharen is de Bosch AHS 55-20 Li uitgevoerd met een Anti Blocking systeem waardoor je makkelijk permanent door kunt gaan zelfs wanneer de takken wat moeilijker door te snijden zijn. De heggenschaar heeft een optimale balans en weegt slechts 2,6 kg. Dat zorgt ervoor dat je hem met gemak hanteert en dat je in één keer een perfecte geknipte heg hebt!