De beste bladblazers: onze top 3!

Ben je het ook zat om veel tijd te steken in het opruimen van bladeren en ander klein tuinafval elke keer als het gewaaid heeft? Moet jij de bladeren die van de bomen zijn gevallen weg nog met de hark weghalen en opruimen? Dat kun je sneller én makkelijker doen met de beste bladblazers. Eigenlijk is een bladblazer onmisbaar voor mensen die een tuin hebben waar bomen staan of in de buurt staan.

Een bladblazer is een handig hulpmiddel om bladeren en ander tuinafval op te ruimen. Het heeft verschillende voordelen ten opzichte van het opruimen met de hand of het gebruik van een zak.

Premium keuze
Gardena
Toon prijs
Beste prijs-kwaliteit
Makita
Toon prijs

Waarom is een bladblazer zo handig?

Ten eerste is een bladblazer efficiënter dan het opruimen met de hand. Als je bladeren opruimt met de hand, moet je ze een voor een oprapen en in een zak doen. Dit kan tijdrovend zijn, vooral als je een groot gazon of tuin hebt. Met een bladblazer kun je alle bladeren in één keer opblazen en op een stapel leggen, waardoor het opruimproces sneller gaat.

Daarnaast is een bladblazer ook beter voor je rug. Als je bladeren oprapen met de hand, kan dit leiden tot rugpijn of andere vermoeidheidsklachten. Een bladblazer neemt een deel van het werk uit handen, zodat je niet zo veel hoeft te bukken of te tillen. Dit kan helpen om rugproblemen te voorkomen.

Een bladblazer kan ook handig zijn als je bladeren wilt verwijderen van moeilijk bereikbare plekken, zoals onder struiken of langs het huis. Met een bladblazer kun je de bladeren gemakkelijk wegblazen zonder dat je hoeft te bukken of op een ladder hoeft te klimmen.

Verder is een bladblazer ook milieuvriendelijker dan het gebruik van een zak. Als je bladeren in een zak doet, moeten ze naar een vuilstortplaats worden gebracht, wat bijdraagt aan het afvalprobleem. Met een bladblazer kun je de bladeren in plaats daarvan composteren of op een andere manier verwerken, wat beter is voor het milieu.

Tot slot kan een bladblazer ook nuttig zijn als je bladeren wilt verwijderen van een oprit of pad. Als bladeren op een oprit of pad liggen, kunnen ze glibberig worden wanneer ze nat worden, wat gevaarlijk kan zijn. Door de bladeren weg te blazen, verklein je het risico op ongelukken.

Als je een bladblazer gaat kopen is het handig om te weten welke voor jou en jouw tuin het meest geschikt is. Om het je wat makkelijker te maken heeft ons team bladblazers van de meest bekende merken getest en daaruit is een top 3 met de beste bladblazers ontstaan.

Beste bladblazers van 2024: top-3

Gardena PowerJet Li40

— levert een zeer hoog blaasvermogen van 320 km per uur

PowerJet Li-40 Accu bladzuiger/blazer - zonder accu

Toon prijs
Gemakkelijker gaat niet: Met de GARDENA bladblazer en -zuiger is je tuin heel snel weer netjes. De krachtige en gebruiksvriendelijke GARDENA PowerJet Li-40 Accu bladzuiger/blazer verwijdert eenvoudig vuil. Het apparaat heeft een...

Volgens het testteam is het grootste voordeel bij de Gardena PowerJet Li40 dat deze snoerloos is zodat je geen tijd hoeft te steken in het verleggen van het snoer. Hierdoor pak je ook sneller de bladblazer om even een stukje van de tuin schoon te blazen. Je kunt op het batterijsysteem meerdere Gardena machines aansluiten zoals een grasmachine en een heggenschaar. De Gardena PowerJet Li40 heeft een 40 volt 2,6 Ah Lithium-Ion accu die een blaas snelheid genereert van 320 km. per uur.

Bij de aankoop van de Gardena PowerJet Li40 wordt ook een oplader meegeleverd. De batterij gaat tussen de 30 en 45 minuten mee. Op de handgreep vind je een handig toetsenblok waarop je het laadniveau van de accu kunt aflezen. De laadtijd van de accu ligt rond de twee uur. Wanneer je een grotere tuin hebt of veel bladafval is het raadzaam er een tweede accu bij te kopen. Het gewicht van de Gardena PowerJet Li40 is 4,1 kg. en het geluidsniveau ligt rondom 98 dB. Omdat de Gardena PowerJet Li40 snoerloos en vrij licht van gewicht is kun je ook op bijvoorbeeld het platte dak de bladeren verwijderen.

Naast het blazen van bladeren kun je deze ook opzuigen waarbij deze worden versnipperd en terechtkomen in een opvangzak van 30 liter. Het zuigvermogen van de Gardena PowerJet Li40 is 160 liter per seconde. Door je bladafval te versnipperen kan er meer afval in de groencontainer. Omdat je met de Gardena PowerJet Li40 ook blad kunt zuigen is deze uitgerust met 2 neuswielen, een extra handvat én een draagriem. Zo kun je de bladblazer met zijn neus over de grond rollen en samen met de draagriem wordt er zo voor gezorgd dat je niet het hele gewicht van bladblazer en volle opvangzak hoeft dragen. Dit zorgt ervoor dat de Gardena PowerJet Li40 fijn in de hand ligt. Wanneer je veel blad in de tuin hebt en je zuigt dit allemaal op zul je wat vaker de opvangzak moeten legen. Maar als de opvangzak groter zou zijn kun je hem niet meer tillen.

De 40 Volt Lithium batterij zorgt ervoor dat de Gardena PowerJet Li 40 een krachtige blazer is. Wanneer je de boost-modus activeert levert de bladblazer nog meer kracht. Door de hoge blaassnelheid heb je meer dan genoeg kracht om blad dat tussen de struiken ligt weg te blazen. Voor het verwijderen van blad en ander tuinafval van een grindpad voldoet de Gardena PowerJet li-40 ook prima. Ook het zwaardere tuinafval wordt, net al nat blad, met gemak weggeblazen.

Wanneer je alles in een hoekje blaast kun je het bladafval daarna snel opzuigen. Het bladafval wordt direct fijn gemalen en komt in de afvalzak. Deze leeg je eenvoudig in de groen container. Ook al kun je de Gardena PowerJet Li 40 per keer niet langer dan één uur gebruiken toch raden we je aan om goede gehoorbescherming te gebruiken. Omdat de Gardena PowerJet Li 40 direct gebruikt kan worden zul je deze vaker pakken, maar draag óók dan goede gehoorbescherming!

Alles samengevat hoort deze PowerJet Li40 zeker in de lijst van de beste bladblazers. Ons panel besloot: een topaankoop tegen een zeer scherpe prijs!


Makita EB5300TH

EB5300TH 4-takt bladblazer 52,5 cc

Toon prijs
* Bijzonder krachtige ruggedragen 4-takt motorbladblazer voor professioneel gebruik * Standaard geleverd met een platte blaasmond voor het blazen van natte bladeren. * Erg stil en schoon. * Zet de standaard in emissie: stoot ongeveer...

Het testteam vond de Makita EB5300TH zeer geschikt voor grote tuinen of langdurig gebruik. Zij werden omvergeblazen door de krachtige blaassnelheid waarmee je zelfs ver achter in een border nog blad en ander tuinafval weg kunt blazen. De Makita EB5300 TH is een benzine bladblazer. Deze bladblazer draag je op je rug waardoor je makkelijker kunt werken omdat je alleen de blazer in je hand hebt en niet de motor. De blaas snelheid van de Makita EB5300TH is bijna 353 km per uur.

Omdat de bladblazer een platte blaasmond heeft kun je ook heel makkelijk natte bladeren wegblazen. De Makita EB5300TH is dan ook zeer geschikt voor professionele klussen. Je kunt de Makita EB5300TH enkel en alleen gebruiken om blad en tuinafval te verwijderen door middel van blazen. Wanneer het in de winter heeft gesneeuwd is de Makita EB500TH ook prima inzetbaar om vers gevallen sneeuw weg te blazen!

De Makita EB5300TH is uitgerust met een zuinige 4-tact motor en deze geeft enorm veel vermogen. Het testteam spreekt van een tornado van kracht. De 4-tact motor geeft minder geluid dan een bladblazer die is uitgevoerd met een 2-tact motor. Omdat de bladblazer op de rug wordt gedragen is het gewicht van 9,8 kg nauwelijks merkbaar waardoor je er langer tijd mee kunt werken. De Makita EB5300TH is uitgerust met een vernieuwd anti vibratie systeem dat zorgt voor een laag trillingsniveau op de bedieningshandgreep. Hierdoor wordt de gebruiker minimaal belast waardoor je zelfs dagelijks kunt werken met deze bladblazer.

Ook het ergonomisch gevormde draagstel is voor iedereen naar eigen wens af te stellen, zo hangt de machine bij iedereen altijd prettig op de rug. Met zijn gewicht van 8,9 kg is hij de lichtste in zijn klasse. De Makita EB5300TH is geschikt voor E10 loodvrije benzine. Wanneer je de standaard in emissie zet, geeft de motor ongeveer 60% minder uitstoot dan de wettelijke norm. De inhoud van de brandstoftank is 1.8 liter. Met een vermogen van 1800 Watt heeft de Makita EB5300TH een blaassnelheid van 98 meter per seconde ofwel 352,8 km per uur! Vanwege het feit dat je met een Makita EB5300TH langdurig kunt werken wordt aangeraden goede gehoorbescherming te dragen.


Makita UB0801V

bladblazer met bladzuigset - UB0801V - 230 V

Toon prijs
Makita bladblazer met bladzuigset - UB0801V - 230 VEenvoudig je stoep of oprijlaan schoon blazen? Dan biedt de Makita Makita bladblazer met bladzuigset de oplossing. Met deze compacte machine blaas je in een handomdraai bladeren, stof...

Bij de Makita UB0801V was het testteam met name het gewicht van 3,8 kg. en de schouderriem zeer tevreden. Daarnaast vonden ze het extra handvat fijn omdat dit voor een goede grip zorgt tijdens het werken. Een klein minpunt vond het testteam dat je zowel de blaas als zuig sterkte niet op eigen sterkte kunt instellen omdat er de machine maar 2 snelheden heeft. Dankzij zowel de blaas als zuigfunctie kun je de bladeren eerst in een hoek blazen en daarna zeer snel opzuigen. De bladeren worden dan versnipperd met een ratio van 8:1 waardoor je veel meer bladafval in je groenbak kwijt kunt.

De Makita UB0801V is zeer makkelijk in gebruik. De blaas sterkte van 270 km per uur is krachtig genoeg om het meeste blad uit je tuin te verwijderen. Ook het blad dat tussen de borders ligt kun je hiermee nog wegblazen. Blad dat op je gazon ligt kun je wegblazen of opzuigen. Het blad wordt versnipperd met een metalen schoep en naar de opvangzak getransporteerd. De zuigbuis bestaat uit twee delen die, zeker in het begin, wat lastiger in- en uit elkaar te schuiven is. Maar hierdoor is de Makita UN0801V wel in zeer kleine vorm op te bergen. Omdat de Makita UB0801V een luchtklep heeft aan de rechterkant van de opvangzak kun je deze niet andersom monteren. Daardoor is de machine niet echt handig te gebruiken als je linkshandig bent.

De Makita UB0801V is een krachtige elektrische bladblazer met een 1650 Watt motor en voorzien van een draagriem. De Makita UB0801DV is dan ook met name geschikt voor kleine en middelgrote tuinen. De dubbele handgreep en de draagriem zorgen voor meer comfort tijdens het blazen of opzuigen van blad. De draagriem is met name handig als je de machine gebruikt voor het opzuigen van het blad waardoor je het gewicht van de opvangzak op je schouder draagt in plaats van in je hand. Het geluidsniveau van de Makita UB0801V is ongeveer 104 dB en er wordt door het testteam dan ook aangeraden om bij werkzaamheden met deze machine gehoorbescherming te dragen.