De 3 beste telescopische snoeischaren

Een uitschuifbare snoeischaar is een heel gewild attribuut bij tuinieren. Wanneer je bomen in je tuin hebt staan ontdek je al snel dat je goed gereedschap nodig hebt voor de snoeiwerkzaamheden. Een telescopische snoeischaar is een takkenschaar die je tot een behoorlijke hoogte kan gebruiken. Juist door de uitschuifbare armen van de takkenschaar hoef je niet altijd op een hoge ladder te klimmen. In veel gevallen is een lage huishoudtrap goed genoeg. We maakten een top 3 van telescopische snoeischaren. Daarbij keken we naar een aantal zaken.

Het gebruiksgemak van een uitschuifbare snoeischaar

Bij een dergelijke snoeischaar speelt het gebruiksgemak een heel belangrijke rol. Je wil uiteraard zonder al teveel gedoe de lengte van de armen van de takkenschaar kunnen aanpassen. Daarnaast is het gewicht heel belangrijk. Vind maar eens een snoeischaar die robuust is, maar die daarnaast ook niet al te zwaar is. Je wil immers goed kracht kunnen zetten met de snoeischaar zonder dat het je al teveel inspanning kost. Een goede snoeischaar is dan ook niet te zwaar, maar biedt wel het juiste gebruiksgemak met de perfecte mogelijkheid om takken te snoeien.

De dikte van de takken in jouw tuin

Ga je takken snoeien dan kom je er achter dat een telescopische snoeischaar een bepaalde omvang van takken aan kan. De dikte van de takken varieert, maar ligt doorgaans rond de 3 tot 5 centimeter. Dat houdt in dat je er jonge en zachte takken goed mee kan knippen. Het gemak waarmee je de takken kan doorknippen varieert nogal per merk wat we hebben getest. Met de snoeischaar van Wolf haal je met gemak takken weg met een doorsnee van 5 centimeter terwijl je met een ander merk met meer kracht een tak met een doorsnee van 3,5 centimeter kan doorknippen.

De kwaliteit van een uitschuifbare snoeischaar wordt dan ook voor een belangrijk deel bepaald door de gebruikte techniek van een bepaald merk. Aangezien het vaak gaat om een gepatenteerde techniek zullen er altijd uitblinkers zijn in het scala van telescopische snoeischaren. Bedenk je goed dat je voor de oudere en hardere takken een takkenzaag nodig hebt. In deze gevallen biedt een snoeischaar vaak niet genoeg kracht om de klus te kunnen klaren. Kijk dus goed naar de dikte van de takken en het gemak waarmee je kan snoeien voor je tot aanschaf overgaat.

De lengte van de snoeischaar

Kijk goed naar de hoogte van de takken die je wil gaan knippen wanneer je een telescopische snoeischaar gaat aanschaffen. Een telescopische snoeischaar kan een lengte variërend van 57 centimeter tot wel 90 centimeter hebben. Uiteraard kies je voor een snoeischaar die past bij de hoogte van de bomen die je wil gaan snoeien. Niet ieder merk kan je tot een bepaalde lengte uitschuiven. Goed om dit te vergelijken voor je tot aanschaf overgaat.

Beste telescopische snoeischaren van 2022: top-3

1. Gardena Telecut telescopische takkenschaar

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte

Toon prijs
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken...

Gardena is een merk waarvan je zeker weet dat je kwaliteit in huis haalt. Het gaat om een merk wat goed doordachte producten op de markt brengt die een gegarandeerd hoog gebruiksgemak hebben. Daarnaast gaat het om producten voor je tuin die gepatenteerd zijn. Er zitten altijd bepaalde snufjes aan de tuinproducten die je niet zo snel bij een ander merk terug vindt. Een van die producten is in dit geval het antikleefsysteem van de snijbladen.

De takkenschaar glijdt als een heet mes door de boter heen. De takken blijven niet aan de schaar vast plakken en daardoor is het relatief licht werken met deze takkenschaar. De handvaten hebben een speciaal materiaal waardoor je polsen worden ontzien tijdens het werken. Doordat er stopbuffers op de delen van de schaar zitten worden jouw gewrichten ontzien tijdens het snoeien. Het gaat, kortom, om een takkenschaar die een heel hoog gebruiksgemak biedt.

De snoeischaar kan takken tot een dikte van 42 millimeter aan. Daarnaast is de takkenschaar met een gewicht van 1106 gram relatief licht voor de schaar die je ervoor krijgt. Een takkenschaar die het dus goed deed bij de hobby tuinier maar ook bij de professionele hovenier. Een verdiende eerste plaats.

Voor- en nadelen

 • licht van gewicht
 • speciale antikleef laag op de takkenschaar
 • stop buffers waardoor je gewrichten minder snel pijnlijk worden
 • lichte snoeischaar
 • weinig kracht nodig om takken te knippen.
 • haalt takken tot wel 42 millimeter
 • vlijmscherp. Goed op je vingers letten bij het knippen
 • niet geschikt voor heel hoge bomen tenzij je op een ladder gaat staan


2. Wolf-Garten takkenschaar

WOLF-Garten Takkenschaar POWER CUT*** RS 900 T - lengte 650-900mm - telescoop - aluminium hefboomarmen - 4x meer...

Toon prijs
De WOLF-Garten takkenscharen hebben een maximale krachtoverbrenging dankzij het POWER CUT systeem. De technologie voor deze takkenscharen verveelvoudigd de krachtoverbrenging van de geleverde energie. Zodat ook takken met een grote doorsnede moeiteloos kunnen worden gesnoeid. Van instapmodel tot...


Wolf-Garten is een merk wat eveneens bekend staat om de gepatenteerde techniek waardoor je er zonder al teveel inspanning mee kan werken. Het gaat om een techniek waarmee je door een speciale hefboom functie 4 keer zoveel kracht kan zetten met een eenvoudige beweging. Op die manier weet je dus zeker dat je met de minste inspanning takken tot wel 5 centimeter doorsnee aan kan. De takkenschaar heeft een gepatenteerd model waardoor je dit niet bij een ander merk tegen zal komen. Je betaalt er wel naar. Met een prijs van nog net geen 53 euro is de Wolf-Garten takkenschaar een van de duurdere exemplaren in dit segment.

De takkenschaar heeft een zeer goede garantie waardoor je zeker weet dat je er voor jaren plezier van zult hebben. De takkenschaar van dit merk is een zeer goede aankoop voor wie regelmatig erg dikke takken moet door knippen terwijl je daar weinig kracht voor hebt. Met een lengte tot 90 centimeter kom je ook zonder al teveel moeite in wat hogere bomen wanneer je takken gaat knippen. Deze takkenschaar is dan ook een perfecte schaar voor mensen met wat hogere bomen in de tuin.

Voor- en nadelen

 • zeer lang, uitschuifbaar tot wel 90 centimeter
 • doorsnee takken tot 5 centimeter waardoor ook geschikt voor grotere bomen
 • gepatenteerd systeem waardoor je 4 maal zo weinig kracht hoeft te zetten om takken te knippen
 • geschikt voor hogere bomen in je tuin
 • duurste takkenschaar in het segment


3. Kreator telescopische takkenschaar

Kreator KRTGR4003 Telescopische takkenschaar – Jong hout - Knipdiameter: Ø34 mm

Toon prijs
Kreator KRTGR4003 Telescopische hand takkenschaar 595mm De Kreator KRTGR4003 takkenschaar is 59,5cm lang en is door de telescopische handgrepen te verlengen tot 81 cm. Je kan er takken met een maximum van Ø 34mm doorsnede mee knippen. Mooie takkenschaar met ergonomische handvat, beschermende...

De nummer drie van de ranglijst koop je wanneer je een goede takkenschaar wil hebben terwijl  je er niet de hoofdprijs voor neertelt. De takkenschaar kan takken knippen tot een dikte van 3 centimeter. Daarnaast is het een schaar die je kan uitschuiven tot een lengte van 81 centimeter.  De takkenschaar heeft van zichzelf een lengte van 59,5 centimeter. Goed om te weten wanneer je tot aanschaf overgaat: het gaat om een takkenschaar met een lagere aanschafprijs vergeleken met de nummer één en twee in de ranglijst.

Voor- en nadelen

 • Handig in gebruik
 • Uitstekende prijs/kwaliteit
 • Lichte speling op handvaten wanneer uitgeschoven