Beste meststrooiers om je tuin efficiënt en gelijkmatig te bemesten

Een hele tijd geleden werden meststrooiers alleen gebruikt door professionele tuinaannemers en hoveniers. Maar ook als tuinliefhebber kun je zeker voordeel hebben bij het gebruik van een meststrooier. Zeker wanneer je een grotere tuin hebt en deze wilt bemesten, kan het je veel moeite schelen. We gaan je alles vertellen over de beste meststrooiers.

Wat is een meststrooier precies?

Het is belangrijk dat je eens in de zoveel tijd je tuin bemest. Zeker als je gras hebt in je tuin moet je dit met enige regelmaat doen om je gras gezond te houden. Te veel mest kan alleen ook weer averechts werken voor je gras. Het is dan ook belangrijk dat je de mest goed egaal verspreidt.

Een meststrooier kan hierbij helpen. Dit is een apparaat waar je de mest in kunt doen en zo makkelijk kunt verspreiden over het gras. De strooiwagen rij je gewoon over het gras heen en zo zal hij een gelijkmatige laag mest verspreiden. Daarnaast hoef je hem niet alleen voor mest te gebruiken. Ook het uitstrooien van bijvoorbeeld graszaad kun je er makkelijk mee doen. Zo ben je er zeker van dat het gelijkmatig verdeeld wordt en je geen verschil in dikte of kleur gaat zien in je gras.

5 bestverkochte strooiwagens in 2023

GARDENA

Met de GARDENA Handstrooier M is het strooien van meststoffen en strooizout eenvoudiger dan ooit. De strooier is gemaakt van hoogwaardig kunststof en daardoor bijzonder stevig. De handstrooier ligt goed in de hand door de uitgebalanceerde gewichtsverdeling. Draaien aan de zwengel en strooien...

Einhell

Einhell Strooiwagen GC-SR 12 De GC-SR 12 Strooiwagen is een robuust en praktisch hulpmiddel waarmee u meststoffen, zaden of strooizout gelijkmatig, snel en moeiteloos kunt verdelen over bijvoorbeeld gazon, oprijlaan of terras. Met de dubbele duwstang kunt u de...

WOLF-Garten

WOLF-Garten universele strooiwagen WE 330. De inhoud van de vulbak is 15 liter en de strooibreedte is 41 cm. Met deze strooiwagen worden eenvoudig graszaden, meststoffen, zand en zout verspreidt. Geschikt voor het verspreiden van graszaden, meststoffen, zand en zout. Voordelen...

GARDENA

Laat de verspreiding van meststoffen en strooizout op middelgrote oppervlakken maar over aan de GARDENA Strooiwagen L. Het verlies van strooigoed behoort tot het verleden doordat de toevoer open en dicht kan worden gezet. De strooiwagen zorgt voor een gelijkmatige verspreiding van het strooigoed...

GARDENA

De GARDENA Strooiwagen XL is speciaal bedoeld voor het zaaien en bemesten van grotere oppervlakken. Door het instelbare strooimechanisme is de strooiwagen zo af te stellen dat hij precies tot aan de rand van het gazon strooit. De strooischijf verdeelt het strooigoed netjes en zeer...

Voordelen van een meststrooier

Het grootste voordeel van een meststrooier is dat je het een stuk gelijkmatiger uit kunt strooien dan wanneer je dit met de hand zou doen. Wanneer je het niet gelijkmatig uitstrooit zal je gazon er niet egaal uit gaan zien. De stukken die meer mest krijgen zullen een stuk groener worden dan op andere plekken van je gazon. Door het gebruik van een goede meststrooier kun je dit voorkomen.

De meststrooier is daarnaast ook nog een multifunctioneel product. Je zou denken dat je met een meststrooier alleen mest zou kunnen uitstrooien. Maar niets is minder waar. Je kunt de meststrooier daarnaast ook gebruiken voor het strooien van zaden of wanneer het vriest voor het strooien van zout. Dit scheelt heel veel werk als je het vergelijkt met wanneer je het met de hand zou moeten doen.

Wanneer je een meststrooier gebruikt voor het zaaien van zaden dan weet je in ieder geval zeker dat het gelijkmatig gestrooid wordt. Dit is zeker ideaal voor wanneer je bijvoorbeeld gras wilt zaaien. Zo zul je kunnen voorkomen dat je plekken in je gazon krijgt waar geen gras groeit, omdat daar niet genoeg gezaaid is bijvoorbeeld.

De beste meststrooiers

Er zijn verschillende soorten meststrooiers te vinden op de markt. Hierin zie je het verschil vooral tussen grotere strooikarren of juist een handstrooier. Beide hebben ze dezelfde functie, alleen het formaat, de inhoud en hoe je hem gebruikt is dus anders. We hebben de beste voor je uitgezocht!

Gardena strooiwagen XL strooikar

De Gardena meststrooier is specifiek bedoeld voor het bemesten en zaaien van grote oppervlaktes. Het strooimechanisme is instelbaar zodat je hem zo kunt afstellen dat hij tot de rand van het gazon strooit. De strooischijf zorgt ervoor dat het strooigoed gelijkmatig en netjes verdeeld wordt. Met een inhoud van 18L kun je in 1 keer een flink oppervlakte bemesten of inzaaien.

Hij is eenvoudig te bedienen met de open en sluit functie die is bevestigd op de handgreep. Zo kun je ook de juiste dosering hoeveelheid instellen. Zo hoef je niet te bukken en daardoor je rug niet te belasten. Zo kun je op een stuk makkelijkere en fijnere manier je tuin gelijkmatig en netjes bemesten of inzaaien. Hij kan na gebruik gemakkelijk gereinigd worden met water en is gemaakt van weerbestendig materiaal.

 • Inhoud van 18 liter
 • Met open/sluit functie, waardoor de dosering hoeveelheid makkelijk in te stellen is
 • Heeft een stevige grip en goede profiel wielen

Wolf- Garten universele handstrooier

Deze WE-B universele handstrooier is een handstrooier die wordt aangedreven met batterijen. Hij is niet alleen te gebruiken voor het bemesten van je tuin, maar je kunt hem ook gebruiken voor het strooien van zaden, zand of zout wanneer het glad is buiten. Dit maakt het een zeer multifunctioneel apparaat.

De handstrooier kun je makkelijk met 1 hand bedienen. Je houdt hem in je hand en loopt er zo mee door de tuin. Hij heeft een instelbare strooibreedte die je kunt instellen tot wel 2,5 meter. Het handvat houdt fijn vast en met 1 druk op de knop begint hij met strooien. Zeer makkelijk in gebruik dus.

 • Gemakkelijk in gebruik
 • Stevig materiaal
 • De strooibreedte is makkelijk aan te passen
 • Wordt geleverd zonder batterijen


Kreator KRTGR9001 strooiwagen

Deze meststrooier is niet alleen perfect voor het bemesten van je tuin, maar ook om strooizout te strooien wanneer het glad is buiten. Daarnaast is hij ook ideaal voor het gelijkmatig strooien van zaden, wanneer je bijvoorbeeld nieuw gras wilt zaaien. Zo kun je deze strooiwagen echt het gehele jaar door gebruiken. Hij is gemaakt van kunststof, wat hem lichtgewicht maakt. Zo kun je hem makkelijk verplaatsen. Doordat de 12 liter bak redelijk smal en langwerpig is, zal hij ook niet veel ruimte innemen in de schuur wanneer je hem opbergt.

Met de hendel op de bak kun je gemakkelijk de gewenste dosering instellen. Dit doe je makkelijk door de hendel te verschuiven. Hij heeft een strooibreedte van 45 cm. In de bak kun je maar liefst 12 liter aan mest, zaden of strooizout kwijt, waardoor je in 1 keer een groot stuk grond kunt bestrooien. Je duwt hem makkelijk door de tuin heen, waardoor je ook niet veel last van je rug zult krijgen tijdens het gebruik ervan. Na gebruik kun je hem gewoon simpel met water schoonmaken. Dit makkelijke schoonmaken, het instellen van de dosering en het verdere gebruik ervan, zorgt ervoor dat deze strooiwagen zeer makkelijk in gebruik is.

 • Heeft een zeer goede prijs – kwaliteit verhouding
 • Is gemaakt van stevig materiaal dat wel tegen een stootje kan
 • Zeer makkelijk te bedienen en in te stellen
 • Heeft met zijn 12 liter en wat kleinere capaciteit dan vergelijkbare strooiwagens