De beste leidingzoekers van 2021: onze-top-3

De beste leidingzoekers zijn een essentieel instrument voor elke aannemer of huiseigenaar die moet uitzoeken wat zich achter een muur bevindt. Het gaat niet alleen om het vinden van stroomdraden, maar ook om het vinden van de verschillende obstakels die in de weg kunnen staan wanneer u iets renoveert of bouwt.

Het gaat erom dat u weet waar u mee te maken hebt, zodat u dienovereenkomstig kunt plannen en kostbare fouten kunt vermijden. Je hebt verschillende soorten leidingzoekers voor verschillende doeleinden. De beste leidingzoeker hangt af van de persoon die hem gebruikt – of hij een eenvoudig apparaat nodig heeft dat hem helpt snel kabels en draden te vinden, of dat hij ook meer details nodig heeft.

Wat is een goede leidingzoeker?

Wanneer u op zoek bent naar een goede kabelzoeker, moet u er zeker van zijn dat deze betrouwbaar en efficiënt is. U moet er ook zeker van zijn dat hij alle functies heeft die u nodig hebt en dat hij duurzaam en kosteneffectief is.

Een goede leidingzoeker moet een groot detectiebereik hebben. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat het doelwit zich binnen het detectiegebied van het apparaat bevindt. Het signaal moet ook sterk en constant genoeg zijn om ervoor te zorgen dat u nauwkeurige metingen kunt krijgen.

Een goede kabelzoeker moet ook in staat zijn om de kleinste doelen te detecteren en door massieve materialen zoals metalen platen en hout te gaan. Zelfs de draden in uw muren mogen het signaal niet kunnen hinderen.

Hij moet ook gemakkelijk en eenvoudig te gebruiken zijn. Misschien wilt u bijvoorbeeld een kabelzoeker met een nauwkeurige kalibratie, zodat u hem meteen kunt gebruiken zonder gedoe. Het apparaat moet ook een goede behuizing hebben die duurzaam en stevig is.

Beste leidingzoekers

Hoe werkt een leidingzoeker?

Kabelzoekers werken door het uitzenden van een elektromagnetisch signaal van een laag niveau, dat wordt vertaald als een piek op het scherm. De kabelzoeker toont u waar de kabel of draad door een muur loopt. Het werkt het best wanneer u een metalen draad of kabel zoekt, maar het zal u ook spijkers, houten balken en andere metalen voorwerpen tonen.

Er zijn diverse verschillen tussen de diverse modellen, en sommige hebben zelfs een noppen- en leidingdetector. Er is ook een verschil tussen snoerloos en elektrisch; een elektrisch apparaat heeft een elektrische bron nodig om te werken, terwijl de apparaten met snoer dit niet nodig hebben.

Hoe nauwkeurig is een leidingzoeker?

De nauwkeurigheid van een kabelzoeker is afhankelijk van het type detector dat u gebruikt. De duurste detectors van de hoogste kwaliteit zullen een zeer nauwkeurig bereik hebben en nauwkeuriger zijn. Goedkopere detectoren hebben een beperkter bereik en de nauwkeurigheid zal ook minder zijn. Een kabelzoeker heeft bijvoorbeeld een smalle of een brede bundel. Een smal toestel heeft een nauwkeuriger aflezing met een hogere graad van nauwkeurigheid dan de brede functie.

Beste leidingzoekers van 2022

1. Bosch UniversalDetect

Voorkom boren op verkeerde plekken door de Bosch UniversalDetect te gebruiken. Want het laatste dat je wilt, is dat je tijdens het boren op stroomdraden of ijzeren nagels stuit. Met de detector bij de hand word je zowel door een geluidssignaal als door een led lichtsysteem gewaarschuwd als hij...
Toon prijs

Wanneer u een gat in de muur moet boren, is het altijd het beste om te weten dat er van achteren niets op u wacht. Met de Bosch UniversalDetect wordt het opsporen van elektriciteitsleidingen en andere voorwerpen in de muur een fluitje van een cent. Hij waarschuwt met een handige markeerhulp, zodat u precies weet waar u veilig kunt boren. Dit doet hij tot een maximale diepte van 10 centimeter.

En als het misgaat? Een akoestisch signaal en LED-lichtsysteem waarschuwen u voor eventuele gevaren die zich op uw weg bevinden, voordat het gevaarlijke problemen kunnen worden.


2. Bosch GMS120

Gebruik deze GMS 120 detector van Bosch Professional als je werkzaamheden wilt verrichten aan muren waarvan je niet weet hoe ze zijn opgebouwd of waar leidingen exact lopen. Zowel kunststof als metalen leidingen spoor je op tot een diepte van 12 cm. Ook krijg je een goed beeld van bestaande...
Toon prijs

Met de Bosch GMS 120 leidingzoeker kunt u betrouwbaarder en veiliger boren. Gewapend met automatische kalibratie kan de leidingzoeker zelfs zonder problemen leidingen vinden die 12 centimeter diep zijn! Dankzij de achtergrondverlichting is hij ook in donkere ruimtes goed af te lezen, zodat u zich nooit meer hoeft af te vragen wat zich achter de muur bevindt.

Wanneer een voorwerp wordt ontdekt, toont de “Center-Finder” schaal het centrum van het voorwerp en zijn materiaaleigenschappen.


3. Lomvum Leidingdetector

Met de Lomvum Leidingzoeker weet je precies waar je moet boren. Het apparaat is eenvoudig in gebruik en extreem nauwkeurig. Detecteer objecten als hout, metaal, leidingen en bedradingen tot wel 120mm diep. De digitale leidingdetector beschikt over multifunctionele detectiemodus. Kies ervoor om...
Toon prijs

Vind in een handomdraai precies waar uw leidingen zich bevinden met de Lomvum Pipe Locator. Dit apparaat is eenvoudig in gebruik, draagbaar en zeer nauwkeurig. Met de multifunctionele detectiemodus kunt u kiezen tussen diep scannen of precisiemodus voor het uitwerken van exacte draadcoördinaten, draadlocatie bijvoorbeeld. Na het opstarten voert het apparaat automatisch een kalibratie uit, zodat het meteen klaar is voor gebruik!