De 5 beste grasscharen: onze kooptips

Er zijn veel verschillende soorten grasscharen. Ondanks het feit dat vrijwel alle grasscharen bedoeld zijn voor dezelfde zaken, kunnen er toch behoorlijk wat verschillen tussen diverse varianten zitten.

In principe is een grasschaar bedoeld om het gras van een gazon te knippen. Grasscharen hebben in de meeste gevallen een zogenaamde verzet. Dit leidt ertoe dat deze specifieke scharen in staat zijn om dwars te kunnen knippen.

Er kan net iets boven het gras geknipt worden wat deze scharen erg handig maakt voor dit specifieke gebruik. Hieronder vindt je de 5 beste grasscharen en lees je meer over de voordelen en nadelen per product. Ook lees je meer over de specificaties van de grasscharen.

Bekijk hieronder de 5 beste grasscharen

1. Powerplus POWEG4500 Grasschaar

Powerplus POWEG4500 2-in-1 Grasschaar en haagschaar - Met 7,2 V Li-ionaccu

Toon prijs
Wil je je gras even snel wat bijknippen of kleine struiken hier en daar wat snoeien? Dan is deze 2-in-1 gras- en haagschaar ideaal. De compacte POWEG4500 ligt erg prettig in de hand en is een echt lichtgewicht. Hij is uiterst manoeuvreerbaar: geen enkel grassprietje of uitstekend takje ontgaat...

Deze grasschaar is ideaal als je zo nu en dan eventjes je gras wilt bijknippen. Voor eigenaren van tuinen en gazons is het vaak belangrijk dat het gras er verzorgd bij ligt. Door met enige regelmaat klein onderhoud uit te voeren kom je wat dit betreft vaak al een heel eind. Voor dit soort onderhoud is deze Powerplus grasschaar dan ook een prima optie. Één van de voordelen van de grasschaar is dat deze erg licht is qua gewicht waardoor het prettig is om ermee te knippen.

Het is een comfortabel product en er worden weinig problemen mee ervaren. Het is niet alleen een grasschaar, maar tegelijkertijd ook een heggenschaar wat dit product in principe een 2-in-1 maakt. Bij niet al te zware werkzaamheden is het een goede keuze. Verder werkt de schaar op 7,2 V Lithium-Ion-batterij. Dit brengt het voordeel met zich mee dat er geen sprake is van een snoer. Je zult dus geen problemen ervaren met bijvoorbeeld een te korte snoer of verschillende kabels die door elkaar heen lopen en met elkaar in de knoop raken.

Wanneer het apparaat helemaal is volgeladen is het met 1 accu mogelijk om er 50 minuten volop mee aan de slag te gaan. De meesten komen in dit kleine uurtje al aardig ver. Het batterijvermogen is 1500 mAh en de laadtijd bedraagt 3 tot 5 uurtjes. Verder is het geluidsniveau zo’n 62 decibel. In het totale pakket bevindt zich de schaar zelf, een mes voor gras, een mes voor heg, een oplader en een accu. Op dit pakketje zit overigens een garantie van 2 jaar.

Over het algemeen wordt het product als een erg fijn, comfortabel en efficiënt product ervaren. Er zijn dan ook veel gebruikers die uitermate tevreden zijn met de schaar.

 

2. WOLF-Garten Grasschaar Classic Ri-T

WOLF-Garten Grasschaar Classic Ri-T - 180⁰ draaibare schaarbladen - antikleeflaag - gebogen bladen - 2 zijdig geslepen

Toon prijs
Met de Ri-T Handgrasschaar van Wolf-Garten kunt u makkelijker gras knippen op moeilijk bereikbare plekken. Deze grasschaar heeft 180� draaibare schaarbladen met anti-kleeflaag. De bladen zijn licht gebogen en precisiegeslepen aan beide zijden. Deze schaar is vooral handig voor het knippen van...

Deze variant is een handgrasschaar. De handgrasschaar is dus niet elektrisch, maar wordt volledig handmatig gebruikt. Dat betekent echter niet dat deze variant geen voordelen met zich meebrengt, want ook deze grasschaar wordt als een zeer prettige en kwalitatief uitstekende schaar ervaren. Plekken die je normaal lastig kunt bereiken zijn met de WOLF-Garten vaak relatief eenvoudig te bereiken.

Daarnaast is er sprake van 180 graden draaibare schaafbladen. Deze schaafbladen die kunnen draaien zijn dan ook een groot voordeel van dit product. De bladen hebben een erg lichte buig en zijn daarnaast ook aan allebei de kanten zeer specifiek geslepen.

Ondanks dat velen elektrische scharen prettig vinden, wordt het ook wel eens als een voordeel ervaren dat er geen accu of iets dergelijks nodig is voor bijvoorbeeld deze schaar. Het is simpelweg een kwestie van de schaar goed gebruiken en knippen. De schaar weegt in totaal ongeveer 350 gram.

 

3. GARDENA Comfort grasschaar – draaibaar

GARDENA Comfort Grasschaar - draaibaar

Toon prijs
De GARDENA Comfort is de flexibele grasschaar voor rechtshandige en linkshandige mensen. Met de draaibare GARDENA Comfort grasschaar kunt u de graskanten van het gazon gemakkelijk en precies bijwerken. VoordelenMet de draaibare GARDENA Comfort grasschaar kunt u de graskanten van het gazon...

Deze grasschaar blinkt met name uit doordat het een zeer comfortabele variant is. Zowel voor de mensen die rechtshandig zijn als voor de mensen die linkshandig zijn kan de GARDENA Comfort een prima keuze zijn. Flexibiliteit is en enorm pluspunt van deze variant en je kunt er eenvoudig je gras mee knippen en bijhouden. Mede dankzij het feit dat dit een draaibare schaar is kun je er zeer precies mee werken.

Wie een oogje heeft voor de details zal dit dus een enorm voordeel vinden. Het draaimechanisme maakt het mogelijk tot wel 360 graden te draaien. De handgreep is op ergonomische wijze gemaakt en dat is bij het gebruiken van de schaar dan ook te merken. Er zijn weinig klachten met betrekking tot deze variant. Op de grasschaar zitten messen met antikleefcoating en golfsnede waardoor zorgvuldig knippen een eenvoudige opgave wordt.

Het is mogelijk met kracht en gelijkmatig over de lengte van het volledige mes te snoeien. Tevens is er een vergrendeling bij de grasschaar. Dit draagt weer bij aan de nodige veiligheid. In totaal weegt de schaar iets meer dan 250 gram. Er is dus geen sprake van een accu of dergelijke. Het gaat om een volledig handmatige schaar. Gebruikers ervaren het als een kwalitatief hoogstaand product. Ook de prijs die je ervoor betaalt is geen extreem hoog bedrag voor wat je krijgt.

 

4. WOLF-Garten accu grasschaar

WOLF-Garten batterij grasschaar LI-ION POWER FINESSE 30 R - werkbreedte 80 mm - looptijd 30 min. - 3.7 V batterij

Toon prijs
De WOLF-Garten batterij grasschaar LI-ION POWER FINESSE 30 R is een bijzonder lichte en wendbare uitvoering. Met een gewicht van nog geen 500 gram en een zeer goede ergonomische handgreep met softgrip is deze accugrasschaar zeer gemakkelijk in gebruik. De FINESSE 30 R heeft een vast grasmes en...

Deze grasschaar is zoals uit de naam al valt af te leiden een variant die werkt op een accu. Hierbij komt dus opnieuw het voordeel bij kijken dat je geen kabels hebt die je in de weg zitten. Je hebt enkel een accu die ervoor zorgt dat je eenvoudig je gras kunt snoeien. Het feit dat het apparaat dus wel een soort automatische functie heeft, maar hiervoor geen stopcontact nodig heeft is een groot voordeel.

Je kunt op efficiënte wijze snoeien met het apparaat en het gebruiken is dan ook geen lastige opgave. Verder wordt ook bij dit apparaat het design en de handige grootte als een pluspunt ervaren. De grasschaar ligt makkelijk in de hand en je kunt ten alle tijden bij de schakelaar om het apparaat aan of uit te zetten. De veiligheid is dus ook een punt waar niets aan ontbreekt.

De grasschaar is handig in gebruik en bij de levering zit standaard 1 accu. De looptijd is ongeveer een half uur. De mesjes zijn zeer scherp waardoor het snoeien ook makkelijk en snel gaat.

 

5. Gard Comfort Grasschaar

GARDENA Comfort Grasschaar - Op Steel

Toon prijs
Graskanten knippen wordt een simpel klusje met de draaibare GARDENA Comfort Grasschaar op steel. De set is ideaal voor het comfortabel en snoerloos knippen van het gras. Door de draaisteel zijn de moeilijkste plekjes met gemak te bereiken. De lange aluminium handgreep maakt het mogelijk om te...

Deze grasschaar is heel anders dan andere grasscharen uit dit rijtje. Het gaat hierbij namelijk om een relatief lange variant op steel werkt. Het is een prima apparaat als je gras snoerloos en comfortabel wilt knippen en bijhouden. Er is een handig draaisteel aanwezig waardoor zelfs de stukken die normaal lastig te bereiken zijn makkelijk worden gepakt. Ergonomisch gezien is dit een uitstekende keuze. Dit komt door de lange aluminium houdgreep.

De houdgreep is zo lang dat het mogelijk is vanuit een rechtop staande positie het gras te snoeien. Door je rug buigen is dus niet nodig! Ook het handvat is ergonomisch en er is sprake van een nauwkeurige afwerking. De messen hebben de mogelijkheid tot 90 graden gedraaid te worden. Dit zowel naar links als naar rechts. In vergelijking met veel andere grasscharen is dit echter wel een relatief zware variant. Vrij logisch ook gezien de grootte, maar toch is dit één van de punten die zo nu en dan nog wel eens als een nadeel ervaren kan worden.

Het apparaat weegt immers bijna een kilogram. Verder is het zo dat er een zogenaamde eenhandsveiligheidsvergrendeling aanwezig is. Deze is zeer eenvoudig in gebruik. Tevens brengt net zoals veel andere grasscharen uit deze top 5, ook deze variant het voordeel met zich mee dat er geen stopcontact nodig is. Je kunt dus efficiënt vrij lopen met de grasschaar en je gras snoeien zonder last te hebben van snoeren en kabels.

Het apparaat heeft een lange levensduur en het valt dan ook op dat er een garantie op zit van maar liefst 25 jaar. Deze erg lange garantieperiode geeft veel kopers van het product dan ook een prettig gevoel.