De 5 beste flexibele tuinslangen: bekijk ze hier

Een flexibele tuinslang bereikt zijn werkelijke lengte alleen door waterdruk en krimpt na gebruik weer compact in. De tuinslang heeft weinig bergruimte nodig, is licht, handig en bovendien stabiel en knikvrij.

Wanneer je een flexibele waterslang koopt, moet je de juiste lengte kiezen vanwege het bedoelde gebruik: hoe groter de tuin of het terrein dat moet worden besproeid, hoe langer de slang moet zijn.

Flexibele slangen zijn uitgerust met een multifunctionele sproeikop waarmee je de aard van de waterstraal kunt aanpassen, zodat voor elke toepassing de juiste functie beschikbaar is

Iedereen die ook maar een klein beetje groen rond zijn huis heeft, weet dat tuinonderhoud een activiteit is die regelmatig moet worden uitgevoerd, ongeacht het weer of het seizoen. Dat dit niet altijd puur werk is, maar ook een geliefde hobby kan zijn en een welkome vrijetijdsbesteding in de frisse lucht, is niet in de laatste plaats te danken aan het juiste tuingereedschap.

Flexibele tuinslangen: handig, compact en rekbaar

Zelfs voor tuinbesproeiing zijn er van tijd tot tijd trends te onderkennen; de zogenaamde flexibele tuinslangen genieten de laatste jaren een toenemende populariteit. Dit komt omdat ze enkele speciale kenmerken en voordelen hebben: flexibele slangen kunnen tijdens het gebruik tot driemaal hun eigenlijke omvang uitzetten.

Om ruimte te besparen bij het opbergen, legen de waterslangen van deze categorie zich automatisch en krimpen terug tot hun oorspronkelijke lengte. Bovendien worden flexibele waterslangen door hun aard als knikvrij beschouwd, d.w.z. dat ze niet bijzonder stijf zijn en ook niet gemakkelijk geknoopt of gedraaid kunnen worden. Dit verhoogt ook hun algemene levensduur en stabiliteit. Bovendien hebben ze een betrekkelijk laag eigen gewicht, wat het vervoer nog vergemakkelijkt.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een flexibele tuinslang

Net als bij conventionele waterslangen spelen de lengte van de slang en de bijpassende aansluitingen en sproeiers natuurlijk een doorslaggevende rol. Om de flexibele tuinslang te vinden die het beste aan je behoeften voldoet moet je rekening houden met volgende elementen:

Beste flexibele tuinslangen

Slanglengte

Als je een flexibele tuinslang wilt kopen, kun je meestal kiezen tussen verschillende maten wat de lengte betreft. Er zijn flexibele waterslangen meestal tussen 7,5 en zestig meter lang.

Terwijl een flexibele tuinslang van max. vijftien meter vanwege het kortere bereik beter alleen kan worden gebruikt voor het besproeien van balkonplanten of het schoonmaken van terrasmeubelen, kan een flexibele tuinslang tot zestig meter ook worden gebruikt om een grote tuin te besproeien of bijvoorbeeld de auto te wassen zonder problemen, ongeacht de plaats van de wateraansluiting. Hoe langer de flexibele slang echter is, hoe zwaarder hij is en hoe moeilijker hij te vervoeren of op te bergen is.

Met flexibele tuinslangen van dertig meter lengte, zoals ze i het vaakst worden aangetroffen, moet je ook het dagelijks tuinieren zonder problemen aankunnen, zonder dat je vooraf veel over de wateraansluiting hoeft na te denken.

Materiaal en duurzaamheid

Knopen zijn ook geen probleem voor een uitzetbare wonderslang. Bij flexibele tuinslangen wordt meestal een onderscheid gemaakt tussen de buitenmantel en het binnenmateriaal. Voor een bijzonder hoge stabiliteit en duurzaamheid is de binnenslang vaak gemaakt van duurzaam latex of dubbelwandig natuurrubber. Het voordeel van het natuurproduct latex is ook dat het geen schadelijke stoffen bevat die bij gebruik van de waterslang in het milieu terecht zouden kunnen komen.

De buitenmantel is gemaakt van polyesterweefsel dat bijzonder rekbaar is en daardoor een enorme flexibiliteit mogelijk maakt bij het vullen met water, evenals het krimpen van de slang na gebruik.

Dankzij deze speciale materiaalsamenstelling zijn flexibele slangen goed beschermd tegen barsten of knopen en wordt knikken van de slang, wat vaak een probleem is bij conventionele tuinslangen, voorkomen.

Aansluitingen en sproeiers

Flexibele slangen hebben meestal dezelfde aansluitdiameter als gewone tuinslangen, namelijk 3/4 inch. Wanneer een flexibele tuinslang maar een 1/2 inch schroefdraad heeft, wordt meestal een passende tuinslangadapter meegeleverd.

Verbindingen van koper of messing zijn ook bijzonder hoogwaardig en duurzaam, in tegenstelling tot verbindingen van kunststof, die soms worden gebruikt bij goedkope flexibele tuinslangen.

Met de multifunctionele sproeikop die aan het uiteinde van de slang op de sproeier is bevestigd, kun je verschillende sproeifuncties selecteren. De meeste flexibele tuinslangen in onze vergelijking van flexibele tuinslangen bieden tussen zeven en negen functies om de textuur van de waterstraal aan te passen – van de fijnste straal tot een krachtige trechterstraal.

Bekijk hieronder de 5 beste flexibele tuinslangen

Kinzo Flexibele tuinslang

Dit is de ideale flexibele tuinslang waarin nooit knikken voorkomen waardoor de waterdoorvoer belemmerd wordt.

Naarmate de waterdruk toeneemt neemt ook de lengte van de waterslang toe van vijf tot vijftien meter. Zodra de kraan is uitgeschakeld, krimpt de slang langzaam terug tot de oorspronkelijke lengte.

In vergelijking met gewone slangen heeft deze flexibele slang bijna geen gewicht. Geknoopte en zware slangen horen nu tot het verleden. De flexibele tuinslang laat automatisch het water uit de slang zelf weglopen. De slang wordt geleverd met de nodige accessoires voor aansluiting en heeft zeven verschillende spuitposities.


Talen Tools TW30 Groeislang

Deze flexibele tuinslang is gemaakt van hoogwaardige materialen. De kraan kan worden aangesloten op een waterkraan met 3/4 inch schroefdraad.

Het spuitpistool heeft negen verschillende standen, van fijne nevel tot krachtige waterstraal. De tuinslang is sterk en zet uit tot vijftien meter na het draaien van de kraan.

Bij de levering ontvang je de nodige messing koppelingen en een broespistool. De installatie is eenvoudig. Draai de koppeling op de waterkraan en je kunt beginnen te sproeien.

De tuinslang heeft een diameter van 2,65 cm en kan een waterdruk tot tien bar verdragen.


MagicHose Flexibele tuinslang en bewatering

Deze flexibele is een echt sproeiwonder. Het is geschikt voor het besproeien van bloembedden, gazons of potplanten, maar ook voor het reinigen van apparatuur of grotere oppervlakken, zoals auto’s, terrassen …

De waterstraal kan via het mondstuk aangepast worden in zeven verschillende snelheden. Door de druk van het water kan deze tuinslang tot drie keer zijn oorspronkelijke lengte aannemen. Die druk wordt geregeld via een draaikop.

  • De tuinslang is met zijn 900 gram relatief licht
  • Na gebruik is de slang zelfledigend.
  • De oorspronkelijke lengte van elf meter kan door de druk uitbreiden tot dertig meter
  • De slang is twee centimeter dik en kan een druk tot zes bar verdragen

In Round Flexibele Tuinslang

Loop je toch tegen het probleem aan dat harde tuinslangen moeilijk te gebruiken en op te bergen zijn? Maak kennis met de flexibele tuinslang. De zachte tuinslang kan tot wel dertig meter uitschuiven en lost al deze problemen voor je op! Geen knopen meer op de slang, gebruiksvriendelijk, uitstekende kwaliteit en gemakkelijk op te bergen.

Daarnaast is de slang ook nog voorzien van een spuitkop met acht verschillende functies. Ideaal voor het reinigen van ramen, het besproeien van tuinen , het reinigen van terrassen …; en nog veel meer.

De UV-bestendige tuinslang is duurzaam en zacht dankzij een vlecht van polyestervezel. De elastische binnenlaag van natuurlijk rubber zorgt ervoor dat er geen scheuren of barsten ontstaan. Daarnaast wordt de slang tijdens gebruik drie keer zo groot.Er is geen plek die je niet kunt bereiken. Na gebruik krimpt de slang probleemloos en is daardoor gemakkelijk op te bergen.

In tegenstelling tot de kunststof fittingen van veel andere tuinslangen, heeft deze flexibele tuinslang aluminium fittingen. Dit zorgt ervoor dat de slang niet lekt, veel langer meegaat en er ook nog eens beter uitziet.

  • De tuinslang heeft onderdelen van de hoogste kwaliteit
  • De compleet zwarte tuinslang met de “gouden” aansluitingen is een streling voor het oog
  • De diameter van de slang is 1,9 cm en ze kan een druk tot vijf bar aan
  • Het totale gewicht van de tuinslang is 2,75 kg

Benson – Tuinslang – Fexibel – 10 meter

Met deze tuinslang kun je je planten moeiteloos water geven of je auto wassen. De tuinslang heeft zeven verschillende spuitstanden.

De tuinslang is zo flexibel dat er geen knikken of knopen in komen. Het compacte formaat zorgt voor een gemakkelijke opberging. De tuin is tien meter lang en weegt maar 400 gram terwijl ze een waterdruk tot vijf bar aankan.

De tuinslang met een diameter van 1,2 centimeter wordt geleverd met aansluitstukken en een sproeikop