De 3 beste elektrische snoeischaren

Een elektrische takkenschaar is het hulpmiddel bij uitstek wanneer je veel snoeiwerkzaamheden in je tuin moet uitvoeren. Het gaat om een klein model schaar waarmee je met het grootste gemak takken kan wegknippen. Daar waar je bij een handmatige takkenschaar of snoeischaar enorm veel kracht moet zetten en in een specifieke houding moet knippen om takken te snoeien heb je het met een elektrische snoeischaar aanmerkelijk gemakkelijker.

We hebben de drie beste elektrische snoeischaren voor je op een rij gezet. We lichten graag vooraf nog toe waar je op moet letten wanneer je een elektrische snoeischaar gaat kopen. Zo weet je zeker waar je voor kiest. Een goede keuze kan het plezier in tuinieren behoorlijk verhogen.

Een elektrische snoeischaar kopen? Hier moet je op letten!

Bij de aanschaf van een snoeischaar is er een aantal aandachtspunten waar je goed vooraf op let. Zo doe je er verstandig aan om eerst door je tuin te kijken naar de takken die moeten worden gesnoeid. Daarbij let je vooral op de dikte van de takken die je wil gaan knippen en snoeien. Ga ervan uit dat je doorgaans niet aan het begin van de tak aan de stam moet gaan snoeien maar een stuk verderop bij de tak. Daar meet je de doorsnee van de tak.

Een tak die je gaat knippen kan een dikte tot ongeveer 3 centimeter hebben. Dit is het type takken wat je nog zelf met een elektrische takkenschaar kan knippen. De hardheid van de takken maakt vrij weinig uit. Een takkenschaar die elektrisch is zal elke tak moeiteloos knippen ongeacht de buigbaarheid van de takken. Een takkenschaar moet dus in staat zijn om de dikste takken in je tuin te knippen. Er zijn snoeischaren in onze top 3 met een maximale stand van 2,5 centimeter doorsnede maar ook met een maximale stand van 3 centimeter doorsnede. Let goed op dat je het juiste model koopt.

Ga je tuinieren dan moet je er goed aan denken dat je flink wat takken zal moeten snoeien en afknippen. Je accu zal behoorlijk snel leeg raken wanneer je hard aan het werk bent. Dat is dan ook gelijk de reden waarom je altijd let op het aantal accu’s wat je meegeleverd krijgt. Een apparaat met één accu of met een losse accu die je apart moet bijkopen kan behoorlijk onvoordelig uitpakken omdat je niet in één keer kan doorwerken.

De takkenscharen die wij als beste hebben beoordeeld hebben allemaal 2 accu’s zodat je in één keer je hele tuin kunt snoeien. Zo houd je meer tijd over om te genieten van het uiteindelijke resultaat. Door te kiezen voor een snoeischaar of takkenschaar van een merk waarvan meerdere apparaten dezelfde accu hebben kan je deze soms zelfs uitwisselen. Zo heb je een prachtige set tuingereedschap waar je jarenlang plezier van hebt.

Beste elektrische snoeischaren: top-3

1. Talen Tools snoeischaar

Talen Tools - Snoeischaar - Elektrisch - Professioneel - 2 accu's

Toon prijs
Talen Tools snoeischaar professioneel elektrisch. Met deze elektrische snoeischaar bespaar je veel kracht en tijd! De snoeischaar snoeit takken tot 25mm dik en heeft een accuduur van 3 - 4 uur. Bij de snoeischaar zit een opbergkoffer, 2 accu’s en een oplader. Elektrische snoeischaar...

Het gaat hier om een snoeischaar of takkenschaar van een professioneel merk. Talen staat bekend om de kwaliteit en de garantie die je krijgt op het tuingereedschap. Daarnaast gaat het om gereedschap wat een lange levensduur heeft en wat gemakkelijk in de hand ligt. De snoeischaar van Talen Tools scoort goed op de punten die we eerder al benoemden. Het gewicht van de snoeischaar is met 2020 gram goed hanteerbaar te noemen.

De snoeischaar is ergonomisch vormgegeven waardoor deze prettig te gebruiken is. Zeker wanneer je bedenkt dat een snoeischaar redelijk precies te gebruiken moet zijn is een ergonomische vormgeving wel heel praktisch.

De Talen Tools snoeischaar komt met 2 accu’s die ieder een levensduur van zo’n 3 tot 4 uur hebben. Je kan met de twee meegeleverde accu’s dus met gemak een dag lang snoeiwerkzaamheden in je tuin verrichten. De snoeischaar wordt aanbevolen voor jonge takken en zacht hout.

Je kan er uiteraard de hele tuin mee onder handen nemen maar bij jonge takken en zacht hout worden de beste prestaties behaald. Het gaat hier om een snoeischaar waarmee je met gemak een grote tuin kan onderhouden en waarmee je in een dag flink wat meters kan halen wanneer het gaat om het snoeien van je tuin.

Voor- en nadelen

 • takken snoeien kost geen inspanning meer waardoor tuinieren een stuk aangenamer wordt.
 • meegeleverde koffer waardoor je de takkenschaar veiliger opbergt.
 • ergonomische handgreep waardoor je meer grip hebt op de elektrische snoeischaar.
 • vlijmscherp. Let goed op je vingers tijdens de snoeiwerkzaamheden.


2. N+ K25 professionele elektrische accu snoeischaar

Nplus K25 Professionele elektrische accu snoeischaar 25mm + 2 x 2.0ah batterij + lader

Toon prijs
Maak vanaf nu de snoeiwerkzaamheden makkelijk met deze elektrische snoeischaar op batterij.U heeft geen last meer van pijnlijke handen of schouders, eveneens werk je tot 10 x sneller dan een gewone snoeischaar. U kan bij ons terecht voor service en onderhoud van Uw toestel met reeds 25 jaar...

Een snoeischaar waarvan je de gebruiksaanwijzing op de website moet downloaden. De snoeischaar heeft zonder accu een gewicht van 1,4 kilogram en met accu een gewicht van 2,5 kilogram. Een krachtpatser dus met een accu waar je per keer tussen de 2 en 3 uur mee kan doen. Deze snoeischaar is mooi compact waardoor je deze gemakkelijk kan hanteren.

De takken die worden gesnoeid zijn maximaal 2,5 tot 3 centimeter dik. De snoeischaar komt in een handige opbergdoos maar niet met een gereedschapskoffer erbij waardoor het opbergen net wat minder prettig gaat als bij de nummer één van onze ranglijst.

De snoeischaar is net als de nummer één voorzien van een papegaaienbek systeem voor het knippen van de takken. Verder gaat het ook hier om een snoeischaar die voorzien is van twee accu’s waardoor je gemakkelijk door kunt blijven werken. Met een laadtijd van 1 tot 1,5 uur per accu kan je gemakkelijk door blijven werken zonder dat je de accu een nacht in de lader hoeft te laten liggen.

De elektrische snoeischaar staat op de tweede plaats vanwege onder andere het ontbreken van een gereedschapskoffer om het toestel in op te bergen. Zuinig zijn op de doos dus. Die is door de indeling prima als opberghulp te gebruiken.

Door de pistoolgreep om de snoeischaar te bedienen en het comfortabel in de hand liggende materiaal gaat het om een heel prettige elektrische takkenschaar.

Voor- en nadelen

 • De snoeischaar ligt heel comfortabel in de hand en is niet te zwaar.
 • De accu is heel snel op te laden en gaat een paar uur mee.
 • Je kan heel licht werken tijdens het tuinieren.
 • Geen gereedschapskoffer meegeleverd. Je moet de doos goed bewaren.


3. Foqu elektrische takkenschaar

Foqu Elektrische Snoeischaar - 2x Accu - Elektrisch - Takkenschaar - Complete Set - 30 mm - Zwart

Toon prijs
Ben jij op zoek naar een elektrische snoeischaar waarmee jij gemakkelijk dikke takken snoeit zonder last van je handen of polsen te krijgen? Met de accu snoeischaar van Foqu snoei jij moeiteloos takken tot wel 30mm dik. Dit komt door de roestvrijstalen papegaaienbek die ontworpen is zodat jij met...

De Foqu elektrische takkenschaar kan takken aan tot 30 millimeter. Het gaat daarbij om een kleine krachtpatser. Een belangrijk voordeel is de ergonomische vormgeving. Daarnaast gaat het om een elektrische snoeischaar die relatief licht  van gewicht is. Met een gewicht van 1450 gram gaat het om een takkenschaar die niet te zwaar is waardoor deze goed te hanteren is. De levensduur van de accu is gemiddeld 6 uur.

Daarbij moet je er rekening mee houden dat de levensduur van de accu ook afhangt van de dikte van de takken die je knipt. Er is een vermogen tussen 100 en 800 Watt nodig voor het knipwerk. Er wordt een gereedschapskoffer meegeleverd waardoor je de Foqu gemakkelijk kan opbergen.

Voor- en nadelen

 • licht van gewicht
 • laag vermogen
 • meegeleverde gereedschapskoffer
 • ergonomische vormgeving
 • vervangende messen meegeleverd
 • vlijmscherpe elektrische takkenschaar. Draag bescherming om je handen  voor veilig gebruik.