De 3 beste elektrische heggenscharen

Een goede heggenschaar is essentieel wanneer je een heg in je tuin hebt. De heg vormt namelijk de afscheiding tussen jouw tuin en de straat. Een dergelijke heg zie je dan ook het liefste zo recht mogelijk gesnoeid. Een heggenschaar kan je  handmatig of elektrisch kopen. De elektrische heggenschaar wordt vaak aangeraden wanneer je een heg hebt die wat langer en hoger is. We keken voor je naar de 3 beste elektrische haagscharen die we konden testen. De heggenscharen hebben ieder hun eigenschappen en die zullen we nu kort toelichten. Het is goed dat je de juiste elektrische heggenschaar koopt voor jouw tuin.

Een elektrische heggenschaar kopen? Let hier op!

Denk aan de lengte van het zwaard

De lengte van het zwaard van een heggenschaar bepaalt hoe hoog de haag kan zijn die je gaat snoeien. Heb je een heggenschaar met een relatief kort zwaard dan is deze vooral geschikt voor hagen die niet zo heel hoog zijn. Een zwaard van 45 centimeter lang, zoals bij de nummer één van onze selectie, is gemaakt voor een haag die niet al te hoog is.

Je wil ook niet te veel bewegingen hoeven te maken met de elektrische heggenschaar bij het snoeien van jouw haag. Kies je voor een zwaard wat langer is dan moet de  hoogte van de heg daar wel bij passen. Een te grote heggenschaar  voor een kleine heg zal eveneens averechts werken.

Draadloos of bedraad

Een elektrische heggenschaar kan je zowel met een kabel als met een accu kopen. Welk model je kiest, is uiteraard heel persoonlijk. Een model met een kabel maakt het wat kwetsbaar onder het  werken. Het laatste wat je wil is dat de draad wordt door gezaagd onder het  werken. Een model met een accu zal wat zwaarder in de hand liggen en daarnaast ben je dan afhankelijk van de laadtijd en de tijd dat je met een accu de heg kan snoeien. Let dan ook bij de aankoop van een model met een kabel altijd op de lengte van de kabel, dit voor de zekerheid. Bij een draadloos model let je op de levensduur van de accu.

Een enkele of dubbele handgreep

Een elektrische heggenschaar is er in meerdere uitvoeringen. Het  is goed om te letten op het aantal handgrepen op het apparaat. Een enkele handgreep is compacter, maar het is ook moeilijker om een rechte lijn te trekken met het apparaat. Een dubbele handgreep zorgt ervoor dat je meer controle hebt over de bewegingen die je maakt met de heggenschaar. Het is dus wanneer je een grote heg moet gaan snoeien altijd verstandig om een heggenschaar met een dubbele handgreep te hebben. Zo maak je perfecte rechte lijnen zonder dat je de grip op de heggenschaar  verliest.

Onze top 3 elektrische heggenscharen

We maakten een top 3 elektrische haagscharen waarbij we een de bovenstaande punten in overweging namen.

1. BLACK+DECKER BEHT201 Heggenschaar – 420W – 45cm zwaardlengte

BLACK+DECKER BEHT201 Heggenschaar - 420W - 45cm zwaardlengte

Toon prijs
Snoei kleine heggen zoals een professional. Met de BLACK+DECKER BETH201-QS heggenschaar snoei je makkelijk en comfortabel kleine heggen zonder enige moeite. Dit doe je door het compact en ergonomisch design samen met de tweede handgreep. Zo heb je tijdens het snoeien altijd de maximale controle...

Het gaat om een wat kleiner model elektrische heggenschaar met een zwaardlengte van 45 centimeter. De heggenschaar heeft een dubbele handgreep en weegt 1,91 kilogram. Daarmee is het een prima te hanteren heggenschaar waar fijn mee valt te werken. Het is een compact model wat je eenvoudig opbergt na gebruik. Er zit een beschermhoes bij en je doet er verstandig aan om die iedere keer te gebruiken wanneer je de heggenschaar hebt gebruikt.

Dat doe je om te voorkomen dat je jezelf kan bezeren aan het zwaard, maar ook omdat het de heggenschaar beschermt tegen vuil en beschadigingen van buitenaf. Het advies is dat je de heggenschaar iedere keer na gebruik schoonmaakt en geen groenafval op de messen laat zitten. Dat doe je voor een zo lang mogelijke levensduur van de elektrische heggenschaar.

Met een geluidsvolume van 93 decibel is het een heggenschaar die een normale hoeveelheid geluid maakt voor een dergelijk toestel. De heggenschaar is ergonomisch ontworpen waardoor deze 10 procent lichter is dan andere modellen met  deze lengte zwaard.

Voor- en nadelen

 • een heggenschaar voor lage heggen met een zwaard van 45 centimeter
 • licht model, ook geschikt voor mensen me minder spierkracht
 • dubbele handgreep voor goede grip.
 • gedraad dus voorzichtig zijn onder het  werken dat je het snoer niet  doorklieft.


2. Powerplus POWXG2043 Elektrische heggenschaar

Powerplus POWXG2043 Elektrische heggenschaar - 750W - Snoeien en knippen - Zwaardlengte 570mm - Mesafstand 24mm -...

Toon prijs
Blijf met je voeten veilig op de grond, want deze telescopische haagschaar van Powerplus scheert hoge toppen! Je hebt bovendien de mogelijkheid om zonder telescopische steel aan de slag te gaan. Zo snoei je ook de makkelijk bereikbare plekken in je tuin. Waarvoor is deze telescopische...

De Powerplus POWXG2043 is een goede haagschaar die je telescopisch kan gebruiken. Dat heeft als groot voordeel dat je niet alleen de heg zelf, maar ook een hoge bovenkant  gemakkelijk kan snoeien zonder dat je ervoor op een ladder hoeft te klimmen. Deze elektrische heggenschaar  heeft een zwaardlengte van 57 centimeter. Met een vermogen van 750 watt heb je genoeg vermogen om een grote heg mee te kunnen snoeien.

De haagschaar komt tot 280 centimeter hoog wanneer je de telescoopsteel gebruikt. Het toestel is ook zonder telescoop te gebruiken. Met een snoerlengte van 35 centimeter heb je wel een verlengsnoer nodig. Je kan tot 24 millimeter snoeien waardoor je ook achterstallig werk aan je heg gemakkelijk kan afwerken. Deze heggenschaar is een echte alleskunner waarmee je ook ander snoeiwerk in je tuin gemakkelijk kan uitvoeren. Verder is deze heggenschaar voorzien van een dubbel handvat zodat je gemakkelijk en stevig kan richten onder het snoeien. De heggenschaar is dan ook geschikt voor tuiniers met veel en weinig spierkracht.

Voor- en nadelen

 • telescopisch waardoor je ook hoge takken en heggen gemakkelijk kan snoeien.
 • zonder ladder je hele heg snoeien, inclusief de bovenkant.
 • licht van gewicht
 • ook zonder telescoop te gebruiken
 • handige draagriem en daardoor eenvoudig te hanteren in de tuin
 • beschermdop voor de messen bovenin waardoor je je niet snel bezeert en de snoeischaar niet beschadigd raakt.
 • snoer
 • snoerlengte 35 centimeter


3. Kibani Elektrische Heggenschaar

Kibani Elektrische Heggenschaar – 450W – 51 cm Zwaardlengte - Snoeien en Knippen - Mesafstand 16mm - Haagschaar voor...

Toon prijs
Het handmatig snoeien van een (flinke) heg of snelgroeiende heesters gaat al snel vervelen. Met de elektrische heggenschaar van Kibani® is de klus zo geklaard. De heggenschaar heeft een mes van maar liefst 51 centimeter lang, waardoor je razendsnel flinke oppervlakken kunt snoeien. De...

De Kibani elektrische heggenschaar is een heggenschaar met een lager vermogen. Met een vermogen van 450 Watt is het een heggenschaar die wat stiller is dan de eerdere varianten. Het  gaat om een heggenschaar die een dubbel handvat heeft  waardoor je meer grip hebt op het  apparaat. De heggenschaar heeft een lans van 51 centimeter. Takken tot 19 millimeter zijn geen enkel probleem voor deze elektrische snoeischaar. Het advies bij het gebruik van deze heggenschaar is dat jij jezelf goed beschermt tijdens het werken.

Er zullen behoorlijk wat takken en bladeren naar beneden komen en die wil je niet in je gezicht hebben. Het apparaat doet exact wat je van een elektrische heggenschaar mag verwachten en heeft een lange levensduur. Met een gewicht van 2,5 kilogram is het toestel niet bepaald lichtgewicht te noemen. Je kan de heggenschaar echter goed richten en dat is in je voordeel.

Met de mesbeschermer erbij weet je zeker dat jouw heggenschaar goed veilig op te bergen is. Daarnaast wordt aangeraden om met  olie de messen door te smeren voor het beste resultaat.

Voor- en nadelen

 • nog geen 41 euro dus een goedkope aanschaf
 • laag vermogen dus zuinig in verbruik
 • haalt takken tot 19 millimeter
 • dubbel handvat dus handig in het gebruik
 • messenbeschermer
 • gedraad model
 • wat zwaarder model