De beste cultivators om je tuin op een efficiënte manier te onderhouden

Een cultivator is een werktuig voor de landbouw. De cultivator heeft kromme tanden die de grond kunnen losmaken. Een cultivator bestrijdt ook het onkruid. Als het landbouwwerktuig wordt gebruikt in de landbouw dan wordt deze voortgetrokken door een tractor. Een cultivator wordt ook wel eens gebruikt tussen de gewassen door. Het is ook handig wanneer je stoppels van graan en maïs in de bodem moet stoppen. Hoe het werkt en welke we de beste cultivators vinden leggen we je uit. Ben je nieuwsgierig? Lees dan gauw verder!

GARDENA

De GARDENA combisystem-cultivator heeft drie lansvormig gesneden tanden en is uitermate geschikt voor het probleemloos losmaken van lichte en middelzware grond. De cultivator heeft een werkbreedte van 10 cm en past op alle stelen van het GARDENA combisystem, waarbij GARDENA een steellengte van...

Merkloos

Deze in lengte verstelbare tuinklauw is een onmisbaar gereedschap voor iedereen die van tuinieren houdt of werkzaam is als hovenier. Deze woelvork is bij verschillende taken zeer nuttig, zoals bij het beluchten en losmaken van de grond, het verwijderen van onkruid en het klaarmaken van de grond...

GARDENA

De GARDENA combisystem-cultivator heeft één tand en is ideaal voor het probleemloos openbreken van verkorste grond. Doordat het product compact is, met een werkbreedte van slechts 3,6 cm, kunt u bij werken in zeer nauwe rijen de planten ontzien. De cultivator is geschikt voor alle stelen van het...

de Wit tools

Met een Koreaanse handhak kunt u gemakkelijk onkruid wieden. Het tuingereedschap van De Wit wordt handgesmeed uit zuiver gehard staal. De handhak is leverbaar in een rechter en linker uitvoering. Deze hak wordt geleverd met een essen houten handvat van 14cm.

BLACK+DECKER

De BLACK+DECKER ratelcultivator is speciaal ontworpen om de grond in je tuin los te maken, onkruid te verwijderen en de bodem voor te bereiden op het planten. Met zijn unieke ratelmechanisme en scherpe tanden graaft deze machine diep in de grond en breekt hij de hardste kluiten, waardoor je een...

Waarvoor wordt een cultivator gebruikt?

Een cultivator wordt gebruikt om de grond los te maken. In de landbouw wordt de cultivator veel gebruikt. Deze wordt dan voortgetrokken door een tractor. Een cultivator is ook goed voor de stoppels van graan en maïs. Deze worden dan op een gemakkelijke manier in de bodem gewerkt. Een cultivator heeft tanden die krom zijn. Ze kunnen met deze tanden het onkruid bestrijden.

Hoe werkt het cultiveren met de cultivator?

Het cultiveren van een gazon, ook wel beluchten genoemd, kan worden gedaan met behulp van een cultivator. Dit proces zorgt ervoor dat de grond luchtiger wordt, waardoor de wortels van het gras toegang krijgen tot zuurstof, water en meststoffen. Hierdoor kan het wortelgestel zich opnieuw ontwikkelen en kan het gazon weer gezond uitzien. Bovendien wordt de groei van onkruid en mos voorkomen.

Welke soorten cultivators zijn er?

Een cultivator is in de uitvoeringen hand, elektrisch of benzine. We leggen deze drie uitvoeringen in het kort uit:

 • De handmatige cultivator
 • De elektrische cultivator
 • De cultivator op benzine

Handmatige cultivator

De grond handmatig cultiveren kun je het beste doen met een graswals die bekleed is met spikes. Het kan ook met een graswals die een losse houder heeft met spikes die dan gemonteerd worden op de wals. Een handmatige cultivator is geschikt voor de kleinere gazons. Je hebt namelijk veel kracht nodig om de wals te laten rollen over het gazon.

Elektrische cultivator

De elektrische cultivator heeft een roller met spikes. Een elektrische cultivator is geschikt voor grotere oppervlakken. Heb je een grote tuin dan is het belangrijk dat je wel voorzien bent van meerdere stopcontacten want een elektrische cultivator werkt op netstroom.

Benzine cultivator

Een benzine cultivator is geschikter voor grote oppervlakken. Een voordeel van deze soort cultivator is dat je geen netsnoer nodig hebt. Een benzine cultivator is echter wel wat duurder.

Beste cultivators voor in de tuin

NummerDe Ergo woelvork 5 tanden Depypere

De Ergo woelvork met 5 tanden is een uitstekend gereedschap voor het werken in kleinere ruimtes zoals serres en tuinkasten. Door zijn afgeronde vorm is hij eenvoudig te gebruiken en biedt hij een goede grip. De steellengte van 105 centimeter maakt hem ook geschikt voor het werken in wortelgewassen.

De tanden van de woelvork zijn stevig en gehard, waardoor hij effectief is in het omspitten van de grond en het verwijderen van onkruid. Dit maakt de Ergo woelvork een efficiënte tool voor het voorbereiden van de grond voor zaaien en het verbeteren van de bodemstructuur.

Met de Ergo woelvork kunt u snel en gemakkelijk uw tuin of serre voorbereiden voor de groei van planten en gewassen. Deze cultivator is een uitstekende aankoop voor iedereen die graag tuiniert en geïnteresseerd is in het verbeteren van de bodemstructuur. Het is een efficiënt en duurzaam gereedschap dat u zal helpen bij het behouden van een gezonde en productieve tuin.

 • Handig gereedschap voor het omwoelen van zaaigeulen voor wortelgewassen
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Een veilig gereedschap
 • Duurzaam
 • Niet goedkoop


Pollet Woelvork Spitvork met 5 tanden

De Woelvork van Pollet is een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een efficiënte en effectieve manier om hun grond voor te bereiden. Dankzij de vijf vorktanden en de 52 cm breedte en 25 cm diepte, kunt u snel en gemakkelijk de grond bewerken, zonder dat het bodemleven wordt verstoord. De woelvork is bijzonder handig in de winter of in het voorjaar, wanneer de grond vaak zwaar en compact is. Door de grond te bewerken met de woelvork, brengt u lucht in de grond, wat zorgt voor een betere groei van uw planten en gewassen.

Een ander voordeel van de Woelvork van Pollet is dat het een spitvork is, wat betekent dat het niet alleen de grond bewerkt, maar ook onkruid en andere ongewenste vegetatie verwijdert. Dit bespaart u tijd en moeite, aangezien u niet langer hoeft te wieden.

 • krachtige woelvork
 • Gebruiksvriendelijk
 • Heeft 5 vorktanden
 • handig voor de grond te bewerken
 • veilig apparaat

De Gardena combisysteem cultivator

De GARDENA combisystem-cultivator is een uitstekende aankoop voor iedereen die op zoek is naar een efficiënte manier om lichte en middelzware grond te losmaken. De cultivator heeft drie lansvormig gesneden tanden en een werkbreedte van 10 cm, waardoor het gemakkelijk is om grote gebieden snel te bewerken. Bovendien past de cultivator op alle stelen van het GARDENA combisystem, waardoor er een breed scala aan mogelijkheden ontstaat voor de gebruiker. GARDENA adviseert een steellengte van 130 cm, afhankelijk van de lichaamslengte van de gebruiker, voor de beste werkpostie op ergonomisch vlak.

Een ander groot voordeel van de GARDENA combisystem-cultivator is de lange garantieperiode van 25 jaar. Dit geeft de gebruiker de zekerheid dat het product van hoge kwaliteit is en dat er weinig kans is op problemen. Bovendien is de cultivator gemakkelijk in gebruik en heeft een comfortabele grip, waardoor de gebruiker minder snel last zal krijgen van vermoeidheid tijdens het werk.

Ten slotte is het GARDENA combisystem uniek omdat het meer dan 80 combinaties van stelen en accessoires mogelijk maakt, waardoor de gebruiker voor elke klus in de tuin de juiste combinatie kan kiezen. Dit, samen met de muurvaste verbinding, maakt de GARDENA combisystem-cultivator een uitstekende keuze voor zowel de hobbytuinier als de professional. De prijs en kwaliteitsverhouding van deze cultivator is goed. Je krijgt een degelijke cultivator voor weinig geld maar die wel het werk voor je doet. De cultivator is handmatig maar je kunt er een steel op zetten. De cultivator heeft veel voordelen. De cultivator van Gardena zorgt ervoor dat de grond loskomt en je gazon er naderhand weer mooi eruitziet. Het cultiveren van de grond kun je het beste een keer per jaar doen. De beste tijd is dan het voorjaar om te cultiveren.

 • Een muurvaste verbinding
 • Roestvrij
 • Comfortabel grip
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Ergonomisch

Veelgestelde vragen over cultivators

Welke soort cultivator is het beste voor mijn tuin?

Het hangt af van de grootte van uw tuin en de specifieke behoeften die u heeft. Als u een kleine tuin heeft, is een handmatige cultivator waarschijnlijk de beste optie. Als u een grotere tuin heeft, zou een walk-behind of rijdende cultivator een betere optie zijn. Het is ook belangrijk om te overwegen hoe vaak u de machine zult gebruiken en hoeveel tijd en moeite u bereid bent te investeren in het onderhouden van de machine.

Kan ik mijn cultivator gebruiken om onkruid te verwijderen?

Ja, een cultivator kan worden gebruikt om onkruid te verwijderen. De messen of tanden van de machine bewerken de bodem en verwijderen onkruid wortels. Het is wel belangrijk om de machine op de juiste manier te gebruiken om te voorkomen dat gewenste planten worden beschadigd. Dit kan door bijvoorbeeld het instellen van de juiste diepte van de messen of tanden.