De 3 beste ophangsystemen voor bezems en tuingereedschap: onze favorieten

Iedereen die graag zelf de handen uit de mouwen steekt om bijvoorbeeld de tuin steeds mooi te onderhouden, heeft ongetwijfeld een heleboel tuingereedschap in huis staan. Vaak worden deze tools na gebruik in een hoekje in bijvoorbeeld het tuinhuis geplaatst, maar na verloop van tijd staan alle spullen rommelig in een hoek.

Dit kan je eigenlijk zeer eenvoudig en voor weinig geld oplossen met de beste ophangsystemen voor bezems of ander tuingereedschap. Zo kan je voortaan gereedschap met een steel gemakkelijk ophangen en vind je onmiddellijk het gereedschap dat je op dat moment nodig hebt.

Hieronder bespreken we enkele van de beste ophangsystemen voor tuingereedschap zodat ook jij voortaan al je gereedschap proper kan opbergen!

Bekijk hieronder de 3 beste ophangsystemen voor tuingereedschap

1. Curious Panda – Ophangsysteem bezem en tuingereedschap

Ophangsysteem bezem en tuingereedschap - Bezemhouder - Gereedschapshouder

Toon prijs
Ben jij het ook zat om al je spullen rommelig in een hoek te hebben staan? Met dit handige ophangsysteem kan je je huishoudelijke spullen en tuingereedschap netjes opbergen. Dit vernieuwde model heeft een automatische verende balklem waardoor stelen beter worden vastgehouden. Dit bezem...

Het eerste product betreft een accessoire van 25 euro om bezems, borstels en ander gereedschap voor in de tuin op te hangen. Hierdoor hoeft jouw opberghok of garage niet meer rommelig te zijn van alle tuingereedschap die je ergens in een hoekje hebt gepropt. Dit ophangsysteem zorgt ervoor dat alles netjes kan worden opgehangen door middel van een automatische, verende balkklem.

In deze accessoire is gebruikgemaakt van anti-slip rubber en het kliksysteem past zich aan aan de dikte van de steel. Tot een maximum van vijf stelen kunnen opgehangen worden. Alle stelen zijn er gemakkelijk en met één hand in en uit te halen. Daarnaast zijn er zes haken bevestigd, bijvoorbeeld voor het ophangen van je sleutels en klein gereedschap, welke je kunt in en uit kunt klappen.

Voordelen
Dit ophangsysteem is allereerst van hoge kwaliteit door zijn sterke ontwerp en duurzame materiaalgebruik. Het past in iedere opbergruimte of garage door de stijlvolle zwarte kleur en de schroeven en pluggen om het op te hangen, worden meegeleverd.

Nadelen
Een nadeel is dat er slechts vijf stelen opgehangen kunnen worden en zes haakjes beschikbaar zijn. Je hebt vaak namelijk nog veel meer spullen om op te bergen. Ook is er niet in iedere ruimte plaats voor het ophangrek, aangezien de opgehangen stelen best veel ruimte in beslag nemen.

 

2. Supply U – Bezem ophangsysteem

Bezem Ophangsysyteem - Kunststof - Grijs

Toon prijs
Bezem Ophangsysteem Al die rondslingerde bezems, dweilen, swiffers of al dat tuin gereedschap maken je huis maar een rommeltje. Het is niet makkelijk op te bergen, het ligt in de weg en als je niet uitkijkt lig je op je gezicht. Maar dit is verleden tijd met deze bezemhouder! Met dit...

Het volgende product is ook een bijzonder handig ophangsysteem. Het rek heeft plaats voor vijf stelen en is voorzien van zes ophanghaakjes. Het ophangsysteem kan opgehangen worden in een garage, opbergkast of voorraadkast. Het is gemaakt van waterproof materiaal, waardoor het ook buiten gepositioneerd kan worden. Aan de houder kunnen diverse artikelen worden opgehangen van tussen de 25 en 35 millimeter dikte. De springveer past zich automatisch aan op de juiste breedte.

Er worden drie schroeven meegeleverd waarmee de houder gemakkelijk te installeren is. Binnen een paar minuten zit het stevig vast en kun je er verschillende producten aan hangen.

Voordelen
Voor een prijs van slechts 17 euro kun je dit eenvoudig te installeren ophangsysteem aanschaffen en jaren gebruiken voor het ophangen van diverse gereedschapsstukken. Het past in verschillende ruimtes en heeft ook handige uitschuifbare haakjes voor het ophangen van bijvoorbeeld tassen, jassen en sleutels.

Nadelen
De grijze kleur is niet zo stijlvol en fleurig als andere varianten, wat als minpunt gezien kan worden. Ook zijn er goedkopere uitvoeringen op de markt met dezelfde kwaliteiten.

 

3. WITTS – Multifunctioneel ophangsysteem

WITTS Multifunctioneel Ophangsysteem – Universeel – Steelklemmen en ophanghaakjes – Bezemhouder – Ophangsysteem bezem...

Toon prijs
Met het multifunctionele ophangsysteem van WITTS creëer je in een handomdraai ruimte en rust in je berging, keuken, badkamer of schuur. Het praktische ophangsysteem is stevig en duurzaam en biedt genoeg plek voor veel verschillende tools. Dus staat bij jou het tuingereedschap ook op een hoopje in...

Het laatste model betreft eveneens een ophangsysteem dat multifunctioneel inzetbaar is en geschikt voor het opbergen van onder andere bezems, dweilen en tuingereedschap. In jouw berging, garage of tuinhuis biedt dit ophangsysteem de mogelijkheid om alles overzichtelijk op te bergen. De houders zorgen hierbij voor optimale grip en het systeem heeft een draagkracht van 20 kilogram. Daarnaast kun je het rek zo indelen dat jij alles makkelijk terugvindt.

De bezemhouder is gemaakt van duurzaam, sterk metaal van een hoge kwaliteit. Het is roestvrij, stevig en waterproof, zodat het ook buiten opgehangen kan worden. Deze materialen zorgen voor een lange levensduur, zodat je er lang van kunt genieten. Tot slot is het systeem makkelijk te bevestigen door de meegeleverde pluggen en schroeven.

Voordelen
Het materiaal is uiterst stevig en bestand tegen een stootje. Daardoor kun je het overal hangen en gebruiken, maar dit zorgt ook voor een aantrekkelijke lange levensduur. Overigens is het systeem ook makkelijk te installeren en geschikt voor verschillende tuingereedschappen.

Nadelen
Een nadeel van dit model is dat het een relatief hoge prijs heeft voor een ophangrek, van rond de 28 euro. Daarnaast kunnen dikkere stelen iets ophangen aan de haakjes in de weg zitten.