De beste benzine heggenscharen: onze 3 favorieten

De heg snoeien is een klus die je met verschillende apparaten kan doen. We zullen in dit  stukje wat nader ingaan op de heggenschaar die werkt op benzine. Deze heggenschaar heeft als groot voordeel dat je er geen stroom en geen accu voor nodig hebt. Een paar liter benzine in een jerrycan in de schuur is voldoende om je haag mee te snoeien. Wie een benzine-heggenschaar gaat kopen doet er goed aan om zich vooraf in te lezen op de belangrijkste punten. We hebben er een paar voor je benoemd.

Alleen heggenschaar of een multifunctionele heggenschaar

Er zijn genoeg producenten die alleen een heggenschaar op benzine leveren. Het gaat hier om een specialistisch toestel waarbij er in je schuur flink wat ruimte verloren gaat aan één toestel. Wil je echter een haagschaar op benzine maar ook andere apparaten op benzine dan is het wellicht goed om voor een multifunctioneel apparaat te kijken. Een multi tool is wel een aanschaf maar je bent in één keer klaar om je hele tuin te onderhouden. Niet  voor niets staat er bij de benzine heggenscharen een multi tool op de eerste plaats.

De snijlengte van de benzine heggenschaar

Een benzine heggenschaar is een stuk gereedschap wat vooral wordt gekocht om grote oppervlakken mee te knippen. We testten een heggenschaar met een zwaard van 80 centimeter en die bleek optimaal geschikt te zijn voor het echt grote werk. Daarentegen zal het  zwaard wat je bij een multitool krijgt meegeleverd wat kleiner zijn waardoor je een kleinere heg kan scheren. En heggenschaar met een zwaard van 45 centimeter is geschikt om kleinere hagen mee te snoeien. Op die manier kies je altijd de juiste maat benzine heggenschaar voor jouw tuin.

De maat van de benzinetank

Wie een benzine heggenschaar gaat kopen moet eerst kijken naar de maat van de benzinetank voor je tot aanschaf overgaat. Een kleine benzinetank zal een relatief korte tijd bieden om je haag mee te snoeien. Een grotere tank zorgt ervoor dat je een langere tijd zonder oponthoud kan doorwerken. De maat van de benzinetank is dan ook bepalend geweest voor onze keuze voor een eerste, tweede en derde plek.

Het verbruik van de apparatuur

Net als bij een auto kent ook een benzinemotor van een benzine heggenschaar een eigen verbruik. Je kiest uiteraard voor die benzinemotor die het laagste verbruik kent. De prijs van benzine per liter is niet laag dus het verbruik is heel belangrijk. Je wil immers flink meters kunnen maken met een dergelijke maaier zonder op al te hoge kosten te worden gejaagd. We hebben dus op het verbruik gelet bij de benzinemotor van de heggenscharen. Zo blijft je heg snoeien leuk om te doen.

Onze 3 favoriete heggenscharen op benzine

1. Kibani multitool 6-in-1

Kibani 6-in-1 Multitool - 52 cc / 1.9 PK 2-takt Benzine Motor - Heggenschaar, Kettingzaag, Grastrimmer, Maaidraad...

Toon prijs
Een heggenschaar, kettingzaag, grastrimmer en bosmaaier, dat is de Kibani Combitool. Wanneer je van tuinieren houdt, maar weinig ruimte in de schuur hebt, is de Kibani® combitool het ideale gereedschap. De combitool wordt geleverd met 3 opzetstukken: een heggenschaaropzetstuk,...

Een multitool bestaande uit  een basis met een aantal opzetstukken. Het gaat om een multitool die onder andere een heggenschaar als opzetstuk heeft. Daarnaast zit er een opzetstuk voor een kettingzaag, grastrimmer, onkruidborstel, zaagblad en bosmaaier. Zaken als snoer voor de bosmaaier en grastrimmer worden meegeleverd. Je koopt dus een complete set waar mee je de komende tijd vooruit kan. Het is even een uitgave met 175 euro waarbij je in één keer klaar bent voor al je tuingereedschap.

Je kan al het grove onderhoudswerk in één keer doen met deze set. De set heeft een twee takt motor en is erg aantrekkelijk in het benzineverbruik. Met een draagriem erbij kan je de multitool gemakkelijk meedragen. Het gaat inclusief de houder om een multitool van 1,80 meter lengte. Je kan dus ook hoog komen met deze heggenschaar. Mocht je hoger willen zagen in bijvoorbeeld een boom dan is er een verlengstuk verkrijgbaar bij Kibani waardoor je zonder te klimmen bovenin de bomen kan komen. Kibani is een merk wat erom bekend staat dat het betaalbare apparatuur levert tegen een aantrekkelijke prijs. je bent dus in één keer heel betaalbaar klaar.

Plus- en minpunten

 • tweetaktmotor
 • gelijk een complete set voor je tuin, geen ander gereedschap meer nodig
 • lange, en eventueel nog verder verlengbare steel
 • laag brandstofverbruik
 • de aanschaf is wat kostbaarder dan een enkele benzine heggenschaar


2. Gardentec heggenschaar benzine 250 cc

Gardentec Heggenschaar Benzine – 22.5 cc / 0.8 pk 2-takt Motor – 55 cm Zwaardlengte – 5 Instelbare Standen

Toon prijs
Tem je heggen en heesters met de Gardentec benzine heggenschaar met 22.5 cc 2-takt benzinemotor. De heggenschaar is uitgerust met een tweezijdig, 55 cm lang zaagblad, gemaakt van gehard staal. De afstand tussen de tanden is 3 cm; de heggenschaar is dus uitermate geschikt voor het snoeien van...

Een heggenschaar die gemaakt is voor het grove werk. De tanden van de heggenschaar staan 3 centimeter uit elkaar waardoor je ook oude en dikke takken kan snoeien. Deze heggenschaar is dus gemaakt voor het grove werk. Met  een zwaard van 55 centimeter is het een heggenschaar die gemaakt is voor grote hagen en heggen. Ook grote struiken kan je er gemakkelijk mee snoeien. Er zit een 2 tact motor in waardoor de heggenschaar  aantrekkelijk in het verbruik is. Het gaat om een heggenschaar met een aantrekkelijke prijs.

Voor 85 euro koop je een krachtpatser voor in je tuin. Met een handvat wat je in 5 standen kan verstellen weet je verder zeker dat dit apparaat altijd goed in de hand ligt. Het dubbele handvat zorgt ervoor dat je optimale grip hebt op deze heggenschaar. Je krijgt een volledige set gereedschap meegeleverd om deze heggenschaar te bedienen. Op die manier kan je jouw gereedschapskist in de schuur laten: alles wat je nodig hebt is bij de hand en meegeleverd.

Plus- en minpunten

 • mooie complete set met al het gereedschap verder bijgeleverd
 • laag verbruik door tweetaktmotor
 • zwaard van 55 centimeter voor een grote heg of haag
 • aantrekkelijke prijs
 • stevige heggenschaar, kan het zware werk goed aan.

 • volg goed de handleiding voor wat betreft de brandstoftank enig onderhoud is wel nodig.


3. Fuxtec heggenschaar benzine ‘pro’

FUXTEC Heggenschaar benzine 'Pro' - 80cm snijlengte - 25.4cc - FX-MHP126

Toon prijs
Benzine FUXTEC professionele heggenschaar De volgende generatie elektrische heggenscharen met uniek ontwerp - nu beschikbaar voor de professional XXL-snijlengte: 800mm Lange snijmessen > 800mm Extra beschermplaatgeleiding boven de snijmessen Geoptimaliseerd nieuw handgreepsysteem ON-OFF...

Deze heggenschaar heeft een zwaard van maar liefst 80 centimeter en is dan ook enorm geliefd bij professionals die een hoop snoeiwerk moeten doen. Het gaat om een grote heggenschaar die geschikt is voor het echt grote grove werk. Mensen met en grote heg of haag die hoog is zullen hier een hoop plezier aan beleven. Het gaat om een heggenschaar die extra goed geveerd is waardoor je nauwelijks last van trillingen zult hebben tijdens het werken. Je werkt dus als een professional terwijl je lichaam geen klappen hoeft op te vangen van het zware werk wat je doet.

De heggenschaar is zodanig gemaakt dat je heel gemakkelijk recht kan werken, ook in een dikke heg die doorgaans moeilijk te snoeien is. Tevens zit er een geluidsdemping unit  in waardoor de hoeveelheid geluid van deze heggenschaar behoorlijk gereduceerd is. Denk er aan dat je alsnog gehoorbescherming moet dragen bij deze heggenschaar. Tevens wordt het aangeraden om een beschermingsbril en beschermende kleding te dragen wanneer je met deze maaier aan de slag gaat. Een haagschaar op benzine is namelijk een apparaat wat voor flink wat rondvliegend snoeiafval zal zorgen.

Plus- en minpunten

 • zeer groot zwaard van 80 centimeter
 • geschikt voor zeer grote hagen en heggen
 • uitstekende schokdemping waardoor je niet overbelast raakt in je armen en schouders
 • goede geluidsdemping
 • komt ook goed door een dichte haag heen
 • trekt kaarsrechte lijnen.
 • niet geschikt voor een kleine haag of heg